Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Παραιτήσεις βουλευτών της ΝΔ εν όψει, λόγω οφσόρ;


Το δίδυμο που εκτροχιάζει το κόμμα από τις ράγες της Κεντροδεξιάς και τον παγιδεύει στις κινήσεις της κυβέρνησης για τις οφσόρ, έχουν στο στόχαστρο βουλευτές της Νδ, που πρέπει εντός δύο μηνών να διαλέξουν. Παραίτηση από τη βουλευτική έδρα ή αποχώρηση από την οφσόρ που κατέχουν;


Στη Συγγρού αναζητούν τους ενόχους που οδήγησαν το κόμμα σε αυτή την παγίδα! Κατηγορούν τον Άδωνι ως αυτόν που «μπριζώνει» καθημερινά την βάση του κόμματος!




Άρχισαν τα... όργανα στην ΝΔ. Με την δημοσίευση του νέου Νόμου για τις οφσόρ βουλευτών, υπουργών και εν γένει δημοσίων προσώπων, καθώς και των συγγενών τους, τίθεται ζήτημα και πλέον πρέπει εντός 2 μηνών ή να αποχωρήσουν από τη Βουλή, ή να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε άλλο πρόσωπο. 

Σχολιάζοντας την αποχώρηση της Νέας Δημοκρατίας, κυβερνητικές πηγές σημείωσαν ότι «μόλις βρέθηκαν μπροστά σε ένα αυστηρό πλαίσιο έφυγαν για να μη το συζητήσουν και να μη τοποθετηθούν. Νομίζουν ότι έτσι θα πάρουν από την Αριστερά το ηθικό πλεονέκτημα». Έφυγαν για να προλάβουν την προθεσμία των 60 ημερών, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός από το Βήμα της Βουλής!

Έτσι στη Συγγρού αναζητούν τους ενόχους που οδήγησαν το κόμμα σε αυτή την παγίδα! Κατηγορούν τον Άδωνι ως αυτόν που «μπριζώνει» καθημερινά την βάση του κόμματος και η επικοινωνία της ηγεσίας για στροφή στην κεντροδεξιά παρακωλύεται. Εκτός πυρών δεν μένει ούτε ο Μάκης Βορίδης που θεωρείται ο εμπνευστής της... πατάτας που διαπράχθηκε με τις οφσόρ, αλλά ούτε και ο Ν. Δένδιας, που πήρε την ομάδα των βουλευτών και αποχώρησε, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στην κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να προσθέσουν τις ψήφους τους σε αυτούς των κυβερνητικών βουλευτών. 

Άδωνις: Μετά Χριστόν προφήτες!

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε στον ραδιοσταθμό «Βήμα» fm ότι «εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλες οι αποφάσεις. Εκείνη τη στιγμή η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έκρινε ότι πρέπει να αποχωρήσει, κυρίως, γιατί υπήρχε μία διακωμώδηση όλης της διαδικασίας από τον τρόπο που το χειριζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πραγματική, δικαιολογήθηκε. Από τη φασαρία που έγινε εκ των υστέρων, φαίνεται ότι ενδεχομένως να μην ήταν σωστή αυτή η απόφαση. Αυτό, όμως, είναι μετά Χριστόν, προφήτες μπορεί να γίνονται όλοι».

Αντιθέτως, ο κ. Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, σημείωσε:
«Αυτό κρίνεται. Εγώ νομίζω ότι ήταν σωστό, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω, τι ήταν εκείνο που υπαγόρευσε αυτήν τη στάση, διότι εγώ σε αυτή τη συζήτηση δεν μένω. Διότι τα καραγκιοζιλίκια του κ. Τσίπρα δεν μπορούμε να τα νομιμοποιούμε συνεχώς, αναφέρθηκε  δυσανεστημένα. Και ο κ. Τσίπρας, οφείλει κάποια στιγμή να αντιληφθεί, ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι χώρος για να τον εξευτελίζει. Γιατί αυτά είναι ξεφτίλες, όταν έρχεσαι δέκα μέρες μετά και ψηφίζεις το ακριβώς αντίθετο, εσείς μου λέτε, «μείνε μέσα να του το πεις. Και εγώ σας λέω, έχει κανένα νόημα; Γιατί, δεν ξέρει τι κάνει; Προφανώς, ξέρει τι κάνει. 

Και θα σας πω και κάτι ακόμη χειρότερο, για να καταλάβετε το μέγεθος τώρα, γιατί προσέξτε: Αφού το κάνει αυτό, έχει μεσολαβήσει προφανώς η επιεικής ρύθμιση, όποιοι ήταν να «ξεπλυθούν», «ξεπλύθηκαν» και έρχεται τώρα, προφανώς, σε εντελώς μη νοήμονες, πια, απευθυνόμενος και κάνει τον «καμπόσο», φέρνοντας την εξαιρετικά, δήθεν, υπερβολική ρύθμιση» είπε προσπαθώντας να αποφύγει τις ευθύνες του για την πριμοδότηση της κίνησης που αποκάλυψε τις προθέσεις της ΝΔ, να μην προσθέσει τις ψήφους της και  υποστεί συνολικά το κόμμα την κριτική από τους έχοντες καταθέσεις σε οφσόρ.

Τους φταίνε Θεοδωράκης και Γεννηματά!
 
Επίσης, μετά από τα βέλη που εξαπέλυσαν κορυφαίοι κατά της Φώφης Γεννηματά, που δεν ακολούθησε την ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε και στον επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκη, τονίζοντας:

«Οπισθοχώρησε και μου έκανε τρομερή εντύπωση που ο Σταύρος Θεοδωράκης, που εκπροσωπεί ένα κόμμα μεταρρυθμιστικό, κάθισε και ψήφισε αυτήν την ανοησία και που το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα έμπειρο, 40 χρόνια στη Βουλή, ψήφισε αυτήν την ανοησία. Για να δείτε, πως ο λαϊκισμός παρασύρει όλη την ελληνική κοινωνία».
 
Ο Ν. Δένδιας κόπτεται για την καταδίωξη των ιδιοκτητών οφσόρ

«Εισάγεται μια διάταξη η οποία είναι τόσο αυστηρή, όσο και αντισυνταγματική και κατά συνέπεια απολύτως ανεφάρμοστη» είπε ο κ. Δένδιας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παριστάνει τον «κήνσορα» φέρνοντας μια παντελώς αντισυνταγματική και παντελώς ανεφάρμοστη διάταξη.

Ο κ. Δένδιας κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι με την ψήφιση και δημοσίευση της ρύθμισης που καταργείται σήμερα η ΝΔ πέτυχε το ποινικά ακαταδιώκτο των ιδιοκτητών οφσόρ. «Οι οποιοσδήποτε τυχόν παρανομήσαντες έχουν πετύχει την απαλλαγή τους» είπε και ανέφερε ότι «επετεύχθη ο κρύφιος στόχος της κυβέρνησης».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς