Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Ξηλώνουν τα ΕΛΤΑ προς όφελος των κούριερ!

Φιλοδώρημα της ΕΛΑΣ προς εργαζόμενο προπαραμονές του νέους έτους!

 



Στόχος του Υπουργείου οι εργαζόμενοι σε Αχαΐα και Κεντρική Δυτική Μακεδονία!

Ενώ το ταχυδρομικό έργο υφίσταται πιέσεις από τα αστυνομικά όργανα που δογματικά επιβάλλουν την δαμόκλεια σπάθη του Νόμου, σε πεζοπόρους ταχυδρομικούς ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές όπου οι εργαζόμενοι αυτοί ''εκστρατεύουν'' κυριολεκτικά για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες αδύναμων πολιτών, η στρατηγική του Υπ. Εσωτερικών παραμένει πάγια υπέρ του ξεπουλήματος αυτών των υπηρεσιών υπέρ των ιδιωτικών ταχυδρομικών γραφείων, (κούριερ)  που ζώντας σε πελάγη ευτυχίας, επιβάλουν αυξήσεις τιμών στις προσφερόμενες υπηρεσίες και ένα καθεστώς γαλέρας στην εργασία, που φθάνει ακόμη και μέχρι την χειροδικία όσων εργαζομένων αρνούνται να υποταχτούν! Εντύπωση προκαλεί η αδράνεια του συνδικαλιστικού κινήματος και των κοινωνικών φορέων!

Για συστηματική απαξίωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων και στην περιοχή μας κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ. Μάλιστα επισημαίνουν ότι στην Πάτρα, η περιοχή από την οδό Πέντε Πηγαδίων μέχρι την Ιεροθέου θα εξυπηρετούν 3 ταχυδρόμοι και από τον Τόφαλο μέχρι το Δρέπανο μόλις 2 ταχυδρόμοι!

Αντίστοιχα στην περιοχή της Κεντρικής Δυτ. Μακεδονίας έχει από καιρό, αρχίσει το ξήλωμα του Ταχυδρομικού Γραφείου με την ''απόλυση'' εργαζομένων, που συμπληρώνοντας τον συντάξιμο χρόνο, βγαίνουν εκτός υπηρεσίας χωρίς να αντικαθίστανται από νεοπροσλαμβανόμενους.

Ήδη από το τέλος της παρελθούσας χρονιάς επτά εργαζόμενοι, κατόπιν αποφάσεως του ΔΣ τέθηκαν εκτός υπηρεσίας!

Δυσμενής είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται και στην περιοχή Αχαΐας, όπου σε ανακοίνωση του Συλλόγου Ταχυδρόμων αναφέρονται τα εξής:

«Τους τελευταίους μήνες εκτυλίσσεται ενώπιον των εργαζομένων αλλά και του καταναλωτικού κοινού η συστηματική και μεθοδευμένη επιχείρηση απαξίωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ) με προφανή τελικό σκοπό την αναδιανομή του ταχυδρομικού έργου υπέρ των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Για δεύτερη φορά μέσα στον τελευταίο χρόνο η διοίκηση καταργεί τομείς διανομείς, με αποτέλεσμα να καθίσταται προβληματική η εξυπηρέτηση των πολιτών σε αλληλογραφία και συντάξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς