Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Brexit: Ώρα Ελλάδας 7 πμ, η στερλίνα καταρρέει...


Το βρετανικό νόμισμα υποχωρούσε έως και 9% σε χαμηλό τριακονταετίας, κάτω από το 1,35 δολάριο στις 7 ώρα Ελλάδος, υφιστάμενο μια βουτιά μεγαλύτερη και από εκείνη της λεγόμενης Μαύρης Τετάρτης του 1992, όταν ο Τζορτζ Σόρος διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην δραματική πτώση της λίρας και τον αποκλεισμό τους από τον Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών, που προηγήθηκε του ευρώ.


Στη διάρκεια της βραδιάς υπήρχε μεγάλη αστάθεια, και στις 7 (ώρα Ελλάδος) είχε ισοτιμία $1.33, με πτώση 8%, τη μεγαλύτερη που είχε ποτέ στη διάρκεια μίας ημέρας.

Στις 6.30 (ώρα Ελλάδος) η στερλίνα έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδό της απέναντι στο δολάριο από το 1985.

Η υποχώρησή της άρχισε μετά το αποτέλεσμα στο Νιουκάστλ, όπου η εκστρατεία υπέρ της παραμονής κέρδισε με μικρή διαφορά και το αποτέλεσμα στο Σάντερλαντ όπου η Αποχώρηση κέρδισε.

Αργότερα, η μη αναμενόμενη νίκη του Brexit στο Σέφιλντ επιτάχυνε την πτώση.

Η στερλίνα υποχωρούσε -12% έναντι του γεν στα 138.08 γεν.

Σε μια ένδειξη της διεθνούς ανησυχίας ο υφυπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας αρμόδιος για τις Διεθνείς Υποθέσεις Μασατσούγκου Ασακάουα ανακοίνωσε ότι θα διαβουλευθεί με τον υπουργό Οικονομικών Τάρο Άσο για τον τρόπο που θα αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις των αγορών, τις οποίες περιέγραψε ως πολύ απότομες.

Trader που μίλησε στο BBC τόνισε: "Ήταν μία τεράστια αλλαγή για τη στερλίνα, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από αυτή που είχαμε τη Μαύρη Τετάρτη".

Τα futures του FTSE δείχνουν ότι το Χρηματιστήριο του Λονδίνου θα ανοίξει με πτώση άνω του 4% λόγω της μεγάλης υποστήριξης που έτυχε η ψήφος για Brexit.

http://admin.noz.gr/Uploads/%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B1.jpg

Έπεσαν οι τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί στις ασιατικές αγορές, μετά τη γνωστοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων του βρετανικού αποτελέσματος, που δηλώνουν αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου μειώθηκαν κατά 1,54 δολ. το βαρέλι στα 48,58 δολ. το βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου τύπου Brent, διεθνούς προέλευσης μειώθηκαν κατά 1,47 δολ. το βαρέλι στα 49,44 δολ. το βαρέλι. Σε κάποιο σημείο της συνεδρίασης, οι δύο τύποι πετρελαίου έχαναν 2 δολ. στην τιμή του βαρελιού.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, οι τιμές των δύο τύπων πετρελαίου αυξήθηκαν αισθητά, καλλιεργώντας κλίμα αισιοδοξίας ότι οι Βρετανοί θα ψηφίσουν υπέρ της παραμονής τους, στην ΕΕ.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς