Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Κυβερνητικό Καλειδοσκόπιο της 23/8/2017



35 δισεκατομμύρια ευρό για την ενίσχυση της απασχόλησης (απάντηση της Κομισιόν στον Δ. Παπαδημούλη)

Στην απάντησή της η Αρμόδια Επίτροπος για θέματα Απασχόλησης, Μάριον Τίσεν σημειώνει ότι “η Επιτροπή στηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να αποκαταστήσει τη χρηματοπιστωτική και οικονομική της σταθερότητα”, καθώς και ότι “έχουν κινητοποιηθεί περισσότερα από 35 δισ. ευρώ έως το 2020, στο πλαίσιο του σχεδίου για την απασχόληση και την ανάπτυξη στην Ελλάδα, το οποίο προωθεί τις επενδύσεις και υποστηρίζει τις μεταρρυθμίσεις για την προαγωγή της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την αντιμετώπιση της κοινωνικής κατάστασης”. Δείτε εδώ για περισσότερα.

Αποστάσεις στελεχών της ΝΔ από την ακροδεξιά ταύτιση κομμουνισμού – ναζισμού

Κώστας Καραμανλής και Θόδωρος Φορτσάκης είναι τα πρώτα δυο στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παίρνουν αποστάσεις από την ακροδεξιά πολιτική στάση της ηγεσίας η οποία εμμένει στην θεωρία των δύο άκρων που εφάπτονται, και συγκεκριμένα ότι κομμουνισμός και ναζισμός είναι τα ίδια, με αφορμή του συνέδριο της Εσθονίας. Δείτε εδώ για περισσότερα.

Για την αλλαγή στάσης του Ευ. Βενιζέλου σε σχέση με την ταύτιση κομμουνισμού - ναζισμού

Σε αντίθεση με την προχθεσινή στάση του, όπου ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλούσε για «ιδεοληπτικό πρόσημο» αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στην εκδήλωση στην Εσθονία, ο Ευ. Βενιζέλος το 2006 τάσσονταν ξεκάθαρα κατά της ταύτισης ναζισμού – κομμουνισμού, σε άρθρο του στην εφημερίδα “Ριζοσπάστης”. Δείτε εδώ για περισσότερα.

 Για τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Κομισιόν

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, έστειλε ένα "σαφές μήνυμα" για τη σημασία των ευρωπαϊκών αξιών, της συνεργασίας και του πατριωτισμού, με αναρτήσεις του στο Twitter, με την ευκαιρία της σημερινής Ημέρας Μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών και απολυταρχικών καθεστώτων.
«Ένας πραγματικός πατριώτης είναι υπερήφανος για το έθνος του/της, χρειάζεται ενότητα, ειλικρίνεια, συνεργασία, βλέπει τη δύναμη που υπάρχει στον συμβιβασμό και το δημόσιο διάλογο», τονίζει ο Τίμερμανς, προσθέτοντας το χάσταγκ "ThisIsTheEU", δηλαδή "Αυτή είναι η ΕΕ".
«Ευρωπαϊκές αξίες. Να ποιοι είμαστε», συνεχίζει και, εξηγώντας «τι πρεσβεύει η Ένωση», επικαλείται το άρθρο 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η Ένωση βασίζεται στις αξίες του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της ισότητας, του κράτους δικαίου, καθώς και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων των προσώπων που ανήκουν σε μειονότητες. Οι αξίες αυτές είναι κοινές στα κράτη μέλη εντός κοινωνίας που χαρακτηρίζεται από τον πλουραλισμό, την απαγόρευση των διακρίσεων, την ανοχή, τη δικαιοσύνη, την αλληλεγγύη και την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών».

Για το λαθρεμπόριο καυσίμων (απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών στη ΝΔ)

Από τις φωτιές, στο Ταλίν και διάλειμμα με λαθρεμπόριο…
Η Νέα Δημοκρατία επιμένει να έχει ως μοναδικό πολιτικό της όπλο το ψέμα και τις ψευδείς ειδήσεις. Και έχει το θράσος να μοιράζει υποσχέσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, όταν και αν γίνει κάποτε κυβέρνηση.
Η αλήθεια είναι ότι η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να υποσχεθούν τίποτα. Είχαν την ευκαιρία τους να καταπολεμήσουν το λαθρεμπόριο, όταν κυβερνούσαν χωριστά το κάθε κόμμα και όταν κυβερνούσαν μαζί. Δεν το έκαναν. Ακόμη και όταν υποχρεώθηκαν να ψηφίσουν νόμους για την πάταξη του λαθρεμπορίου επέλεξαν να τους αφήσουν ανενεργούς, καθώς δεν εξέδωσαν τις απαραίτητες εφαρμοστικές υπουργικές αποφάσεις.
Η αλήθεια είναι ότι κυβέρνησή μας όχι μόνο ολοκλήρωσε τις εκκρεμότητες που είχαν αφήσει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αλλά και βελτίωσε το θεσμικό πλαίσιο που παρέδωσαν, καθώς περιείχε πολλές αδυναμίες και ελλείψεις.
Το σύστημα εισροών – εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων προβλέφθηκε για πρώτη φορά με το νόμο 3784 του 2009. Αλλά επέτρεπε την εγκατάσταση λογισμικού από διαφορετικές εταιρείες, χωρίς τις απαραίτητες πιστοποιήσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσκολίες στον έλεγχο αλλά και προβλήματα με παραποιήσεις του λογισμικού και των στοιχείων που στέλνουν οι αντλίες. Η κυβέρνησή μας έχει δρομολογήσει όλες τις νομοθετικές και άλλες ενέργειες ώστε να τελειώσει το πρόβλημα αυτό.
Το σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) στα μεταφορικά μέσα πετρελαιοειδών (βυτιοφόρα κλπ.) νομοθετήθηκε το 2013 από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, αλλά οι υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή του εκδόθηκαν από τη δική μας κυβέρνηση.
Τα συστήματα εισροών – εκροών στις «ελεύθερες εγκαταστάσεις» πετρελαιοειδών ψηφίστηκε το 2013 επίσης χωρίς να εκδοθεί η απαραίτητη εφαρμοστική απόφαση. Έπρεπε να έρθει η δική μας κυβέρνηση για να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση. Το ίδιο ισχύει και με τη νομοθεσία για τα συστήματα εισροών-εκροών στις φορολογικές αποθήκες.
Όλες αυτές οι δράσεις έχουν συμπληρωθεί και με νέα νομοθεσία, όπου ήταν απαραίτητο, όπως άλλωστε κάναμε και με το λαθρεμπόριο σε άλλα είδη (καπνικά, αλκοολούχα).
Τα πυρά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κατά του λαθρεμπορίου ήταν πάντα άσφαιρα και μόνο για τα μάτια του κόσμου. Για αυτό και τώρα τα κόμματα της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου βρίσκονται σε πανικό καθώς βλέπουν ότι νόμοι για το λαθρεμπόριο μπορούν και να γίνονται και να εφαρμόζονται και να δώσουν αποτελέσματα. Επιπλέον, δείτε στο συνημμένο αναλυτικό σημείωμα για την κατάσταση που παρέλαβε η παρούσα κυβέρνηση και τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει.

Για το Λιμεναρχείο Σπετσών (διάψευση δημοσιεύματος της ιστοσελίδας zougla.gr από το Υπουργείο Ναυτιλίας)

Με αφορμή δημοσίευμα στην ιστοσελίδα «zougla.gr» με τίτλο «Κύριε Τσίπρα μαζέψτε τον υπουργό σας», από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
1. Ο εκάστοτε Υπουργός Ναυτιλίας δεν είναι αρμόδιος για αποφάσεις απαγόρευσης αγκυροβολίας σκαφών. Η συγκεκριμένη αρμοδιότητα έχει από το νόμο ανατεθεί αποκλειστικά στους κατά τόπους Λιμενάρχες.
2. Η συγκεκριμένη απόφαση του Λιμενάρχη Σπετσών εκδόθηκε με το σκεπτικό, το οποίο άλλωστε αναφέρεται ρητά στην εν λόγω απόφαση, της προστασίας των λουομένων και της ασφαλούς ναυσιπλοΐας, καθώς και της πρόληψης ατυχημάτων στον περιορισμένο θαλάσσιο χώρο της «Μικρής Ζωγεριάς» Σπετσών, στο πλαίσιο της δημόσιας τάξης, της ασφάλειας και της προστασίας του Δημοσίου Συμφέροντος που οφείλει να εξασφαλίσει η Λιμενική Αρχή Σπετσών, ως αρμόδια Αρχή. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πραγματικά εκμεταλλεύσιμο μέρος του όρμου προς χρήση των λουομένων έχει πλάτος και μήκος περίπου 170 και 250 μέτρα αντίστοιχα.
3. Παρόμοιες αποφάσεις απαγόρευσης έχουν εκδοθεί από Λιμενικές Αρχές και για άλλες θαλάσσιες περιοχές της χώρας, όπου έχουν διαπιστωθεί αντίστοιχα προβλήματα.
4. Με την εν λόγω απόφαση του Λιμενάρχη Σπετσών, σε καμία περίπτωση δεν απαγορεύεται η διέλευση σκαφών με σκοπό την αποβίβαση ατόμων στις ακτές του όρμου για θαλάσσια λουτρά και για αναψυχή, όπως γίνεται, κάθε μέρα, με τα θαλάσσια ταξί, με τα επιβατικά τουριστικά πλοία και τα σκάφη αναψυχής.
5. Σε ότι αφορά τη σήμανση διαύλου της περιοχής, σας γνωστοποιούμε ότι η Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, της Υδρογραφικής Υπηρεσίας, εξέφρασε την άποψη ότι ενδεχόμενη τοποθέτηση πλωτών σημαντήρων στην είσοδο του όρμου, μπορεί να προκαλέσει κινδύνους στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.
6. Η αναφορά του δημοσιεύματος για εμπλοκή του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή είναι ψευδής και συκοφαντική. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ουδεμία εμπλοκή έχει με την αναφερόμενη στο δημοσίευμα υπόθεση, δεδομένου ότι η σχετική απόφαση απαγόρευσης έχει υπογραφεί από το Λιμενάρχη Σπετσών, στις 02 Νοεμβρίου 2016, βάσει των διαταγών, οι οποίες φαίνονται στο δημοσίευμα και σε χρόνο προγενέστερο της ανάληψης καθηκόντων από τον κ. Κουρουμπλή, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα ΥΝΑΝΠ στις 07 Νοεμβρίου 2016. Ως εκ τούτου προκύπτει το ερώτημα τι λόγο έχει η ιστοσελίδα να κατηγορεί τον σημερινό υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για αποφάσεις της Λιμενικής Αρχής Σπετσών, την εποχή που ο κ. Κουρουμπλής υπηρετούσε σε άλλο υπουργείο.
7. Επίσης πρέπει να τονίσουμε ότι στο Υπουργείο δεν έχει μέχρι στιγμής υποβληθεί για το θέμα καμία σχετική διαμαρτυρία. Δείτε
εδώ για περισσότερα.

Για τις αλλαγές στις πανελλαδικές εξετάσεις (σημεία από τη συνέντευξη του Κ. Γαβρόγλου)

- Οι αλλαγές θα αφορούν τους μαθητές που φέτος θα πάνε στην Α’ Λυκείου, αν και στη συγκεκριμένη τάξη δε θα υπάρξει τροποποίηση προγραμμάτων.
- Oι αλλαγές αφορούν κυρίως τα προγράμματα σπουδών στην Β’ και Γ’ Λυκείου από το σχολικό έτος 2018-2019 με κεντρικό άξονα την αποσύνδεση των δύο πρώτων τάξεων από τη διαδικασία των πανελλαδικών και την δραστική μείωση μαθημάτων και ύλης.
- Η πρότασή μας κρίνει ότι δεν είναι παράλογο να ολοκληρώνονται οι εγκύκλιες σπουδές στην Β΄ Λυκείου. Δείτε εδώ για περισσότερα.

Δέσμευση 80 τόνων παράνομα διακινούμενων ακτινιδίων (ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων)

Μετά από ελέγχους κλιμακίων του ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με την ΥΕΔΔΕ (Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημόσιων Εσόδων) και την Ελληνική Αστυνομία, για κρούσματα παράνομης κοπής και διακίνησης ακτινιδίων σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ήδη έχει διαπιστωθεί η παράνομη συγκομιδή και διακίνηση  ποσότητας πάνω από 80 τόνους ακτινιδίων, τα οποία και έχουν δεσμευτεί και θα καταστραφούν. Δείτε εδώ για περισσότερα.

Για τον αριθμό μαθητών στα ΕΠΑΛ (ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας)

Δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ δύο νέες Υπουργικές Αποφάσεις του Υφυπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δ. Μπαξεβανάκη, που αφορούν τα ΕΠΑΛ: α) για τον ελάχιστο αριθμό των μαθητών ανά τμήμα και β) τροποποίηση (αλλαγές, προσθήκες) ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ.

Με τη νέα Υ.Α. για τον κατώτατο αριθμό μαθητών στα ΕΠΑΛ απλοποιείται η διαδικασία για τη λειτουργία των ολιγομελών τμημάτων. Έτσι για όλες τις κατηγορίες σχολείων (από Α-Γ, Ε-Ζ, Η-ΙΒ) ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, όταν ο κατώτατος αριθμός είναι αυτός που προβλέπεται για την κάθε περιοχή. Δείτε
εδώ για περισσότερα.

Εσθονή βουλευτής στον Στ. Κοντονή: Ευγνωμοσύνη και σεβασμός για την απόφασή σας να μη συμμετάσχετε στο αποτρόπαιο συνέδριο

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Σταύρος Κοντονής έλαβε επιστολή από την Εσθονή Βουλευτή Oudekki Loone. Η Oudekki Loone είναι μέλος του κεντρώου κόμματος της Εσθονίας, του μεγαλύτερου από τον τρικομματικό κυβερνητικό συνασπισμό, στο οποίο ανήκει και ο Εσθονός πρωθυπουργός. Δείτε εδώ για περισσότερα.

Αντιπρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών της Δούμας: Σωστά αγνοούν οι Έλληνες την αντικομουνιστική διάσκεψη. Δείτε εδώ για περισσότερα.

Ίγκορ Μορόζοφ (γερουσιαστής του Συμβουλίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας): Η Ελλάδα ανάχωμα σε εκείνους που θέλουν να γυρίσουν τον τροχό της ιστορίας. Δείτε εδώ για περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς