Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Πολιτικά-οικονομικά συμφέροντα θέλουν να πέσει η κυβέρνηση

«Υπάρχουν πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που επιδιώκουν να πέσει η κυβέρνηση» και αυτό εξηγεί τα νέα αιτήματα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, σχολίασε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στο Creta Tv.

 «Υπάρχουν πολιτικοί που πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη. Το FBI έδωσε στοιχεία για λογαριασμούς πρώην υπουργού από τον οποίους διακινούνταν χρήματα. Κάποιοι έχουν χάσει τον ύπνο τους και ζητούν εκλογές ελπίζοντας να τις κερδίσει η ΝΔ και να κουκουλωθεί το σκάνδαλο, όπως έγινε και με την περίπτωση της Siemens και των άλλων υποθέσεων που μπήκαν στο συρτάρι», επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι οι αντιδράσεις στα σενάρια περί κυβέρνησης μειοψηφίας είναι προφάσεις. «Από τις 28 χώρες της ΕΕ, οι 11 έχουν κυβερνήσεις μειοψηφίας. Στην Ισπανία οι Σοσιαλιστές που κυβερνούν έχουν το 24% των εδρών, όχι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ που κατέχει περίπου το 48% των εδρών!» 


Υπάρχουν επίσης οικονομικά συμφέροντα που θέλουν την πτώση της κυβέρνησης, πριν ψηφιστούν μέτρα υπέρ των πιο αδύναμων πολιτών, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου. «Δεν λέω τίποτα συνωμοσίες, είναι γνωστό ότι ο ΣΕΒ διαφωνεί», συμπλήρωσε.
Όμως, μετά την ανακοίνωση του Ποταμιού ότι θα υπερψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, «και αυτή η φρούδα ελπίδα του κ. Μητσοτάκη για εκλογές, καταλήγει στα σκουπίδια μαζί με τις άλλες. Εδώ και τρία χρόνια η αξιωματική αντιπολίτευση ονειρεύεται εκλογές. Έλεγε ότι επρόκειτο για ένα εξάμηνο ‘αριστερής παρένθεσης’. Δεν έγινε.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης


Την βεβαιότητα ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα υπερψηφιστεί στη Βουλή εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και αφήνοντας αιχμές για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας.Όπως είπε, στη ΝΔ ασκούν πολιτική στα εθνικά ζητήματα με το βλέμμα στις εσωτερικές ισορροπίες του κόμματος. «Αυτοί που ζητάνε κάθε δεύτερη μέρα εκλογές και θέλουν να φύγει αυτή η κυβέρνηση έχουν το όπλο της πρότασης μομφής Το να μην καταθέσει η ΝΔ πρόταση μομφής μάλλον σημαίνει ότι επιθυμεί να περάσει η Συμφωνία» συμπλήρωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης
 
Την εκτίμηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί από αριθμό βουλευτών που είναι πέραν των βουλευτών που αποτελούν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τη στάση της αντιπολίτευσης.

«Το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών τέμνει οριζόντια πάρα πολλά κόμματα, με την έννοια ότι υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι δεν ανήκουν στην κοινοβουλευτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν, κατά την εκτίμηση μου, τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως υπάρχουν και άλλοι που ανεξάρτητα αν θα την ψηφίσουν έχουν έντονο τον προβληματισμό τους, όσο και για την αξιολόγηση που κάνουν σε σχέση με τη Συμφωνία και τι αυτή μπορεί να παραγάγει ως πολύ θετικό αποτέλεσμα για τη χώρα και συνολικότερα για την ευρύτερη περιοχή» ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ μιλώντας, το απόγευμα, από το βήμα της Βουλής, σημείωσε ότι η υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγει το δρόμο προκειμένου η χώρα να καταστεί σύντομα το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ και να ξεκινήσει, ενδεχομένως τον Ιούνιο, ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

Ανέφερε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα του ενισχύει τις φιλικές σχέσεις της με την Ελλάδα και κλείνει ένα ζήτημα το οποίο επί 27 χρόνια την «βάραινε» και την οδηγούσε στο τέλμα και στην αβεβαιότητα.

Ο Ζόραν Ζάεφ ισχυρίστηκε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών, η χώρα του διαφυλάττει τα ζητήματα ταυτότητας και γλώσσας.

«Έχουμε σαφή και αναμφισβήτητη επιβεβαίωση για μακεδονική ταυτότητα: Μακεδόνας, Μακεδόνισσα, Μακεδόνες, Μακεδονικό, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με μετάφραση των όρων αυτών, χωρίς περιορισμούς, σε όλες τις γλώσσες του κόσμου, όπως και μακεδονική ταυτότητα για όλες τις χρήσεις. Η Ελλάδα πλέον δεν αμφισβητεί το δικαίωμα μας στον αυτοπροσδιορισμό, το δικαίωμα να έχουμε τη δική μας ταυτότητα. Η μακεδονική γλώσσα θα χρησιμοποιείται ελεύθερα παντού: στα Ηνωμένα Έθνη, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και σε όλους τους επίσημους θεσμούς. Έχουμε συμφωνία που σέβεται τη διαφορετικότητά μας. Έχουμε συμφωνία για μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα και χώρα που θα φέρει όνομα αναγνωρισμένο απ΄όλο τον κόσμο: Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.

Τέλος, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ κάλεσε τους βουλευτές να υποστηρίξουν την αναθεώρηση του Συντάγματος, προκειμένου να υλοποιηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, θέτει τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τους πολίτες της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς