Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Συνάντηση Γιούνκερ, Τουσκ, Σουλτς, η πρώτη αντίδραση


Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, στις Βρυξέλλες οι επικεφαλής των κομμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προγραμμάτισαν έκτακτη σύσκεψη στις 9 ώρα Ελλάδας.





Η  κατάρρευση της στελίνας και η πτώση των τιμών του πετρελαίου, πρώτα συμπτώματα της απόφασης των Βρετανών για έξοδο από την ΕΕ, κινητοποιούν τους μηχανισμούς αμύνης των Ευρωπαίων, που επιθυμούν να αποφύγουν δυσάρεστες επιπτώσεις, τουλάχιστον για τις πρώτες ώρες και ημέρες, από την αναμενόμενη έφοδο των κοράκων της αγοράς επί της βρετανικής οικονομίας. 

Στο πλαίσιο αυτό και με τη στερλίνα ήδη να έχει κατρακυλίσει στα χαμηλά 30 και πλέον ετών μέσα σε λίγες ώρες, η πρώτη κίνηση αναμένεται να προέλθει από την κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας που σε συνδυασμό με την ΕΚΤ θα ανακοινώσουν κάποια έκτακτα μέτρα, ενδεχομένως και μια γραμμή swap προς τις βρετανικές τράπεζες, για να απορροφήσουν τους κραδασμούς που αναπόφευκτα θα δεχθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας.

Στο μεταξύ γύρω στις 9 πμ, ώρα Ελλάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα με την καταχώρηση στο σύστημα καταμέτρησης των ψήφων των τελευταίων εκλογικών τμημάτων.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, στις Βρυξέλλες οι επικεφαλής των κομμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προγραμμάτισαν έκτακτη σύσκεψη στις 9 ώρα Ελλάδας. Και στις 10 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Γιούνκερ, Τουσκ και Σουλτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς