«Τόσο πάθος έχετε με τις καρέκλες, δεν μπορείτε να κάνετε υπομονή;» αναρωτήθηκε!


«Βρισκόμαστε  σε μια κρίσιμη στιγμή, η πολιτική σταθερότητα εξαρτάται από την ανάπτυξη» παρατήρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, επισημαίνοντας ότι ακόμα κι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρας, έκανε παρόμοιες δηλώσεις την ώρα που η αντιπολίτευση ζητά να πέσει μια κυβέρνηση οκτώ μηνών. «Τόσο πάθος έχετε με τις καρέκλες, δεν μπορείτε να κάνετε υπομονή;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Π. Κουρουμπλής.

Ο υπουργός Εσωτερικών επέκρινε την αντιπολίτευση για την έπαρσή της, «σαν να έχουν κατέβει από παρθενογέννηση, σαν να μην έχουν κυβερνήσει την χώρα», κι αναρωτήθηκε «δεν υπάρχουν ευθύνες για το πώς διαχειρίστηκαν τα ασφαλιστικά ταμεία τόσα χρόνια;» Ο Π. Κουρουμπλής επισήμανε ότι ακόμα δεν υπάρχει μηχανογράφηση στα ασφαλιστικά ταμεία, κάτι που αν είχε γίνει εδώ κι 20 χρόνια τα ταμεία θα είχαν προστατευτεί από σπατάλη και κακοδιαχείριση.

Αιχμές κατά Κ. Μητσοτάκη για το διαλειτουργικό σύστημα δεδομένων στο Δημόσιο

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε ότι παρά τα «κροκοδείλια δάκρυα» της αντιπολίτευσης για τις συντάξεις ήταν αυτή που έκοψε τα δώρα στις μικρές συντάξεις. Ο Π. Κουρουμπλής σχολίασε και τα πεπραγμένα του Κ. Μητσοτάκη ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κι αναρωτήθηκε τι έκανε ο Κ. Μητσοτάκης για την διαλειτουργικό σύστημα δεδομένων στο Δημόσιο που παρότι ξοδεύτηκαν 7 δισ. ευρώ δεν κουμπώνει το ένα σύστημα με το άλλο.

Ο Π. Κουρουμπλής αναφέρθηκε και στα πρόσφατα στοιχεία για την κατεύθυνση των δανείων που έλαβε η χώρα στην διάσωση ξένων τραπεζών κι ότι μόνο 9 δισ. ευρώ ήρθαν στην πραγματική οικονομία, ενώ εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξουν απαντήσεις και για τις άλλες χώρες που μπήκαν σε πρόγραμμα.

Παπαγιάννης Κώστας-avgi.gr