Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Τσιμπούκης για τα τέλη: Μίνι-πραξικόπημα ο Δ. Πατρέων



Γ. Τσιμπούκης: Ο Δ. Πατρέων πρέπει να είναι δίκαιος και να μην ξεχωρίζει τους δημότες

Για μίνι πραξικόπημα από πλευράς της δημοτικής αρχής της Πάτρας, η οποία δεν έβαλε προς ψηφοφορία την πρόταση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για μείωση 10% των δημοτικών τελών έκανε λόγο μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ώρα Πατρών», Γιάννης Τσιμπούκης.

«Ο δήμαρχος Πατρέων το 2015 είχε δεσμευθεί ότι την επόμενη χρονιά θα έκανε αναλογικότερο το σύστημα, σε σχέση με την περιοχή και τις υπηρεσίες, που προσφέρει. Δεν μπορεί για παράδειγμα, να πληρώνει η Πιτίτσα την ίδια τιμή με τα Βραχνεϊκα, δεν μπορεί τα προσφυγικά της Πάτρας, που είναι φτωχογειτονιά να πληρώνουν τα ίδια τέλη με άλλες περιοχές. 

Ο νόμος, που είχε ψηφιστεί πριν από δυο χρόνια από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δίνει τη δυνατότητα στον εκάστοτε δήμαρχο να βάλει διαφορετικούς συντελεστές σε όποιες περιοχές θέλει, ανάλογα με τη γεωγραφική θέση και τα κριτήρια, που θα βάλει» δήλωσε.

Μάλιστα χρήση αυτού του νόμου έχει κάνει η δημοτική αρχή της Πάτρας, όπως ανέφερε ο κ. Τσιμπούκης για την Παραλία Πατρών λόγω του Βιολογικού Καθαρισμού και για την περιοχή της Ξερόλακκας, όπου υπάρχει ο ΧΥΤΑ, «έχει μειώσει τα τέλη στους κατοίκους, προφανώς για να τους καταπραΰνει, γιατί δεν έκλεισε τον ΧΥΤΑ και δεν απομάκρυνε τα απορρίμματα. Όταν ψηφίζουμε κάποιες αποφάσεις πρέπει να είμαστε δίκαιοι προς τους δημότες μας και δεν πρέπει να τους ξεχωρίζουμε» σχολίασε.

Ξεκαθάρισε ότι η πρόταση των επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, για μείωση των δημοτικών τελών κατά 10%, μπορούσε να πάει κατευθείαν προς συζήτηση και ψηφοφορία στο δημοτικό συμβούλιο, χωρίς να περάσει πρώτα από την Οικονομική Επιτροπή, όπως ισχυρίστηκε ο κ. Πελετίδης. 

Αυτό, όπως είπε ο κ. Τσιμπούκης, συμβαίνει για τον προϋπολογισμό. «Εμείς σκεφτήκαμε να πάει κατευθείαν στο δημοτικό συμβούλιο. Εφόσον περνούσε η πρόταση της αντιπολίτευσης, τότε η Οικονομική Επιτροπή και η υπηρεσία του Δήμου Πατρέων θα καθόταν κάτω να εκτελέσει την απόφαση του Δ.Σ., γιατί η πρόταση, που κάναμε μπορούσε να μην περάσει. Αυτό, που κάναμε το προβλέπει ο νομοθέτης» ξεκαθάρισε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ώρα Πατρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς