Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

ΙΟΒΕ: Ελαφρά κάμψη της Οικονομίας κατά μισή μονάδα

Οι δαπάνες των ενοικίων δεν θα προσμετρώνται στο αφορολόγητο

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος κατέγραψε κάμψη στις 106,7 από 107,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο. Όπως προκύπτει από την έρευνα οικονομικής συγκυρίας του ΙΟΒΕ, με εξαίρεση βιομηχανία και κατασκευές, οι υπόλοιποι επιχειρηματικοί τομείς και η καταναλωτική εμπιστοσύνη διορθώνουν ελαφρά την έντονη ανοδική πορεία των τελευταίων μηνών, με μικρή αναδίπλωση των αντίστοιχων προσδοκιών.


Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, «ήταν αναμενόμενο η προεκλογική και μετεκλογική ευφορία να μετριαστεί σε κάποιο βαθμό, όμως ο δείκτης συνολικά κινείται ακόμα σε υψηλά επίπεδα»

Και προσθέτει πως: «Πλέον, ο βαθμός υλοποίησης των προγραμματικών εξαγγελιών της κυβέρνησης και οι προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό εάν το οικονομικό κλίμα θα βελτιωθεί περαιτέρω ή όχι».

Οι δαπάνες των ενοικίων δεν θα προσμετρώνται στο αφορολόγητο

Μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Πέμπτη, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε ότι τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, προκειμένου να ψηφιστεί στη Βουλή έως το τέλος του μήνα. 

Προανήγγειλε επίσης ότι οι δαπάνες για ενοίκια θα συνυπολογίζονται για την κάλυψη του ορίου 30% των ηλεκτρονικών δαπανών επί του εισοδήματος από το 2020 για να «χτιστεί» το αφορολόγητο και ότι στην περίπτωση που οι δαπάνες τις οποίες θα δηλώνει φορολογούμενος υπολείπονται του 30%, επί της διαφοράς θα επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22%.

Την επομένη όμως, τόσο ο υφυπουργός Θ. Σκυλακάκης όσο και πηγές του υπουργείου διέψευσαν ότι θα ισχύσει κάτι τέτοιο. Ξεκαθάρισαν, δηλαδή, ότι οι δαπάνες των ενοικίων δεν θα προσμετρώνται στο αφορολόγητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς