Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Τροκρατημένοι είναι οι δικαστικοί μετά το συμβάν

Ανήσυχοι είναι οι δικαστικοί υπάλληλοι της Πάτρας μετά το πρόσφατο περιστατικό του ακρωτηριασμού δημοτικού υπαλλήλου ο οποίος έχασε το χέρι του από έκρηξη που προκλήθηκε σε σάκο που είχε νωρίτερα παραλάβει  από τα δικαστήρια της πόλης. 

 
Κανείς δεν είναι σε θέση ακόμα να πει τι ακριβώς συνέβη και από τι προήλθε η έκρηξη που στοίχισε το αριστερό του χέρι στον ανυποψίαστο εργάτης της καθαριότητας. Ωστόσο το γεγονός ότι μέσα στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας συγκεντρώνονται, ως πειστήρια δικών, όπλα (κυνηγετικά όπλα κ.α.) και φυσίγγια έχει τρομοκρατήσει τους υπαλλήλους οι οποίοι πλέον ζητούν να βρεθεί ένας άλλο τρόπος και χώρος φύλαξης αυτών των αντικειμένων. 
 
Όπως εξηγεί, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Νομού Αχαΐας, Βασίλης Μπισμπίκης, υπάρχει ανησυχία στους κόλπους των συναδέλφων του μετά το ατύχημα καθώς πλέον όλοι αναρωτιούνται πώς έγινε ή έκρηξη και κατά πόσο το περιστατικό θα μπορούσε να έχει συμβεί και εντός του δικαστικού μεγάρου, είτε κατά την μεταφορά των υλικών είτε κατά την αποθήκευσή τους.

«Υπάρχει ανησυχία. Σκεφτείτε να έχει ξεφύγει ή να έχουν στείλει κάτι, που δεν θέλω να το πιστεύω. Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν με ένα τυχαίο γεγονός, π.χ. μια μικρή πυρκαγιά και να έσκαγαν αυτά. Θα έφευγε όλο το Δικαστικό Μέγαρο στο οποίο εργάζονται 1.000 δικηγόροι και δικαστικοί υπάλληλοι, συν κανα δύο χιλιάδες πολίτες που έρχονται καθημερινά. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν εκρηκτικά», επισημαίνει ο κ. Μπισμπίκης.

Μάλιστα ήδη οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουν ανοίξει την συζήτηση και τις διαδικασίες προκειμένου να βρεθεί ένας άλλος τρόπος φύλαξης των πιθανώς επικίνδυνων πειστηρίων μακριά από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας.

«Στα δικαστήρια παραμένουν γιατί μπορεί να αθωωθεί και αποδοθεί στον ιδιοκτήτη του το όπλο. Εμείς αρχίσαμε μια συζήτηση ούτε καν να έρχονται εδώ αυτά, γιατί εδώ υπάρχουν πολίτες. Φαντάζομαι ότι έχουν την ευθύνη να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να υπάρχουν εκρηκτικά στο δικαστικό μέγαρο. Να μην έρχονται καθόλου εδώ. Θα πρέπει να έρχονται τα πειστήρια αλλά να βρούμε έναν άλλο τρόπο να μην είναι εκεί όπου στεγάζονται εργαζόμενοι και πολίτες. Να έρχονται μόνο για τη δίκη. Μετά από ένα τυχαίο γεγονός, θα τρέχουμε να αποδώσουμε ευθύνες. Τι να το κάνω αυτό. Ο άνθρωπος έχασε το χέρι του», υπογραμμίζει με εμφανή αγωνία ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Αχαΐας.

Ωστόσο κανείς μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι ακριβώς ήταν εκείνο το υλικό που προκάλεσε την έκρηξη και πώς βρέθηκε ανάμεσα σε άλλα άχρηστα υλικά τα οποία το Πρωτοδικείο είχε καλέσει το Δήμο να απομακρύνει από τα δικαστήρια.

«Δεν είμαστε ειδικευμένοι ερευνητές, περιμένουμε το πόρισμα της αστυνομία για το τι μπορεί να ήταν αυτό το πράγμα που εξερράγη. Όπλο δεν μπορεί να είναι γιατί πριν περίπου 3 μήνες ότι κατασχεθέντα όπλα είχαμε, ήρθε ο στρατό και τα παρέλαβε, σφαίρες, φυσίγγια κ.α. Όχι πολεμικά, αλλά κυνηγετικά, διότι πολεμικά δεν μας στέλνουν. Σε αυτά που πήρε ο Δήμος ήταν μια κάννη ένα κοντάκιο, ήταν κατεστραμμένα και ενδεχομένως κάποιες απομιμήσεις, αυτά δεν τα παίρνει ο στρατός, αυτά πάνε στα σκουπίδια, δεν κάνουν κακό αυτά. Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση να ξέφυγε ένα όπλο στα 1.500 που στείλαμε, η Αστυνομία ποτέ δεν τα στέλνει οπλισμένα. Μόνο του δεν εκρήγνυται. Από πληροφορίες μας δεν βρέθηκε πυρίτιδα», σχολιάζει ο κ. Μπισμπίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς