Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Με ταξικό πρόσημο ο εορτασμός της 1ης Μάη στην Πάτρα

Ο κ. Σπανός του ΕΚΠ, κατά την ομιλία του από χειρογράφου.


Στοιχεία που αποκλειστικά στόχευαν στα προβλήματα των εργαζομένων, το σήμα που εξέπεμπε η ομιλία Σπανού!


Το πανό του ΕΚ Πατρών στην πρώτη γραμμή!
Με ταξικό πρόσημο ήταν η ομιλία του κ. Κ. Σπανού, προέδρου ΕΚ Πατρών και αυτό επισημάνθηκε από συνδικαλιστικούς κύκλους, που διέκριναν την διαφορετική σήμανση της κορυφαίας εκδήλωσης της εργατοϋπαλληλικής τάξης η οποία έτεινε να καταστεί συνώνυμη του κομματικού φορέα του εκάστοτε ΔΣ.

Με στοιχεία που αποκλειστικά στόχευσαν στα προβλήματα των εργαζομένων, το σήμα που εξέπεμπε η ομιλία Σπανού ήταν ενωτικό και ενθαρρυντικό για την συσπείρωση, καθώς γινόταν ορατή η απουσία ακροατηρίου, εξ αιτίας του τετραημέρου πασχαλινού εορτασμού, που κράτησε έως σήμερα στις εξοχικές εστίες πολλούς εργαζομένους.

Επίσης με μικρές αποκλείσεις και οι χαιρετισμοί εκπροσώπων που ακολούθησαν, κινήθηκαν στο ενωτικό πνεύμα της εργατικής πρωτομαγιάς καθώς, προηγούμενα χρόνια με την διάσπαση δυνάμεων το εργατικό κίνημα  διαμοιράστηκε στα εξ όσων συνετέθη, με συγκεντρώσεις σε διαφορετικά σημεία, με κομματικές αναφορές, διαφορετικές πορείες, από διάφορους φορείς που ομνύουν στην εργατική τάξη!  

Προηγήθηκε μουσικό πρόγραμμα από ζωντανή ορχήστρα και ακολούθησε πορεία μετά ταξικών συνθημάτων στο, ερημωμένο από πολίτες και κατάκλειστα καταστήματα, κέντρο της πόλης, καθώς ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών είχε ενημερώσει τους καταστηματάρχες για την ανάγκη κλεισίματός τους.

Η πορεία ακολούθησε τις οδούς Μαιζώνος, κάτω μέρος πλ. Γεωργίου, άνοδο προς Γούναρη και επιστροφή στην Κολοκοτρώνη μέσω της οδού Κορίνθου, χωρίς... παρατράγουδα και ανταγωνισμούς!

Παρόντες ήσαν υποψήφιοι των δημοτικών, περιφερειακών και  ευρωπαϊκών εκλογών, ενώ   πάρων με τα λάβαρα και τα πανό τους, έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και εργατικών πρωτοβάθμιων Σωματείων, με μπροστάρη το πανό του ΕΚ Πατρών.

Αυτά εν αντιθέσει με την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και  άλλες μεγάλες πόλεις που είχαμε πολυδιάσπαση δυνάμεων με διαφορετικές συγκεντρώσεις και πορείες, από ΠΑΜΕ, ΕΚ, Συλλογικότητες, ΑΔΕΔΥ.   











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς