Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Βρε τους αθεόφοβους ΝΔ! Και τα Γρεβενά... μαγάρισαν!

 

 «Το γεγονός ότι εμπλέκονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε ένα ακόμα σκάνδαλο, αυτό της "Μελέτης-Κατασκευής Βιομηχανικής Επιχειρηματικής Περιοχής ΒΕΠΕ Γρεβενών" δεν μας εκπλήσσει», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του


 
Η υπόθεση, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, αφορά το έργο «Μελέτη-Κατασκευή Βιομηχανική Επιχειρηματική Περιοχή ΒΕΠΕ Γρεβενών», σχετικά με την προγραμματική σύμβαση που συνάφθηκε στις 20/12/2007, με προϋπολογισμό ύψους 800.000 ευρώ, και παρά την πλήρη εκταμίευση του ποσού από τη Νομαρχία Γρεβενών, η μελέτη, σύμφωνα με τα στοιχεία από τη δικογραφία, δεν παραδόθηκε ποτέ εξ ολοκλήρου στη Νομαρχία.


«Το γεγονός ότι εμπλέκονται στελέχη της Νέας Δημοκρατίας σε ένα ακόμα σκάνδαλο, αυτό της "Μελέτης-Κατασκευής Βιομηχανικής Επιχειρηματικής Περιοχής ΒΕΠΕ Γρεβενών" δεν μας εκπλήσσει», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «σε μία ακόμα υπόθεση που αφορά πόρους του Δημοσίου, που ταλανίζει για πολλά χρόνια την τοπική κοινωνία των Γρεβενών, πρωταγωνιστές είναι στελέχη της ΝΔ, που διώκονται με ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος. Επιπλέον, στους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι». Ειδικότερα, σημειώνει ότι στην υπόθεση εμπλέκονται εξέχοντα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Τιμολέων Κοψαχείλης, ο οποίος τότε κατείχε τη θέση του μέλους της Επιτροπής Παρακολούθησης και ο Δημοσθένης Κουπτσίδης, ο οποίος ήταν ο νομάρχης Γρεβενών κατά την επίμαχη περίοδο.

«Αναμένουμε από τον κατά τα άλλα λαλίστατο για τα θέματα που άπτονται της Δημόσιας Διοίκησης και των δημόσιων πόρων, Κ. Μητσοτάκη, να πάρει θέση για το ζήτημα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου

H ανακρίτρια Γρεβενών που ερευνά τον φάκελλο "Μελέτη- Κατασκευή Βιομηχανική επιχειρηματική περιοχή ΒΕΠΕ Γρεβενών" επέβαλε περιοριστικούς όρους σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση.
Πιο συγκεκριμένα  στα τρία μέλη της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης(ΚΕΠ) του έργου, μεταξύ των οποίων ένας πρώην βουλευτής  Γρεβενών της ΝΔ και πρώην υψηλόβαθμος υπάλληλος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , μετά την απολογία τους  σχετικά με την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που έχει ασκηθεί για το ανύπαρκτο έργο προϋπολογισμού 800.000€, τους επέβαλε την «στέρηση εξόδου από την χώρα και την παρουσία τους μια φορά τον μήνα στο Α.Τ. Γρεβενών». Για τον τότε Νομάρχη Γρεβενών και μετέπειτα δήμαρχο της πόλεως επεβλήθησαν πιο σκληροί όροι, όπως «στέρηση εξόδου από την χώρα και να παρουσιάζεται δύο φορές το μήνα στο ΑΤ Γρεβενών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς