Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Ενώ ανοίγει παράθυρο παραμονής στον Αγ. Ανδρέα


Φωτογραφία από περυσινή κινητοποίηση στον Άγ. Ανδρέα για την παράταση των συμβάσεων καθαριστριών.



Υπόσχεση για

άρση της απόφασης

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΣΕΡΕΜΕΤΗ, ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΥΠΟΔΕΙΞΕΩΣ ΤΗΣ 6ΗΣ ΥΠΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΞΑΜΗΝΗ, ΑΝΤΙ ΤΡΙΜΗΝΗΣ, ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΜΕΧΡΙ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ


Με το σήμα της νίκης οι καθαρίστριες!
Με μία υπόσχεση, που μένει αποδειχθεί αληθινή έμειναν οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Άγ. Ανδρέας στην σημερινή συνέλευση που πραγματοποίησαν στο Αμφιθέατρο του νοσηλευτικού ιδρύματος.



Η πρόθεσή τους για αγωνιστική διεκδίκηση παραμονής των θέσεων εργασίας τους, δεν εκάμφθη και αντιθέτως παραμένουν στις επάλξεις, όπως ήταν η απόφαση  της γενικής τους συνέλευσης.



Η απόφαση του διοικητή κ. Σερεμέτη, μετά από συμβουλή της αρμόδιας υπηρεσίας, της οποίας η υπογραφή αμφισβητείται η εγκυρότητά της,  να μην ανανεώσει τις συμβάσεις εργασίας των μέρους των  καθαριστριών και το έργο τους να το αναθέσει στις υπόλοιπες καθαρίστριες των οποίων η σύμβαση λήγει τον Απρίλιο, έχει ξεσηκώσει σάλαγο και η Διοίκηση του ιδρύματος βρίσκεται εν εγέρσει!

=================================



ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΤΗΣ 6 ή ΎΠΕ ΚΑΙ ΠΙΕΣΗ ΠΡΩΣ ΤΟΝ ΔΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓ. ΑΝΔΡΈΑ . ΈΛΗΞΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΌΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΊΣΤΡΙΕΣ. ΔΩΘΕΙΚΑΝ 6 ΜΉΝΕΣ ΠΑΡΆΤΑ ΚΑΙ ΌΧΙ 3. 

ΆΣΧΕΤΑ ΑΠΌ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΆ.
ΕΝΑ ΜΕΓΆΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΜΑΣ ΠΑΎΛΟ ΠΟΛΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΊΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΌΠΟ ΦΈΡΑΝ ΑΥΤΉ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΟΥΡΙΕΣ ΠΡΟΚΗΡΎΞΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΙΑ ΤΟΥΣ. 


ΤΟ ΒΡΆΔΥ ΌΛΟΙ ΣΤΟ THE BEST TV ΠΆΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΌΤΑ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ .
==================================



Η σημερινή πρόταση του κ. Σερεμέτη, που έρχεται κατόπιν υποδείξεως της 6ης ΥΠΕ είναι η ακύρωση της απόφασής του και η εξάμηνη, αντί τρίμηνης, παραμονής και των άλλων ειδικοτήτων, μέχρι έκδοση προκήρυξης που θα ζητά την κάλυψη των θέσεων.



Ερωτηματικό μένει εάν οι όροι που θα τεθούν θα είναι η προστασία του ιδρύματος, όπως πρότεινε στο παρελθόν στην Διοίκηση του Υπ. Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, ώστε στην καθαριότητα του νοσηλευτικού ιδρύματος να ασχοληθούν ειδικευμένα άτομα που θα πριμοδοτηθεί με εξτρά μόρια η πρόσληψή τους.



Τέλος αύριο αναμένεται η απάντηση του κ. Σερεμέτη, από την οποία θα εξαρτηθεί ή έκρηξη απεργίας ή μη, από την ερχόμενη Τρίτη, ενώ και στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει δυσαρέσκεια για την στάση του κ. Διοικητή, που για το ζήτημα των καθαριστριών δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί δυσαρέσκεια.   



Τελευταία ημέρα του απελθόντος χρόνου 2019, κατόπιν αρμόδιας εισηγήσεως, ο κ. Σερεμέτης υπέγραψε τον... μποναμά της απόλυσης εργαζομένων, για πρώτη φορά σε δημόσιο νοσοκομείο.



Και  αυτό παρά το νόμο ΦΕΚ 204/16-12-2019 σύμφωνα με τον οποίο δίδεται παράταση σε όλες τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου  μέχρι 30-6-2020, ώσπου να προκηρυχθούν νέες προκηρύξεις για συμβάσεις.



Και ο διοικητής, τοποθετημένος από τον ΣΥΡΙΖΑ με 5ετή θητεία, αλλά «υπ' ατμόν» από την ακραία πολιτική του υπ. Κικίλια, που ζητούμενο είναι εάν θα του αφήσει περιθώριο να ολοκληρώσει την συμβατική του υποχρέωση,  εξυπηρετώντας την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, αποδέχεται ασμένως τις όποιες προτάσεις, προκαλώντας σκεπτικισμό στον χώρο της Αριστεράς, για την ορθότητα της απόφασης τοποθέτησής του, χωρίς κοινωνικά κριτήρια.



Ήδη στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ  κρίνεται ως μέγα σφάλμα, που δεν πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον και που κυρίως θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν για την στερεή συγκρότηση του υπό σύσταση νέου φορέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς