Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

28 γυναικοκτονίες μόνον το 2018 στην Ελλάδα



Την ανησυχία τους για την  καθυστέρηση στην υλοποίηση των μέτρων που προβλέπει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης από την κυβέρνηση της Ν.Δ. εκφράζει το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή την 25 Νοέμβρη- Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ολες και όλοι συμμετέχουμε με το μπλόκ του Ελληνικού Φεμινιστικού Δικτύου, στη συγκέντρωση στην Πλ.Κλαθμώνος που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2019 ώρα 6μμ και μετά πορεία στο Σύνταγμα.

Όπως σημειώνουν, "οι γυναίκες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που δραστηριοποιούμαστε στο Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής/Φύλου,δίνουμε καθημερινά τη μάχη για την εξάλειψη του φαινομένου, αντιστεκόμαστε στον μισογυνισμό και τον σεξισμό και επιδιώκουμε, στην ιερή μνήμη εκείνων των Ελληνίδων και ξένων γυναικών, των οποίων η ζωή έληξε με πράξη βίας που βασίζεται στο φύλο τους, τη δημιουργία μιας κουλτούρας αμοιβαίας αποδοχής και σεβασμού μεταξύ των φύλων, η οποία ωστόσο, απαιτεί παράλληλα και μιαν άλλη κοινωνία για να ανθίσει, μια κοινωνία εκτός αγοραίου καπιταλισμού, όπου οι άνθρωποι θα βρίσκονται πάνω από τα κέρδη".

Παράλληλα καλούν την πολιτεία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του πανελλαδικού Δικτύου όλων των Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας κατά των Γυναικών καθώς και την πλήρη εφαρμογή του ν.4531/2018 (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς