Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Έπιασαν δουλειά οι Ομάδες Υγείας στην Πάτρα





 

Μέσα στο Μάρτιο ανοίγουν οι ΤΟΜΥ για το κοινό

  
Παρουσιάστηκαν το πρωί όσοι επιλέχθηκαν για την στελέχωση των Τοπικών Ομάδων Υγείας στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό βρέθηκαν στους χώρους, όπου ξεκίνησαν την προετοιμασία καταγραφής του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενών, παίρνοντας έτσι σάρκα και οστά το οικοδόμημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην περιοχή.

“Έχουν προσληφθεί οι δυο πρώτες ομάδες υγείας, οι οποίες θα λειτουργήσουν τις τοπικές ομάδες. Προς το παρόν τοποθετούνται για να μπουν λίγο στο πνεύμα της δουλειάς, μέχρι να ανοίξουν οι χώροι στους οποίους θα στεγαστούν για κάποιες ημέρες στο  κέντρο υγείας Άνω Πόλης και στο κέντρο υγείας Ζαρουχλείκων” εξήγησε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Νικολόπουλος μιλώντας “Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7”.
 
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, το επόμενο διάστημα θα βγει και επίσημη ανακοίνωση για το πότε θα ξεκινήσει η λειτουργίας τους και θα μπορούν να προέρχονται σε αυτές οι πολίτες, όπου θα τους παρέχεται πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.  
 
Ο ένας χώρος είναι το παλιό οίκημα του ΤΑΠΟΤΕ, κοντά στον ιερό ναό του Αγ. Ανδρέα. “Έχουμε από τον ΕΦΚΑ, όπου ανήκει το κτίριο, την επιστολή επισήμως ότι είναι στην διαδικασία της παραχώρησης του χώρου, ο οποίος παράλληλα διαμορφώνεται  μέσα, έτσι ώστε να μπορεί να είναι λειτουργικός και προσβάσιμος σε όλους” ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος, συμπληρώνοντας ότι είναι στην διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος για να νοικιαστούν και τα υπόλοιπα κτίρια, ενώ την άλλη εβδομάδα υπογράφουν και για την 3η ΤΟΜΥ, που θα λειτουργήσει στην Πάτρα. “Ο στόχος μέσα στο χρόνο είναι να ανοίξουν 10 ΤΟΜΥ και μέσα στον Μάρτιο να ξεκινήσουν οι πέντε, και να προχωρήσουμε. Η χωροθέτηση είναι στην περιοχή Εγλυκάδας, Παραλίας, Αγυιάς, Ρίου, Μεσσάτιδας, κ.α.” ανακοίνωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ.  
 
Επίσης η υγειονομική περιφέρεια συζητά την προχώρηση  ενός χώρου, από τον Δήμο Πατρέων στις εργατικές κατοικίες της Εγλυκάδας, ώστε να δουν τι κτιριακές ενέργειες απαιτούνται, ώστε να είναι λειτουργικός για την εγκατάσταση εκεί μιας τοπικής μονάδας υγείας. Εάν δεν τελεσφορήσει η συγκεκριμένη πρόταση, τότε για να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος, θα μισθώσουν κάποιο άλλο ακίνητο. 
 
Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ ερωτηθείς για το πότε θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια με την παρουσία, όπως αναφέρουν πληροφορίες υψηλόβαθμου στελέχους του Υπουργείου Υγείας, ακόμα πιθανότατα και του ίδιου του υπουργού Ανδρέα Ξανθού, απάντησε με την εξής φράση, “το μωρό θα μεγαλώσει λίγο και μετά θα το βαφτίσουμε”, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. 
 
Αυτό, που επιθυμεί η 6η Υγειονομική Περιφέρεια είναι να ξεκινήσουν οι ΤΟΜΥ να λειτουργούν, να φανεί η δράση τους στην κοινωνία και σίγουρα τα εγκαίνια θα γίνουν. Το σίγουρο είναι ότι έχει υπάρξει μια καθυστέρηση στην αρχικό προγραμματισμό λειτουργίας τους, η οποία, σύμφωνα με τους υπευθύνους, οφείλεται σε γραφειοκρατικές διαδικασίες, αλλά και σε άλλες, που αφορούσαν την επιλογή προσωπικού, που φαίνεται να μην τις είχαν υπολογίσει σωστά και βγήκαν λίγο εκτός του χρονικού πλαισίου.  Να αναφέρουμε ότι η προσπάθεια για τις συγκεκριμένες δομές είχε ξεκινήσει από το 2016. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς