Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Κ Αρβανίτης: Η Αριστερά έχει ρόλο στη δημοκρατία του 21ου αιώνα

ΔΕΙΤΕ πως βιώνει την... καραντίνα ενάντια στον κορονοϊό και τι στηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: 


«Δεν πρέπει η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί τον φόβο που είναι διάχυτος στην κοινωνία ως εργαλείο χειραγώγησης και πολιτικής αξιοποίησης. Υπάρχουν όρια. Δεν γίναμε ξαφνικά κράτος, ενώ πριν δεν είμασταν».

Σχολιάζοντας συγκεκριμένα την πολιτική επικοινωνίας του Πρωθυπουργού, ανέφερε: 

«Στο δεύτερο του, αχρείαστο, διάγγελμα υπήρξε πολύς πρώτος ενικός. Το "εγώ" στην δημοκρατία παραπέμπει σε άλλες καταστάσεις».

Μάλιστα αναφερόμενος στην ιδεολογική επικράτηση της Αριστεράς, που πάντα στήριζε και στηρίζει το δημόσιο σύστημα υγείας, εναντιθέσει με την νεοφιλελεύθερη παράταξη που στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα στην υγεία και ζητά την συνδιαχείριση των νοσοκομείων με τους ιδιώτες,  επισήμανε: 

«...το ότι επανέρχονται δεξιές εφημερίδες και δημοσιογράφοι και πολιτικοί και μιλάνε για την αναγκαιότητα του δημοσίου συστήματος υγείας λέει πολλά. Και αυτό συμβαίνει παντού, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ιταλία, και στις ΗΠΑ, που τα έχουν ξεχαρβαλώσει όλα.
Η αριστερά είναι επίκαιρη, ουσιαστική, έχει λόγο και θα παίξει ρόλο στη δημοκρατία του 21ου αιώνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς