Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

Εxit poll φέρνει δεύτερο το Podemos στην Ισπανία

Φωτογραφία αρχείου.

Μαζί με τους Σοσιαλιστές θα έχουν την πλειοψηφία στην ισπανική Βουλή!



Το ποσοστό συμμετοχής στις δεύτερες βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία ήταν 51,17% στις 19.00 ώρα Ελλάδας, περίπου επτά ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο από το αντίστοιχο ποσοστό την ίδια ώρα στις εκλογές του Δεκεμβρίου. Κι αυτό ενώ αναμένοντας γενικά μικρότερη συμμετοχή. Παράλληλα στις 10.30 μμ αναμένεται η εκκίνηση της αναγγελίας των αποτελεσμάτων.

Ωστόσο σύμφωνα με την έρευνα GAD3 για το ABC και Cope, το Λαϊκό Κόμμα (PP)  του Ραχόι συγκεντρώνει το 30,4 % των ψήφων  και εκλέγει 121 και 124 έδρες. Οι Podemos του Π. Ιγλέσια με 24,8% των ψήφων θα πάρει μεταξύ 87 και 89 βουλευτών. Το PSOE  που συγκεντρώνει   21,8%  αναμένεται να καταλάβει 84 και 86 έδρες ενώ οι «Πολίτες» (13,2%) θα μείνουν στις 29 - 32 .

Το Λαϊκό Κόμμα παρά το γεγονός ότι φέρεται να συγκεντρώνει το ίδιο ποσοστό με τις προηγούμενες εκλογές αναμένεται να συγκεντρώσει λιγότερες έδρες.

Μεγαλύτερες οι απώλειες για το Σοσιαλιστικό Κόμμα που σύμφωνα με τα  exit poll  αναμένεται να συγκεντρώσει και μικρότερο ποσοστό από τις προηγούμενες εκλογές και να εκλέξει λιγότερες έδρες.

Αν επιβεβαιωθούν τα συγκεκριμένα ποσοστά και οι έδρες που αναλογούν σε αυτά, τότε οι Podemos μαζί με τους Σοσιαλιστές θα έχουν την πλειοψηφία στην ισπανική Βουλή.

Αν επιβεβαιωθούν τα συγκεκριμένα ποσοστά και οι έδρες που αναλογούν σε αυτά, τότε οι Podemos μαζί με τους Σοσιαλιστές θα έχουν την πλειοψηφία στην ισπανική Βουλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς