Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Απερρίφθη μετ' επαίνων, η κήρυξη έκτακτης ανάγκης

 

Για Λέσβο, Χίο και Σάμο, που ζήτησε ο δεξιός Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου


Δεν έγινε δεκτή από την κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του  Νεοδημοκράτη περιφερειάρχη Β. Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, η πρότασή του να κηρυχθούν τα νησιά Λέσβος, Χίος και Σάμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

Ο περιφερειάρχης αιτιολόγησε την πρόταση του επικαλούμενος «τις ασφυκτικές καταστάσεις που δημιουργεί η υπερσυγκέντρωση των αιτούντων άσυλο στους καταυλισμούς των Κέντρων Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών.

Και συγκεκριμένα η παραμονή 36.000 φιλοξενουμένων σε υποδομές για 7.000 ανθρώπους». Καθώς επίσης και το ότι «μόνο μέσα από τις διαδικασίες της έκτακτης ανάγκης μπορεί να παρασχεθεί η απαιτούμενη πολύτιμη βοήθεια».

Απεργούν στις 10 και 11 Φεβρουαρίου οι δικαστικοί υπάλληλοι 
Απεργούν στις 10 και 11 Φεβρουαρίου οι δικαστικοί υπάλληλοι της Χίου καθώς, σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου τους Μαριάννα Σπάρταλη, υπάρχει ένας μεγάλος όγκος δουλειάς που καλούνται να διεκπεραιώσουν οι μισοί , από ότι προβλέπεται, δικαστικοί υπάλληλοι. 

«Η δουλειά μας έχει αυξηθεί και λόγω του προσφυγικού-μεταναστευτικού», τόνισε η κ Σπάρταλη,  συμπληρώνοντας  ότι παρά τις εκκλήσεις των υπαλλήλων δεν έχει γίνει κάτι.

Έτσι οι δικαστικοί υπάλληλοι αποφάσισαν την κήρυξη 48ωρης απεργίας, με  βασικό ζητούμενο τη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των δικαστικών υπηρεσιών αλλά και τα κτηριακά προβλήματα.

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου για συμπαράσταση και ενίσχυση του αγώνα των δικαστικών υπαλλήλων, που απεργούν στις 10 και 11 Φεβρουαρίου, αποφάσισε αποχή των μελών του από τα δικαστήρια τις παραπάνω ημερομηνίες, δεδομένου ότι τα αιτήματα των δικαστικών υπαλλήλων που αφορούν προβλήματα της υποστελέχωσης των δικαστηρίων και των υποβαθμισμένων κτιριακών δομών είναι κοινά.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος, καλεί τα μέλη του τις συγκεκριμένες ημέρες να  απέχουν από τα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς