Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Παρεμβάσεις με ουσία από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ



Η Πόπη Αλβιζάτου, μέλος του ΔΣ του ΕΚ Πάτρας, αναφέρθηκε στο έλλειμμα ενημέρωσης  των οργανώσεων και των μελών, ενώ παράλληλα κατέθεσε την αρνητική της εμπειρία από την συνεργασία της συνδικαλιστικής κοινής  παράταξης  με την ΛΑΕ.

Η Μαρία Αντύπα είπε πως παρατηρείται «μούδιασμα» στο χώρο μας, λόγω μη ενημέρωσης και η Πόπη Αλβιζάτου, μέλος του ΔΣ του ΕΚΠάτρας, κατέθεσε αρνητική της εμπειρία από τα συνδικαλιστικά


Από το πλήθος των παρεμβάσεων, που έγιναν από τους παρισταμένους στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στον Ε&ΕΣ Πατρών, η συνισταμένη των όσων ακούστηκαν, είναι ο προβληματισμός που εκτέθηκε, για να μεταφερθεί στα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος και της κυβέρνησης.
Αυτόν το ρόλο ανέλαβε ο ΓΓ Πάνος Ρήγας, που είπε μάλιστα «είμαστε εδώ σήμερα για να ακούσουμε εσάς».
Εμφατικά τέθηκε το ζήτημα της ελλιπούς ενημέρωσης με την παρατήρηση, πως δεν μπορεί να πληροφορούμεθα από τα δελτία των «οκτώ» και να αναπαράγουμε την πολιτική που ασκούν οι μιντιάρχες μέσω των ΜΜΕ. Χρειαζόμαστε ενημέρωση που θα έρχεται από κεντρική πηγή, είπαν.


 Ο δημ. σύμβουλος Ηλ. Γρηγόρης αναφέρθηκε στην αποκάλυψη των Βίκινλιξ και ζήτησε περισσότερη ταξικότητα από την κυβέρνηση.  

 Ο Κώστας Κόντης, πρόεδρος του ΠΑΕΚ αναφέρθηκε στην από όλους αναγνωρισμένη εντιμότητα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στο έλεγχο της αγοράς καυσίμων, στις δικαστικές αποφάσεις, με αφορμή την υπόθεση Βγενόπουλου και ζήτησε να στηριχθεί ο υπ. Δικαιοσύνης, ενώ αναφερόμενος στα σκάνδαλα, που αποκαλύπτονται, μετέφερε το ερώτημα πολιτών από τα καφενεία: Γιατί είναι ακόμη έξω; Κι όταν μίλησε για κωλυσιεργία της κυβέρνησης, έφερε ως παράδειγμα ότι ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση διοικήσεων στα νοσοκομεία! Και αναρωτήθηκε, ποιος θα εφαρμόσει την κυβερνητική πολιτική;


 Η Μαρία Αντύπα είπε πως παρατηρείται «μούδιασμα» στο χώρο μας και στην κοινωνία, λόγω μη ενημέρωσης για το κυβερνητικό έργο. Και πρότεινε «να βγούμε προς τα έξω με επιθετική πολιτική. Να προβάλουμε το κυβερνητικό έργο». Ερώτησε δε, «πόσοι γνωρίζουν ότι εν μέσω κρίσης αυτή η κυβέρνηση ασφαλίζει 2,5 εκατ. ανασφάλιστους;». 


 Και η Πόπη Αλβιζάτου, μέλος του ΔΣ του ΕΚΠάτρας, αναφέρθηκε στο έλλειμμα ενημέρωσης  των οργανώσεων και των μελών, ενώ παράλληλα κατέθεσε την αρνητική της εμπειρία από την συνεργασία της συνδικαλιστικής κοινής  παράταξης  με την ΛΑΕ και  πρότεινε την ξεχωριστή κάθοδο, καθώς ασκούνται μεθοδευμένες ενέργειας σε βάρος των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, για να βρεθούν εκτός οργάνων!


 Ο Γιάννης Γουλιμής τόνισε πως το κόμμα για να παράγει πολιτική, αυτή πρέπει να είναι συνδεδεμένη με την παραγωγική βάση.


 Η Λιόπα-Τσακαλίδου είπε ότι θα πρέπει να έχουμε εργαλεία ανάπτυξης.  

 Ο Πολυχρόνης Θωίδης, λογιστής, ζήτησε να επαναφερθεί ο νόμος Σταθάκη, που έβαζε φόροι σε τιμολόγια προερχόμενα από φορολογικούς παραδείσους;
 
 Και ο Κώστας Μαλαμής δήλωσε φοβισμένος από όσα ακούγονται για τις επιδιώξεις του ΔΝΤ.


 Ο Γιάννης Λάμπρου είπε πως το κόμμα πρέπει να είναι ανεξάρτητο από την Κυβέρνηση.


  Ο Τριαντάφυλλος Μασμανίδης αναφέρθηκε στην αριστερά του 4% που έγινε 35% και έθεσε το ερώτημα γιατί η νεολαία σήμερα απέχει από κάθε συνδικαλιστική δραστηριότητα και γενικότερα από τα κοινά. Αλλά και τι πρέπει να κάνει η Αριστερά για να αναπτυχθεί μαζικό κίνημα;
 

 Και τέλος, ο Γιάννης Καλλίτσης μίλησε για την κατάσταση στο χώρο της υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς