Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

Ανοίγει ο δρόμος για πολιτική συνεργασία στην Ισπανία

«Αργά ή γρήγορα θα κυβερνήσουμε με το Unidos Podemos», τόνισε ο Ιγκλέσιας ζητώντας τη συνεργασία των σοσιαλιστών.

Η Βουλή απέρριψε στη δεύτερη ψηφοφορία το σχηματισμό της δεξιάς κυβέρνησης του Ραχόι - Τώρα με το Unidos Podemos και τους Σοσιαλιστές ή εκλογές ανήμερα Χριστουγέννων



Με 180 «όχι» και μόλις 170 «ναι» η ισπανική βουλή απέρριψε στη δεύτερη ψηφοφορία το σχηματισμό της δεξιάς κυβέρνησης του Ραχόι, ανοίγοντας την προοπτική μιας άλλης κυβέρνησης τις επόμενες εξήντα ημέρες ή τρίτων εκλογών ανήμερα των Χριστουγένων στις… 25 Δεκεμβρίου 2016. 

«Αργά ή γρήγορα θα κυβερνήσουμε με το Unidos Podemos», τόνισε ο Ιγκλέσιας ζητώντας τη συνεργασία των σοσιαλιστών.

Και απευθυνόμενος στην πλευρά Ραχόι, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Πρέπει να καταλάβετε ότι δεν μπορούμε να ψηφίζουμε συνέχεια μέχρι να έχετε το εκλογικό αποτέλεσμα που θα αρέσει σε εσάς. Πρέπει να ξέρετε ότι αργά ή γρήγορα το Unidos Podemos θα κυβερνήσει. Θέλουμε μια χώρα για τον κόσμο μας. 

Ντρεπόμαστε γιατί οι πρωθυπουργοί μας εργάζονται μετά σε ιδιωτικές εταιρείες, ενώ πετάνε τον κόσμο στο δρόμο γιατί δεν μπορεί να πληρώσει μια υποθήκη», τόνισε μεταξύ άλλων στη πεντάλεπτη ομιλία του ο ηγέτης του Unidos Podemos Ιγκλέσιας από το βήμα της Βουλής ζητώντας τη συνεργασία των Σοσιαλιστών για μια εναλλακτική προοδευτική και αριστερή κυβέρνηση. 

Ραχόι: Η παρουσία μου στην Αθήνα δεν είναι εφικτή 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, για τη Σύνοδο των Μεσογειακών Ευρωπαϊκών χωρών, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Ραχόι ενημέρωσε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι η παρουσία του στην Αθήνα δεν είναι εφικτή, καθώς μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο ισπανικό κοινοβούλιο, ο χαρακτήρας της κυβέρνησής του παραμένει υπηρεσιακός.

Ταυτόχρονα επανέλαβε στον Αλέξη Τσίπρα την στήριξή του στη διοργάνωση, τονίζοντας τη σημασία που έχει η ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας από την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίστηκε από κοινού η ανάγκη να εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο η Ισπανία, από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ισπανικής Κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε τη σημασία που έχει η παρουσία της Ισπανίας στη σύνοδο της 9ης Σεπτεμβρίου, με δεδομένη την κρισιμότητα των ζητημάτων που θα συζητηθούν σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης, καθώς και της περιοχής της Μεσογείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς