Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Αρχίζουν κοινητοποιήσεις να μην σφαχθεί η κουκουναριά

Πάτρα: Νέα παρέμβαση από την ΟΙΚΙΠΑ για την κουκουναριά της Αρόης Ποιες λύσεις προτείνει για να μην κοπεί το δέντρο

Προωθείται η πρόταση των Αρχιτεκτόνων!

Παρέμβαση  για το θέμα της κουκουναριάς της οδού Αρόης, η οποία απειλείται με σφαγιασμό από την δημοτική Αρχή Πατρέων, γίνεται από την Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙΚΙΠΑ) τους συλλόγους Αρόης και Αρχιτεκτόνων. 



Η οργάνωση έχει ταχθεί κατά του κοψίματος του δέντρου και την Τρίτη θα παρουσιάσει, μαζί με εκπροσώπους του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρόης τις θέσεις τους για τις δυνατότητες λύσεων που μπορούν επιτρέψουν την διατήρηση της μεγάλης κουκουναριάς στην είσοδο της συνοικίας της Αρόης, με παράλληλη διασφάλισης ομαλής οδικής κυκλοφορίας.
Η παρουσίαση των προτάσεων θα γίνει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα δοθεί την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 12.00 στην αίθουσα της ΕΣΗΕΠΗΝ (Μαιζώνος 200).

Όπως είναι ηνωστό η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πατρέων, σε συνεδρίασήτης τον παρελθόντα Ιούλιο παρέπεμψε το θέμα του κωνοφόρου δένδρου στην πρώτη ή δεύτερη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, με εισήγηση να κοπεί. Νωρίτερα απόφαση κοπής είχε λάβει η προσκείμενη στην παράταξη Πελετίδη πλειοψηφία του δημοτικών κοινοτικών συμβούλων του Ανατολικού Διαμερίσματος. 

Ακόμη πέρυσι το καλοκαίρι είχε εισαχθεί παρατύπως το θέμα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, από το Ανατολικό Διαμέρισμα, με την πρόταση κοπής του δένδρου, πλην όμως η απόφαση αναβλήθηκε καθώς υπήρξαν τυπική λόγοι και παρέμβαση της ΟΙΚΙΠΑ, κατοίκων της περιοχής και αντίδραση του αείμνηστου οικολόγου Βλάσση Βελλόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς