Ανησυχητικοί οι δείκτες για την εξέλιξη της πανδημίας, έχει διπλασιαστεί το ποσοστό των ανηλίκων που νοσούν. Κι αυτό είναι ένας κρίσιμος δείκτης. Έχει φτάσει στο 14%, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στο 7%
«Η πορεία της πανδημίας στη χώρα είναι εξαιρετικά αρνητική εδώ και αρκετό καιρό, ιδίως μετά τον Αύγουστο. Και όσο πιο ανησυχητική είναι η πορεία της πανδημίας, δυστυχώς, όσο περισσότερα αρνητικά ρεκόρ καταγράφει η χώρα σε κρούσματα και θανάτους, τόσο περισσότερο οι έχοντες την κυβερνητική ευθύνη παύουν να συζητούν για τα ζητήματα αυτά. Και αυτή είναι μια μεγάλη αντίφαση» αναφέρουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Που επισημαίνουν:
«Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού. Κάθε εβδομάδα χάνουμε περίπου τριακόσιους συνανθρώπους μας στη χώρα μας, δηλαδή περίπου ένα μικρό χωριό κάθε εβδομάδα φεύγει. Και, από ό,τι βλέπουμε, η συμπεριφορά από την πλευρά της κυβέρνησης είναι σαν έχει τελειώσει η υπόθεση της πανδημίας».
Δείτε παρακάτω, τα συγκριτικά στοιχεία για τις επιπτώσεις της πανδημίας στη χώρα μας
--Η χώρα μας από τις αρχές Αυγούστου έχει ξεπεράσει σε θανάτους ανά εκατομμύριο χώρες που βίωσαν την υγειονομική καταστροφή, όπως η Ιταλία, η Ινδία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο. … Η απόκλιση είναι τρομακτική.
-- Να συγκρίνουμε με τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, τη Μάλτα; Να συγκρίνουμε με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Διπλάσιος ο δείκτης και η απόσταση της χώρας μας, ιδίως από τον Αύγουστο και μετά, όπου οι δείκτες σε εμάς παίρνουν την ανηφόρα, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες χώρες δείχνουν να είναι σταθεροποιημένοι.
– Ο κρίσιμος για τους επιδημιολογικούς δείκτες δείκτης, ο κρίσιμος δείκτης, αυτός της μεταδοτικότητας παραμένει πάνω από τη μονάδα. Το γεγονός αυτό θεωρείται ιδιαίτερα αρνητικό, καθώς δείχνει ότι ένας μολυσμένος από τον κορωνοϊό μολύνει επίσης άλλον έναν και έτσι η πανδημία δεν θα καμφθεί.
--Όλα αυτά πριν δούμε και την επίπτωση της απόφασής σας να σφυρίξετε τη λήξη. Αναφέρομαι στην κυβερνητική απόφαση για την πλήρη απελευθέρωση των μέτρων στην εστίαση για τους εμβολιασμένους, πριν δούμε τα αποτελέσματα που θα έχει αυτή η απόφαση.
--Τα νοσοκομεία, παρά την υγειονομική κρίση που βιώνουμε εν τω μεταξύ, παραμένουν υποστελεχωμένα, χωρίς καμία σοβαρή προσπάθεια ενίσχυσης, με αρνητικό ισοζύγιο στις προσλήψεις-αποχωρήσεις γιατρών, ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας χωρίς μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών.
--Ο βασικός στόχος που ήταν η δημιουργία τείχους ανοσίας από τον καθολικό εμβολιασμό δείχνει να εγκαταλείπεται ως στόχος. Και τα νούμερα είναι αμείλικτα. Η Ελλάδα βρίσκεται μακράν τελευταία από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου σε εμβολιαστική κάλυψη. Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρος, Μάλτα, όλοι είναι πάνω από μας. Εμείς είμαστε εικοστοί-δέκατοι ένατοι, συγκρινόμαστε με χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στην εμβολιαστική κάλυψη, έχοντας εμβολιαστεί πλήρως κάτω από το 60% του συνολικού πληθυσμού. Άλλες χώρες, πχ, η Πορτογαλία, η οποία μοιάζει περισσότερο πληθυσμιακά με εμάς, έχει 88% εμβολιαστική κάλυψη και χωρίς σκληρά μέτρα υποχρεωτικότητας και στέρησης εργασίας, μισθού. Όμως, έπεισε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας τους πολίτες να προχωρήσουν μαζικά στον εμβολιασμό, σε ποσοστό 88%, προφανώς διότι είχε αξιοπιστία ο λόγος τους. Κάτι φταίει λοιπόν εδώ!
--Περίπου ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας άνω των 50 δεν έχει κάνει ούτε μία δόση. Ένας στους τέσσερις άνω των 80, οι πιο ευάλωτοι δηλαδή που αν νοσήσουν, μπορεί να βρεθούν στις ΜΕΘ και να χάσουν τη ζωή τους, παραμένουν ανεμβολίαστοι. Τα ποσοστά εμβολιασμού στους νέους και στους ανήλικους παραμένουν πολύ χαμηλά, ενώ το επίπεδο εμβολιασμού των χαμηλότερων εκπαιδευτικών στρωμάτων, όπως και των αγροτικών περιοχών της Βόρειας Ελλάδας, είναι αισθητά χαμηλότερο από τον εθνικό μέσο όρο. Κάτι φταίει εδώ.
--Τα σχολεία ξανάνοιξαν για δεύτερη φορά, όπως ακριβώς έκλεισαν, με τους 25 και 30 μαθητές στριμωγμένους ανά τάξη και πάνω από τέσσερις χιλιάδες κρούσματα καταγράφηκαν την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη. Με λίγα λόγια, έχει διπλασιαστεί το ποσοστό των ανηλίκων που νοσούν. Κι αυτό είναι ένας κρίσιμος δείκτης. Έχει φτάσει στο 14%, ενώ πέρυσι τέτοια εποχή ήταν στο 7%.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς