Το έψηναν σε ξυλάκια στη Σαντορίνη πριν από 3.500 χρόνια!
Τι έτρωγαν οι Ελληνες το 1.600 π.Χ.; Ο αρχαιολόγος Χρήστος Ντούμας άφησε
για λίγο στην άκρη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο Ακρωτήρι της
Θήρας και μίλησε για τις νοστιμιές που απολάμβαναν οι πρόγονοί μας πριν
από 3.500 χρόνια.
Η απολαυστική κουβέντα έγινε τον Μάιο του 2014 με την Ευάνα Βενάρδου
στην Ελευθεροτυπία: Αποφλοίωση φάβας με αρχαίες μυλόπετρες. «Βρήκαμε
πολλά κατάλοιπα καρπών, μέσα σε δοχεία που φυλάσσονταν στα σπίτια. Καθώς
έπεσε η τέφρα απανθρακώθηκαν και έτσι διατηρήθηκαν», εξηγεί ο Χρ.
Ντούμας.
Μεταξύ των ευρημάτων συγκαταλέγεται και η συσκευή ψησίματος κρέατος, ήταν μια ιδιότυπη ψήστρα, με τα σημερινά δεδομένα, θα λέγαμε! Με ζωοφόρες απολήξεις, κεφαλής βοδιού στο εμπρόσθιο μέρος και υποδοχές στο επάνω για τοποθέτηση της ξύλινων μικρών σουβλών.
Πηγή: elhalflashbacks.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς