Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΡΑΠ, Ουρανία Μπίρμπα: Δεν είμαστε μικρόψυχοι

Επιτέλους ο Δήμος Πατρέων έβαλε τέλος στη δήθεν ορφάνια του δρόμου


Για το θέμα των επιδιορθώσεων στους παραλιακούς δρόμους του Ρίου στις οποίες προχώρησε ο Δήμος Πατρέων μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, τα συνεχή δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και τις παρεμβάσεις παρατάξεων, μίλησε «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» η δημοτική σύμβουλος της ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη, Ουρανία Μπίρμπα.
 
Όπως επισήμανε όσοι πίεσαν για να αποκατασταθούν τα προβλήματα των δρόμων οι οποίοι ήταν σε τραγική κατάσταση εδώ και πάνω από δύο εβδομάδες, δεν είναι μικρόψυχοι. «Χαιρόμαστε που η δημοτική Αρχή της Πάτρας έβαλε ένα τέλος στη δήθεν ορφάνια του δρόμου», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μπίρμπα η οποία εξήγησε, αναφερόμενη στο μπαλάκι των ευθυνών μεταξύ Δήμου-Κτηματικής Υπηρεσίας, ότι πρόκειται δημοτικό δρόμο και η δημοτική Αρχή το ξέρει καλά, όπως και οι προηγούμενες που τον επισκεύαζαν κατά καιρούς.
«Χαιρόμαστε που άκουσε κατ’ αρχάς τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, που έκαναν υπόμνημα στον Δήμο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Το σχόλιο του Αντιδημάρχου πιστεύω ότι στόχευε σε αυτό ακριβώς, να θολώσει δηλαδή τα μυαλά των κατοίκων. Είναι λίγο ελληνικό φαινόμενο η διάχυση των αρμοδιοτήτων και της ευθύνης για μην φταίει κανείς και να μην λύνονται τα προβλήματα. Θεωρούμε ότι η δημοτική Αρχή Πελετίδη επιτέλους έκανε το αυτονόητο. Αυτός ο δρόμος εδώ και δύο εβδομάδες ήταν χαλιά και όχι μόνο η παραλιακή η Ποσειδώνος, αλλά ολόκληρη η παραλιακή από Ρίο έως Αγ. Βασίλειο έχει διαβρώσεις από τον καιρό αλλά και από τη θάλασσα. Τίθεται και θέμα για τον τρόπο της κατασκευής των δρόμων. Δεν μπορεί να δημιουργούνται λακκούβες του ενός και του ενάμιση μέτρου.

Σημαίνει ότι ήταν λίγο «ξέπλυμα και τηγάνι». Είναι σίγουρο ότι και Κτηματική έχει ένα λόγο γιατί  είναι «φάτσα θάλασσα», αλλά όπως επενέβαιναν οι προηγούμενες δημοτικές Αρχές και αυτή, μπορεί να λυθεί το πρόβλημα και να μην αφήνουμε τους κατοίκους στο έλεος αυτών των δρόμων. Πέρα από τα μπαλώματα θα πρέπει η δημοτική Αρχή να κάτσει και να δει μια ουσιαστικά αντιμετώπιση ώστε να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα. Και στην άλλη πλευρά της πόλης προς το Μονοδένδρι τα ίδια προβλήματα έχουν, κι εκεί Δήμος Πατρεών είναι», είπε μεταξύ άλλων η κυρία Μπίρμπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς