Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Β. Παπανδριανός: Να αποδοθούν ευθύνες για την αμέλεια



Αστυνομική έρευνα διεξάγεται για τις ακριβείς συνθήκες του σοβαρού τραυματισμού του 50χρονου δημοτικού υπαλλήλου, πατέρα τεσσάρων παιδιών, ο οποίος ακρωτηριάστηκε , όταν εξερράγη στα χέρια του άγνωστο υλικό, που περιείχε σάκος, που είχε παραληφθεί από το πρωτοδικείο της Πάτρας.
 
«Είναι από τα εργατικά ατυχήματα, που δεν μπορούν να προβλεφθούν. Δεν το χωρά ανθρώπινος νους ότι θα πάει να πάρει υλικά από τα δικαστήρια, θα γίνει έκρηξη και θα κοπεί το χέρι του» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο αντιπρόεδρος του σωματείου οδηγών-χειριστών του Δήμου Πατρέων Βασίλης Παπανδριανός, αναφερόμενος στο εργατικό ατύχημα, που σημειώθηκε στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας και είχε ως αποτέλεσμα ένας 50χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών να ακρωτηριαστεί.
 
Προ ημερών είχε σταλεί στο Δήμο της Πάτρας από το Πρωτοδικείο έγγραφο με αίτημα την μεταφορά υλικών, στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής στη Ξερόλακκα, στο οποίο ζητείται η συνδρομή των υπαλλήλων προκειμένου να απομακρυνθούν από χώρο του Πρωτοδικείου, μεγάλες σακούλες και χαρτοκιβώτιο στα οποία μεταξύ άλλων, βρίσκονταν ηλεκτρονικές συσκευές, τραπέζια και άλλα αντικείμενα, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται πουθενά η ύπαρξη όπλων και εκρηκτικής ύλης. Όλα  λοιπόν συνέβησαν την ώρα, που ο 50χρονος μαζί με συναδέλφους του άδειαζαν στο ΧΥΤΑ τους σάκους με το υλικό, που είχαν παραλάβει από το Πρωτοδικείο.
 
 «Κάτι είχε κολλήσει στην αλυσίδα της πόρτας του φορτηγού και όταν πήγε να το πετάξει , με το τράβηγμα, που ήταν τεντωμένο το χέρι , γιατί είχε τραύματα και στην κοιλιά ο συνάδελφος . Εάν το είχε αγκαλιά και έσκαγε, θα είχαμε χειρότερες καταστάσεις» υπογράμμισε ο κ. Παπανδριανός για το περιστατικό, ενώ θα γίνει και ιατροδικαστική εξέταση για το αν υπάρχουν ίχνη πυρίτιδας ή τι ήταν αυτό, που προκάλεσε την έκρηξη, καθώς ούτε ο ίδιος ο άτυχος 50χρονος δεν κατάλαβε τι συνέβη.
 
«Έχει χάσει το αριστερό του χέρι από τον καρπό και κάτω, αυτό είναι δεδομένο». Η επέμβαση πήγε καλά και ίσως γίνουν κάποιες μικροεπεμβάσεις , πιθανόν να μπορέσει να δεχθεί κάποιο τεχνητό μέλος «να μπορέσει τουλάχιστον να συνεχίσει την ζωή του, όσο το δυνατόν καλύτερα» επισήμανε ο κ. Παπανδριανός. 
Σύμφωνα με πληροφορίες η σακούλα προερχόταν από τα απορρίμματα που είχαν μαζευτεί από τον χώρο των δικαστηρίων και εικάζεται από αστυνομικές πηγές  ότι περιείχε κάποια κατασχεμένα πειστήρια, όπως όπλα, σφαίρες και  πιθανότατα ζελατοδυναμίτιδα.
 
Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών διέταξε κατεπείγουσα εξέταση για να διαπιστωθεί ποιος από το Πρωτοδικείο Πατρών πέταξε στα σκουπίδια τα όπλα, αφού για την καταστροφή οπλισμού υπάρχει ειδικό πρωτόκολλο παράδοσής τους στον Στρατό. «Από κάποιες φωτογραφίες, που είδα μετά το περιστατικό, οι σάκοι ήταν λευκοί μεγάλοι και τα κουτιά κλειστά. Μέσα όμως υπήρχαν φάκελοι, που έλεγαν τι ήταν το καθένα. Εμείς δεν τα είδαμε, αλλά κάποιοι άλλοι ήξεραν» τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του σωματείου οδηγών-χειριστών του Δήμου Πατρέων.
 
Εάν γνώριζαν ότι υπήρχε τέτοιο υλικό μέσα στους σάκους, «δεν θα πηγαίναμε να το παραλάβουμε». Ξεκαθάρισε ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι του τομέα καθαριότητας δεν έχουν τέτοια δικαιοδοσία, παρά μόνο ο στρατός, προσθέτοντας ότι «εμείς είμαστε να παίρνουμε απορρίμματα και ανακυκλώσιμα. Το κάθε ένα απόρριμμα έχει μια συγκεκριμένη διαδικασία , δεν είμαστε ούτε εκπαιδευμένοι, ούτε γνώστες να παίρνουμε εκρηκτικά και να τα μεταφέρουμε με τα χέρια, μέσα από τα δικαστήρια, από όλο τον κόσμο , να κατεβάζουμε μέσα στην Γούναρη και να τα φορτώνουμε σε φορτηγά».
 
Κανείς δεν θα ήθελε να φανταστεί τι θα γινόταν εάν αυτός ο σάκος ριχνόταν σε ένα απορριμματοφόρο , «θα είχε γίνει το μπαμ μέσα στην Πάτρα, ευτυχώς ήταν φορτηγό… Ο κομπάκτορας είναι ένα μηχάνημα , το οποίο έχει σιδερένιες ρόδες και καρφιά, λιώνοντας και καταστρέφοντας τα πάντα. Φανταστείτε να ανέβαινε αυτό πάνω τις θα γινόταν;» αναρωτήθηκε ο κ. Παπανδριανός.
 
«Υπάρχουν εργατικά ατυχήματα, που μπορούν να προβλεφθούν, αλλά υπάρχουν και αυτά σαν το χθεσινό. Εμείς έχουμε κάνει κάποια σεμινάρια και κάποιες συναντήσεις με τεχνικούς ασφαλείας, στο συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα, δεν μπορούσες να κάνεις κάτι. Δεν το φαντάζεσαι» σημείωσε, μη μπορώντας ακόμη να πιστέψει πως ο 50χρονος συνάδελφός του μέσα σε δευτερόλεπτα ακρωτηριάστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς