Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΦΕΑ: Περσόνα νον γκράτα, η Σ. Βούλτεψη για μας

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη
Η κόρη του αγωνιστή δημοσιογράφου Βούλτεψη, περιποιεί τιμή στους δικτάτορες, προκειμένου να αντιπολιτευτεί την εκλεγμένη κυβέρνηση, στο θέμα των τηλεοπτικων αδειών,  υπενθυμίζοντάς μας: «Και οι Παττακός και Παπαδόπουλος έλεγαν ότι είναι εκλεγμένοι από το λαό γιατί είχαν κάνει το δημοψήφισμα...».  Δυστυχώς επιβεβαιώνεται η ρήση του λαού μας: Από ρόδο βγαίνει αγκάθι...


Ο Πρόεδρος  Κωνστ. Μανταίος ζητά από την ΝΔ να μην την εκπροσωπήσει η βουλευτής της πάλι στις εκδηλώσεις των αντιδικτατορικών αγωνιστών!

«Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ), με δήλωσή του στην “Αυγή”, αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Βούλτεψη και δηλώνει απερίφραστα πως δεν επιθυμεί εφεξής η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος να παραστεί σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου
Ουδείς από τη Ν.Δ. αποδοκίμασε τη δήλωση της πρώην κυβερνητικής εκπροσώπου περί... εκλεγμένης χούντας».

Τα παραπάνω αναγράφονται σε ρεπορτάζ του  στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας ΑΥΓΗ, που κάνει αναφορά στην στάση της Σ. Βούλτεψη, που παραλλήλισε την εκλογή της σημερινής δημοκρατικής κυβέρνησης με το ψευτοδημοψήφισμα της χούντας του απριλιανού πραξικοπήματος.

Περσόνα νον γκράτα, η Σ. Βούλτεψη μετά την στάση της και ο δημοσιογράφος τονίζει ότι: «Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, καίτοι χθες ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. και πολλά “γαλάζια” στελέχη είπαν πολλά, ουδείς αποδοκίμασε -ή, έστω, κράτησε αποστάσεις- από το ακροδεξιό παραλήρημα της βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην κυβερνητικής εκπροσώπου, Σ. Βούλτεψη, η οποία προχθές όχι μόνο συνέκρινε την κυβέρνηση με τη χούντα, αλλά “ξέπλυνε” και τους συνταγματάρχες λέγοντας ότι “και η χούντα είχε κάνει το δημοψήφισμα”, ώστε να δείξει ότι... είχε και το καθεστώς της επταετίας “νομιμοποίηση”.

Επ' αυτού, μάλιστα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) Κων. Μανταίος, με δήλωσή του στην “Αυγή”, αποδοκιμάζει τις δηλώσεις Βούλτεψη και δηλώνει απερίφραστα πως δεν επιθυμεί εφεξής η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος να παραστεί σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου». 

Αναλυτικά η δήλωση του Κων. Μανταίου στην “Αυγή” έχει ως εξής:

«Ως πρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967-74 καταδικάζω τις απερίγραπτες δηλώσεις της πρώην κυβερνητικής εκπροσώπου της Ν.Δ. και νυν βουλευτού Σ. Βούλτεψη, που ταύτισε το χουντικό καθεστώς με τη σημερινή εκλεγμένη από τον λαό ελληνική κυβέρνηση. Μου προξενεί αλγεινή εντύπωση με την προσπάθειά της να εξομοιώσει το χουντικό κατασκευασμένο δημοψήφισμα που δήθεν νομιμοποίησε τη χουντική κυβέρνηση στα μάτια του ελληνικού λαού με τις απολύτως δημοκρατικές εκλογές από τις οποίες προέκυψε η σημερινή κυβέρνηση.

Ας κοιτάξει η πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος της Ν.Δ. την ιστορία της οικογένειάς της, μήπως και αισθανθεί ντροπή για τις δηλώσεις της και τουλάχιστον τις ανακαλέσει. Όσο είμαι πρόεδρος του ΣΦΕΑ, δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να εκπροσωπήσει ξανά τη Ν.Δ. στις εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώνει ο Σύνδεσμός μας».

Βούλτεψη: Και ο Παττακός έλεγε πως είναι δημοκρατικά εκλεγμένος


Από την ανάρτηση του θέματος στην «Εφημερίδα Συντακτών» της 1-9-2016, αλιεύουμε τα παρακάτω, προς ενημέρωσή σας:

«Σε πολιτικές ακρότητες με ακροδεξιό πρόσημο κατέφυγε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη, προκειμένου να πλήξει πολιτικά τη διαδικασία αδειοδότηση των καναλιών. Άμεση και σκληρή η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για «παραχάραξη της Ιστορίας» και «ακροδεξιό παραλήρημα» από την κ. Βούλτεψη, η οποία «έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος ήταν νόμιμα εκλεγμένοι από τον λαό».

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, δήλωσε ότι «η Νέα Δημοκρατία αυτό που ήθελε πάντα είναι αυτά τα ζητήματα ανατίθενται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο όργανο, η ανεξάρτητη αρχή που ασχολείται με ζητήματα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

Υποστήριξε ότι είναι «μεγάλο ψέμα της κυβέρνησης» ότι η Ν.Δ. δεν συναίνεσε η ΝΔ στη συγκρότηση του ΕΣΡ: «Εμείς ζητήσαμε, το 2014 που ήμουν αρμόδια υπουργός, να συσταθεί το ΕΣΡ, ζητώντας τους να προτείνουν πρόσωπα που θα μπορούσαν να ψηφιστούν... και εκείνοι είπαν ότι δεν πρόκειται να προτείνουν κανέναν... Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην υπάρχει το ΕΣΡ. Σκοπός τους ήταν να μη συσταθεί το ΕΣΡ, ώστε να μπορεί ο υπουργός να κάνει τον καναλάρχη».

Στη συνέχεια, ισχυρίστηκε ότι η θέση της Ν.Δ. είναι «ξεκάθαρη» («εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να ρίξουμε "μαύρο"»), για να προχωρήσει σε σύγκριση της σημερινής κυβέρνησης με τη χούντα:
«Αυτά που λένε τα παραμύθια για τα "μαύρα" θα αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι διάδοχοι των δικτατορικών καθεστώτων που πέρασαν ποτέ από τη χώρα και από αλλού», είπε αρχικά, για να συμπληρώσει ότι «νομιμότητα είναι να εφαρμόζεται το Σύνταγμα και οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και να «υποσχεθεί» ότι «θα λογοδοτήσει για αυτά που κάνει ο κ. Παππάς».

Αφού απέφυγε να σχολιάσει προηγούμενες δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. για τις άδειες, «κατέφυγε» εκ νέου στην εποχή της δικτατορίας:
Εγώ μπροστά μου έχω τις δηλώσεις του Παττακού ως υπεύθυνου Τύπου της δικτατορίας. Αν τις πάρετε και τις βάλετε δίπλα στις σημερινές δηλώσεις, θα πάθετε τέτοιο σοκ: τα ίδια ακριβώς... που έλεγε η χούντα για να κοιμίζει το λαό.
Σε παρατήρηση ότι συγκρίνει τη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με τη χούντα, η κ. Βούλτεψη δήλωσε προκλητικά ότι και οι Παττακός και Παπαδόπουλος έλεγαν ότι είναι εκλεγμένοι από το λαό γιατί είχαν κάνει το δημοψήφισμα...

«Οι κινήσεις τους και οι δηλώσεις τους είναι ίδιες» με τις σημερινής κυβέρνησης, επέμεινε η κ. Βούλτεψη».

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις δηλώσεις Βούλτεψη

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε σε μία επιθετική ανακοίνωση κατά της Σοφίας Βούλτεψη, η οποία είναι η παρακάτω:  
«Ο πανικός της Νέας Δημοκρατίας για την επικράτηση της νομιμότητας στον χώρο της τηλεόρασης και η αγωνιώδης προσπάθειά της να στηρίξει το σύστημα της διαπλοκής, που τόσα χρόνια έτρεφε, έχει φτάσει σε πρωτοφανές επίπεδο. Σήμερα, η κ. Βούλτεψη, όχι μόνο συνέκρινε την εκλεγμένη, δημοκρατική κυβέρνηση της χώρας με τη Χούντα, αλλά έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι ο Παττακός και ο Παπαδόπουλος ήταν νόμιμα εκλεγμένοι από τον λαό, μέσω του (ψευτο)Δημοψηφίσματος !
Δεν περιμέναμε η κ. Βούλτεψη να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο πολιτικού ξεπεσμού, παραχάραξης της Ιστορίας και ακροδεξιού παραληρήματος. Αναμένουμε από τον αρχηγό της ΝΔ να σπάσει τη σιωπή του σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, έστω και για να καταδικάσει τις απαράδεκτες δηλώσεις της κ. Βούλτεψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς