Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Περίσσευσε ο εθνολαϊκισμός Σαμαρά στο Συνέδριο της ΝΔ


Ο Αντ. Σαμαράς, ξεδίπλωσε όλο το ρεπερτόριο της χρυσαυγίτικης προπαγάνδας για το προσφυγικό, στο Συνέδριο της ΝΔ. Το χειρότερο όμως είναι ότι, την πρώτη φορά που ανέφερε τη λέξη «λαθρομετανάστης», καταχειροκροτήθηκε από τους συνέδρους...


Ο Αντ. Σαμαράς ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του σε γραφικότητα με ένα ρεσιτάλ ρατσιστικής ανοησίας!

Σχολιάζοντας τον εθνολαϊκισμό στο συνέδριο της ΝΔ, ειδικά στο θέμα της Συνθήκης Πρεσπών, που ο Αντ. Σαμαράς  ζήτησε την ακύρωσή της και στην εισροή προσφύγων και μεταναστών, αλλά και την διαχείριση του ζητήματος αυτού, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν τα παρακάτω:

«Στο συνέδριο της Ν.Δ. έγινε «ειδική αναφορά στο φαινόμενο του "λαϊκισμού". Αναρωτιόμαστε αν, κάνοντας ειδική αναφορά στο φαινόμενο του λαϊκισμού, είχαν στη θεματική τους ατζέντα ως βασικό σημείο αναφοράς τη δική τους στάση απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Απέναντι σε μια συμφωνία η οποία είναι επωφελής για τη χώρα. Απέναντι σε μια θέση που το δικό τους  κόμμα δημιούργησε εδώ και 15 χρόνια και για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους βρέθηκε απέναντι, διχάζοντας την ελληνική κοινωνία και ποτίζοντάς την με 
δηλητήριο.

Ας αναρωτηθούμε τελικά τι είναι λαϊκισμός; Προφανώς, δεν είναι να παλεύεις και  μέσα από
 τις δυσκολίες να συμβιβάζεσαι για να  υπερασπιστείς το δίκιο του λαού σου. Λαϊκισμός είναι συνειδητά να τηρείς μια στάση που ξέρεις ότι ζημιώνει την πατρίδα σου, μία στάση που διχάζει τον ελληνικό λαό και τον γεμίζει δηλητήριο με μοναδικό στόχο να κερδίσεις λίγες ψήφους και μια εκλογική αναμέτρηση.

Υπογραμμίζουμε ότι σήμερα στην Ευρώπη κίνδυνος δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Κόρμπιν,
 ούτε η Αριστερά. Ο κίνδυνος σήμερα στην Ευρώπη είναι η άκρα δεξιά, ο ακραίος εθνολαϊκισμός, η ρατσιστική δεξιά, που τη βλέπουμε σε διάφορες εκδοχές, είτε αυτή λέγεται Λεπέν, είτε λέγεται Σαλβίνι, είτε λέγεται  Όρμπαν, είτε όλοι αυτοί που έχουν προσχωρήσει σήμερα σε ηγετικές θέσεις στη Ν.Δ. μετά τη μετατόπιση του αρχηγού της, ιδίως στο ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών.


Η τοποθέτηση του Αντ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ

Ο κ. Σαμαράς ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του σε γραφικότητα με ένα ρεσιτάλ ρατσιστικής ανοησίας. Έκανε λόγο για «Αμυγδαλέζες και πίσω στις χώρες τους», για «λαθρομετανάστες» και για «εισβολή». Ξεδίπλωσε δηλαδή όλο το ρεπερτόριο της χρυσαυγίτικης προπαγάνδας για το προσφυγικό. Το χειρότερο όμως είναι ότι, την πρώτη φορά που ανέφερε τη λέξη «λαθρομετανάστης», καταχειροκροτήθηκε από τους συνέδρους... Φαίνεται λοιπόν πως, σε ό,τι αφορά του προσφυγικό, η ΝΔ το βάφτισε αρχικά μεταναστευτικό, κατόπιν, λαθρομεταναστευτικό για να καταλήξει στον “λαθροεποικισμό εισβολέων”. Είναι προφανές ότι στη ΝΔ δεν έχουν ακόμη κατανοήσει πόσο σύνθετο ζήτημα έχουν να διαχειριστούν ως κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει ότι το μπάχαλο που έχουν δημιουργήσει στη διαχείριση του προσφυγικού, δυστυχώς, θα συνεχιστεί.

Ωστόσο, ο κ. Σαμαράς δεν αρκέστηκε στα παραπάνω. Επιπρόσθετα, διατύπωσε την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να αποδεσμευτεί, με όποιον τρόπο, από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Διότι η συμφωνία, υποτίθεται, δεν περπατάει κι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να παραιτηθούμε από τις θέσεις μας.Αυτό θα ήταν απλά μια επιπλέον γραφική τοποθέτηση, εάν δεν ήταν ο πρώην πρωθυπουργός, εάν αν δεν ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος ασκεί ακόμη πολύ μεγάλη επιρροή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., με αρκετούς βουλευτές να έχουν ήδη σπεύσει να τον προτείνουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει θέση. Δεν μας
 
ενδιαφέρουν τα εσωκομματικά τους. Αλλά σε
 ότι αφορά τα θέματα που αφορούν την αξιοπιστία της χώρας, στα κρίσιμα εθνικά θέματα, οφείλει ο κ. Μητσοτάκης να πάρει θέση και μάλιστα ξεκάθαρη. Μπορεί ο ίδιος και η κυβέρνησή του να εγγυηθεί αυτή τη συμφωνία;  Σέβεται και την τιμά αυτή την συμφωνία, όπως είπε η κ. Μπακογιάννη, και θα την τηρήσει ή θα πρέπει να παραιτηθούμε απ’  αυτήν όπως ζήτησε ο κ. Σαμαράς;

Αν η κυβέρνηση της ΝΔ δεν αποσαφηνίσει ότι μπορεί να εγγυηθεί την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, τότε αφήνει ένα διάπλατα ορθάνοιχτο παράθυρο για την αποσταθεροποίηση. Όχι μονάχα στα ανατολικά και νοτιοανατολικά, όπου ήδη υπάρχει αποσταθεροποίηση, αλλά και βόρεια της χώρας. Κι αυτό είναι μεγάλη εθνική ευθύνη. Με δεδομένη την κλιμάκωση της έντασης που βλέπουμε και στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, μετά τη δυσμενή εξέλιξη αυτής της απερίγραπτης μονομερούς συμφωνίας με την Λιβύη, που παραβιάζει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, το τελευταίο πράγμα που θα θέλαμε να έχουμε σήμερα είναι αποσταθεροποίηση με τους βόρειους γείτονές μας.

Εμείς επιμένουμε ότι αυτή η συμφωνία ήταν μία από τις μεγαλύτερες κατακτήσεις της
 κυβερνητικής μας θητείας. Πρόκειται για μια συμφωνία που είναι πατριωτικά επωφελής. Και τούτο επαληθεύεται ιδίως σήμερα διότι, χάρη σε αυτήν αφενός τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη επιτηρούν τον εναέριο χώρο της γειτονικής χώρας και,αφετέρου, έχουμε μια χώρα που σήμερα είναι φιλική προς την Ελλάδα, ενώ παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί από την Τουρκία και άλλες δυνάμεις ως μοχλός πίεσης εναντίον μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς