Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022

Ο Χαρ. Πιτσώλης έσπασε το ρεκόρ του Κ. Γκελαούζου με διαφορά 00.01'01''

 


Χαμηλή συμμετοχή αθλητών στον 39ο Μαραθώνιο με 16 χιλ. δρομείς - Έκπληξη η Βασ. Κωνσταντινοπούλου ως μια απ' τις 20 κορυφαίες όλων των εποχών στην Ελλάδα

Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης και η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου ήσαν οι νικητές του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου, πρώην Λαμπράκειου Μαραθωνίου, αφιερωμένου κατά την θέσπισή του στον ειρηνοδρόμο αθλητή, βουλευτή της ΕΔΑ και εκπρόσωπο του συνδέσμου Μπέρναρντ Ράσελ, δολοφονημένου τον Μάιο του 1963, από τους παρακρατικούς της Δεξιάς ΕΡΕ.

Στην διαδρομή Μαραθώνας - Παναθηναϊκό Στάδιο, συνολικού μήκους 42.195 μέτρων, απ' όπου από τον Τύμβο του Μαραθώνα ξεκίνησε μετά την ομώνυμη νικηφόρα μάχη κατά  των Περσών, ο άγνωστος ημεροδρόμος για να πάει το μήνυμα στους Αθηναίους, και στα νεώτερα χρόνια ο Γρηγόρης Λαμπράκης κατέβηκε τις σκάλες του Τύμβου και περπάτησε μέχρι την Αθήνα με το πανό της ειρήνης ανά χείρας, χθες εκκίνησαν, προερχόμενοι απ' όλα τα μέρη της υδρογείου, 16 χιλ. δρομείς από τις 9 το πρωί, μέχρι τις 5.30 μμ, σαφώς λιγότεροι από αυτούς που συμμετείχαν πέρυσι.

Πρόκειται για την διαδρομή, που είναι ιδιαίτερη, όχι μόνον για την ιστορικότητάς της, αλλά κυρίως για τις δυσκολίες που παρουσιάζει, με τις υψομετρικές διαφορές τις που αρχίζουν από 50 μ. υψόμετρο, ανεβαίνουν στα 250 μ. και καταλήγουν στα 150 μ. Προσελκύει  δε, ακριβώς γι αυτές τις ιδιαιτερότητας, το ενδιαφέρον όλων των αθλητών του κόσμου, ανεξάρτητα από την ταχύτητα και τον χρόνο που θα την ολοκληρώσουν, αφού στην σημαντική πλειονότητα των δρομέων προέχει ο τερματισμός. 

Παράλληλα  με τους μαραθωνοδρόμους, στις 10:00 π.μ. τερμάτισαν στο Σύνταγμα όλοι οι συμμετέχοντες στον αγώνα των 5 χλμ. και των 10 χιλιομ. που ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Αμαλίας, ενώ πλήθος κόσμου παρακολουθούσε τον αγώνα δρόμου από γιγαντοοθόνη που έχει στηθεί και χειροκροτούσε τις προσπάθειες των αθλητών. 

  • Ο Χαράλαμπος Πιτσώλης ήταν νικητής του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας με χρόνο 2:23:44, ενώ δεύτερος δεύτερος αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Γκελαούζος με 2:24:45, ο οποίος πέρυσι κυνήγησε μέχρι τέλους το ρεκόρ της Αυθεντικής διαδρομής (2:17.56 του Νίκου Πολιά από το 2004) και το κατάφερε καθώς τερμάτισε σε χρόνο 2:16:49. Φέτος υπήρξε άτυχος με διαφορά 00.01'01''.

·        Η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου ήταν νικήτρια στις γυναίκες με χρόνο 2:46:01, καταξιώμενη ως μια απ' τις 20 κορυφαίες επιδόσεις όλων των εποχών στην Ελλάδα.

  • Ο Νέστορας Κολιός και η Μαρία Κάσσου ήταν οι νικητές του αγώνα δρόμου των 5 χλμ 
  • Ο Μάριος Αναγνώστου ήταν νικητής στα 10 χλμ
  • Ο Βασίλης Παπαδημητρίου στα 10 χλμ Πανεπιστημίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς