Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Αχρείαστο διάγγελμα για την απαγόρευση κυκλοφορίας



Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη την επικράτεια από αύριο Δευτέρα


Από τις 6 το πρωί της Δευτέρας απαγόρευση κάθε άσκοπης κυκλοφορίας σε ολόκληρη την επικράτεια. "Είναι το τελευταίο βήμα" είπε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης στο διάγγελμά του ανακοινώνοντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο σε όσους πηγαίνουν ή αποχωρούν από την εργασία τους,
Όσους ψωνίζουν για τα είδη πρώτη ανάγκης,
Όσοι επισκέπτονται γιατρό,
Όσοι κάνουν τζόκινγκ κατά μόνας ή ανά δύο,
Όσοι βγάζουν βόλτα το κατοικίδιο τους.

Όποιος κυκλοφορεί, θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε μαζί του αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο. Και ο λόγος της μετακίνησής τους θα πρέπει να βεβαιώνεται: Είτε με έγγραφο του εργοδότη του -αν πρόκειται για μισθωτό- είτε με προσωπική υπεύθυνη δήλωση -σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου.
Επιπλέον όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τον έλεγχο της εφαρμογής του μέτρου αναλαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ., το Λιμενικό κ.α. Για κάθε παραβίαση θα υπάρχει πρόστιμο 150 ευρώ.



Αγιογραφία με προπαγάνδα τύπου Γεωργαλά...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ




Παρακολουθώ αυτές τις μέρες τη δημόσια τηλεόραση, ιδίως της ΕΡΤ1 και ΕΡΤ2 και μένω έκπληκτος από την δουλικότητα κάποιων παρουσιαστών της. Η δημοσιογραφία της... αγιογραφίας δεν έχει τέλος. Λίγο ακόμη και θα μας στραβώσει η λάμψη του φωτοστέφανου, που πάει παντού και είναι για όλες τις περιπτώσεις, η επιτυχημένη συνταγή!



Διαβάζω και ακούω σχόλια υπέρ του κ. κυβερνητικού εκπροσώπου που καθημερινά πασχίζει με... ηρεμία, πειθώ και υπομονή να μας ενημερώσει και να μας καθησυχάσει για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.



Ξέρετε, εννοώ τον κ. Τσιόρδα, που στην πρώτη του ενημέρωση δημοσιογράφων μόνον... μπινελίκια δεν έσουρε σε κάποιους που ξέχασαν να κλείσουν τα κινητά τους. Του κ. Τσιόρδα που πασχίζει να πείσει τους πολίτες ότι πρέπει να  περιορίσουν τις εξόδους από την οικία τους, ακόμη και τις Κυριακές που συνηθίζονταν η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των πολιτών. Τα οποία καθήκοντα όμως  ανεστάλησαν για συγκεκριμένη περίοδο, για την ασφάλεια του πλήθους, το οποίο όμως πλήθος ο κ. Τσιόρδας σήμερα δεν το σεβάστηκε και έσπευσε  στην εκκλησία παρά την απαγόρευση!



Όπου και συνελήφθη υπό των δημοσιογράφων «κλέπτων οπόρας»!



Να υποθέσω ότι στο... φωτοστέφανό του οι αγιογράφοι της ενημέρωσης θα του αφαιρέσουν τουλάχιστον μία ακτίνα;



Δεύτερο και τρίτο παράδειγμα αγιογραφικής ενημέρωσης τύπου "μπιρ Αλλάχ", είναι αυτά που είδαμε, όσοι τα προσέξαμε, στην δημόσια συχνότητα της ελληνικής Glosa spatula TV!



Δεν πρόλαβε να ολοκληρωθεί η μετάδοση του τηλεοπτικού τρίτου  αχρείαστου Διαγγέλματος του Κυρ. Μητσοτάκη, το οποίο στην ουσία δεν πρόσθεσε τίποτε περισσότερο, από τα περιοριστικά μέτρα για την κίνηση πολιτών, που ήδη τα είχαν από προχθές διοχετεύσει οι κυβερνόντες στα παπαγαλάκια τους, των Μμμμμ Μμμμμ Εεεεεε! Και μαζί με τα βαρυσήμαντα του Κυρ. Μητσοτάκη, με ορισμένες αναφορές του τύπου «εγώ...» που δεν συνάδουν με την δημοκρατία μίας χώρας και τις πραγματικά δύσκολες στιγμές που περνάμε σαν λαός, κλήθηκε και ένα τσούρμο υπουργών, παραυπουργών και υποϋπουργών για να εξειδικεύσουν τα μέτρα που συνίστανται στα εξής ένα: Μείνετε σπίτι, όσο ο ιός κυκλοφορεί στους δρόμους με θανατηφόρες διαθέσεις!



Και εκεί είναι που ο παρουσιαστής των ειδήσεων "στήνει" στη σειρά το πάνελ των υμνητών από μερικές μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κλπ) για να εκλαϊκεύσουν την απήχηση που είχε το τρίτο, για τον ίδιο λόγο, διάγγελμα του πρωθυπουργού, προς τους πολίτες;



Και ω της ενημέρωσης, ακούγεται το εξής καταπληκτικό:



Αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η εκφώνηση του διαγγέλματος βγήκα στους δρόμους να συναντήσω πολίτες. Μου είπαν πως είναι ικανοποιημένοι από αυτό. Συνάντησα πολύ λίγους, ενώ μέχρι να φθάσω στο άδειο Σύνταγμα πέρασα από στενά και διαπίστωσα ότι ο κόσμος είχε φύγει μετά την εξαγγελία!



Βγαίνει και η ανταποκρίτρια της Πάτρας, με φόντο την άδεια πλατεία Γεωργία και ω του θαύματος διαπιστώνει τα ίδια. Οι πολίτες μόλις άκουσαν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, (σ.σ.: αυτού του... άγιου ανθρώπου που επί 10 μέρες επέτρεπε να ανταλλάσσονται στα χείλη χιλιάδων πιστών αγία κοινωνία, σάλια και κορονοϊός, παρά τις  αρνητικές προτροπές των επιστημόνων και την διαμαρτυρία της Αριστεράς) αμέσως έφυγαν και άδειασε η πλατεία, ενώ και το πρωί μόνον λίγοι ήσαν αυτοί που δεν υπάκουσαν!



Και μείναμε με την απορία, όσοι επιμένουμε να σκεφτόμαστε,  μα πότε μωρέ αθεόφοβοι, πρόλαβαν οι πολίτες να ακούσουν το διάγγελμα, να το εμπεδώσουν και αμέσως να απομακρυνθούν; Στους δρόμους βρίσκονταν, δεν είχαν άλλη έγνοια;



Η αγιογραφία στη Δημοσιογραφία, όσα φωτοστέφανα και να της βάλεις δεν παύει να αποτελεί προπαγάνδα. Κι αυτό το καταλαβαίνουν οι πολίτες, που τέτοιες παρόμοιες στιγμές, με τα ανάλογα ντεσού της προπαγάνδας τύπου Γεωργαλά, τις έχουν ζήσει στο κοντινό παρελθόν της πολιτικής Ιστορίας της χώρας!



Η χώρα μας είχε στο πρόσφατο παρελθόν και έχει ακόμη επιστήμονες και πολιτικούς, που παρέλαβαν ένα κράτος βουτηγμένο στην ευρωπαϊκή ανυποληψία, με τους από καθ' έδρας διδάσκοντες με το μεσαίο δάκτυλο υψωμένο προς το λαό μας, με την Οικονομία της στα τάρταρα και με μία αντιπολίτευση που μέσα στο κοινοβούλιο επιτιμούσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο γιατί επιτρέπει στον πρωθυπουργό να χαλαρώνει τα μέτρα υπέρ των ασθενέστερων οικονομικών τάξεων και το σπουδαιότερο γιατί δεν την ενημέρωσε ώστε να αλλάξει την αντιπολιτευτική της γραμμή για να μην φαίνεται η αντιλαϊκή της πρόθεση!



Κι όμως έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια και την οδηγούσε στα ήρεμα νερά, έχοντας στην άκρη πουγκί 37 δις ευρώ για τις ανάγκες. Αυτό που επέτρεψε τη χαλάρωση της ΕΕ στη χώρα μας σήμερα.



Ναι η χώρα δεν ήταν πάντα στο έλεος του κορονοϊού, που το σημερινό σύστημα προσπαθεί να εργαλειοποιήσει πολιτκά υπέρ της ΝΔ.



Το ότι βρεθήκαμε με καβάλα στο σβέρκο μας αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και στην πολιτική εξαθλίωση, αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο...



Φαντάζει λοιπόν γελοίο οι άθλιοι προπαγανδιστές να προσπαθούν να εξαφανίσουν το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, υπό τον αχό την κορονοϊκής επέλασης. Αυτοί, που στο όνομά της, ανέβασαν το όριο συνταξιοδότησης στα 72 έτη, που αφαίρεσαν οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα, που μετέφεραν χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων στα ταμεία των εργοδοτών, που αφαίρεσαν το δώρο Πάσχα από τους εργαζόμενους (σ.σ.: αυτοί που έφαγαν τα σίδερα επειδή δόθηκε με ασφαλιστικές κρατήσεις από τον Αλ. Τσίπρα πέρυσι) και που λέξη δεν ακούστηκε από τα θλιβερά παπαγαλάκια της ενορχηστρωμένης γκεμπελικής  προπαγάδας!  



Αυτής της προπαγάνδας, που υπήρξε και στα χρόνια της προηγούμενης διακυβέρνησης και καραδοκούσε μέσα από τους ανασφάλιστους αρμούς για την επάνοδο της Δεξιάς εξουσίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς