Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Ε, όχι και αποστάτης Κάουτσκι ο Δήμαρχος Πατρέων!



Φωτογραφία αρχείου. Ο Α. Τσίπρας καταθέτει λίγα λουλούδια στο κενοτάφιο της Καισαριανής, στη μνήμην των 750 εκτελεσμένων από τους ναζί.



Επειδή συνεργάστηκε με την κυβέρνηση για το παραλιακό μέτωπο, ενώ ο της Καισαριανής ορθόδοξος, αφού δεν αναγνωρίζει την παραχώρηση του Θυσιαστηρίου!


Ο δήμαρχος Καισαριανής Ηλίας Σταμέλος δεν πρόκειται να παραστεί σήμερα στην εκδήλωση που διοργανώνεται από την ΕΡΤ και τους αγωνιστές του Πανελλήνιου Σύλλογου Αγωνιστών ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, (ΠΣΑΕΕΑ) παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για την παραχώρηση του ιστορικού χώρου του Σκοπευτηρίου. 

Όπως εξηγεί ο εκλεγμένος με το ΚΚΕ, στην δεύτερη Κυριακή, χάριν του εκβιαστικού εκλογικού νόμου του «Καλλικράτη», Ηλίας Σταμέλος, δεν προτίθεται να δώσει το «παρών» σε μία εκδήλωση που η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει για την «εξιλέωσή της»!

Αφήστε τώρα τι να σας πω; Είχε πάει στον Αμβρόσιο η κυβέρνηση για να εξιλεωθεί και ο πρώην χωροφύλαξ δεν την… εξιλέωσε. Και πωπώ τι ζημιά που δεν θα την εξιλεώσει και το ιερατείο του ΚΚΕ της Καισαριανής! 

«Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης είχε με μεγάλη πλειοψηφία (σ.σ.: γιατί αφού ελέγχεται από τους δογματικούς του ΚΚΕ υπήρξε περίπτωση να μην έχει πλειοψηφία;) αποφασίσει να μη συνδιοργανώσει με την κυβέρνηση την εν λόγω εκδήλωση». 

Πουθενά λέξη για τον ΠΣΑΕΕΑ, που δεν τον ελέγχει!

Στην  επιστολή του ο δήμαρχος Καισαριανής γράφε ακόμη:

«Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 2 Οκτωβρίου 2016 και ως απάντηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε, θα ήθελα να σας ενημερώσω τα εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής σε ανοιχτή του συνεδρίαση και με παρουσία σε αυτό κατοίκων της πόλης μας συζήτησε τις σημαντικές εξελίξεις που αφορούσαν τη ψήφιση του νομοσχεδίου με το οποίο παραχωρείται στο Δήμο Καισαριανής για σαράντα χρόνια το σύνολο του χώρου του Σκοπευτηρίου.

Κοινή πεποίθηση όλων στη συζήτηση ήταν το γεγονός ότι ο χώρος του Σκοπευτηρίου αποτελεί κατάκτηση μακροχρόνιων αγώνων του καισαριανιώτικου λαού». 

(Σ.σ.: Του καισαριανιώτικου λαού ναι, του ΚΚΕ όχι, διότι επί αρκετά χρόνια, όποτε επιχειρούσε αντιστασιακή οργάνωση να χρησιμοποιήσει το θυσιαστήριο αυτό, έρχονταν η Σκοπευτική Εταιρεία, στην οποία είχε παραχωρηθεί ο χώρος από ετών και άρπαζε τους αντιστασιακούς… κι από το αυτί και στο δάσκαλο!  

«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διοργάνωση εκδήλωσης με αφορμή την παραχώρηση για σαράντα χρόνια στο Δήμο μας όλης της έκτασης του χώρου του Σκοπευτηρίου, για να τιμήσει τους αγώνες που έχουν γίνει για αυτό, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2016», αναφέρει στην επιστολή του. 

(Σ.σ.: Από ποιόν κυρ Δήμαρχε έγινε η παραχώρηση για σαράντα χρόνια στο Δήμο Καισαριανής; Μήπως από την κυβέρνηση της Αριστεράς; Μήπως από την κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα; Ομολόγησέ το, δεν κάνει τζιζ).  

Γνωρίζει όμως ο Δήμαρχος του ιερατείου της Καισαριανής, ότι η κυβέρνηση «συμμετέχει στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ συμφωνώντας με τις αποφάσεις της που αιματοκυλούν τους λαούς στην μέση ανατολή και αλλού, ξεριζώνοντας εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τις εστίες τους».

Που να πάρει χαμπάρι ο κυρ Δήμαρχος, ότι όλη η υφήλιος έχει μείνει έκθαμβη από τη στάση της χώρας μας που μέχρι τώρα έχει φιλοξενήσει ενάμισι εκατομμύριο πρόσφυγες από όλη την Ασία και την Αφρική, όπου μαίνονται οι εμφύλιοι πόλεμοι.

Αλλά για φανταστείτε, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης, που ανήκει στην άτυπη συμμαχία πολεμικής κατά της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, να ακολουθούσε την ίδια δογματική γραμμή του δημάρχου Καισαριανής και να αρνείτο τη συνεργασία με τον υπουργό ναυτιλίας Δρίτσα για την παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου, που και αυτό είναι αίτημα χρόνων του πατραϊκού λαού, εάν γνωρίζει ο… ιεράρχης της Καισαριανής κατά που πέφτει η Πάτρα!

Για φανταστείτε, να γινόταν παράδειγμα για τον Κ. Πελετίδη! Ούτε στις τριάντα εννιά Ιουνίου του 2.500 μετά Κουτσούμπα έτους δεν θα παίρναμε το παραλιακό μέτωπο!

Τώρα βέβαια τίθεται ένα ερώτημα. Αφού ο Δήμαρχος Πατρέων είναι ομόσταυλος του Δημάρχου Καισαριανής, αλλά, δεν ακολουθεί «Στον δρόμο του Έτσι που χάραξε ο Τέτοιος», κατά το παλιό σύνθημα των αυτόνομων αναρχικών της δεκαετίας του  εβδομήντα, θα τον θεωρήσουμε αποστάτη Κάουτσκι, παρεκκλίνοντα της πολιτικής ορθοδοξίας του ΚΚΕ;

Όχι απαντώ εγώ. Για τον απλό λόγο: Ο δήμαρχος Καισαριανής συνεργάστηκε με την κυβέρνηση για την απόδοση του Σκοπευτηρίου στους Καισαριανιώτες, αλλάκαι το ΚΚΕ στη Βουλή ψήφισε την πρόταση νόμου της Κυβέρνησης για το Σκοπευτήριο. 

Άρα προς άγραν εντυπώσεων ο θεατρινισμός του Ηλία Σταμέλου 

Αλλά παραμένει το ερώτημα και αυτό είναι, που με βασανίζει από τα χθες, που πληροφορήθηκα την λυπητερή απόφαση του δημάρχου Καισαριανής και φαντάζομαι ότι αρκετοί θα είναι αυτοί που θα… έχουν φορέσει πλερέζα! Εγώ ήδη την έχω φορέσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς