Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ με σοβαρά θέματα

Φωτογραφία αρχείου.


Η Πάτρα μεταξύ των 4 εμπορικών συλλόγων που  βραβεύτηκαν γιατί κατάφεραν να υλοποιήσουν τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου (Open Malls) καθώς και  Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Πειραιάς




Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου η ετήσια Γενική Συνέλευση της ΕΣΕΕ με τα σοβαρά θέματα του εμπορίου να είναι στο επίκεντρο της συζήτησης.

Το έλλειμμα ηγεσίας της ευρωπαϊκής ένωσης και η έλλειψη στρατηγικής που συντελούν σε σημαντικό βαθμό στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, στην δίνη της κρίσης για 7 χρόνια
τόνισε o πρόεδρος της ΕΣΕΕ παράλληλα χφειάζεται εθνική στρατηγική και εθνική ομοψυχία για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από την κρίση. Τα μεγάλα προβλήματα του εμπορίου ασφαλιστικό, φορολογικό, κόκκινα δάνεια. Δημιουργία τραπεζών αναπτυξιακού σκοπού για μικροδάνεια με χαμηλό επιτόκιο είναι στο διεκδικητικό στόχαστρο.

Έγινε ενημέρωση των προγραμμάτων που θα συμμετέχει το εμπόριο όπως το πρόγραμμα που τρέχει από 18-24 ετών με απασχόληση δωρεάν στις επιχειρήσεις καθώς και την συμφωνία που υπεγράφη με την Eurobank για πολύπλευρη συνεργασία (μηχανήματα posh, δάνεια, καινοτόμες υπηρεσίες, ηλεκτρονικά καταστήματα κ.α.).

Παράλληλα υπεγράφη εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας κρατώντας την κλαδική σύμβαση του εμπορίου. Έτσι μια απ' της κατακτήσεις μας στα χρόνια των μνημονίων είναι η διατήρηση του θεσμού της ΕΓΣΣ Εργασίας. Παρατάθηκε έως το τέλος του 2016 διασώζοντας τόσο την σύμβαση όσο και τους θεσμικούς όρους όπως επίδομα γάμου και άδειες.

Στην αρχή τις Γενικής Συνέλευσης βραβεύτηκαν οι 4 Εμπορικοί Σύλλογοι που κατάφεραν να υλοποιήσουν τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου (Open Malls) Πάτρα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη,
Πειραιάς. 

 O Πρόεδρος της ΕΣΕΕ K. Κορκίδης απένειμε ειδικά βραβεία και εξήρε την προσπάθεια των εμπορικών συλλόγων να δημιουργήσουν στις πόλεις τους την καινοτόμα Ιδέα μέσα σε αντίξοες συνθήκες Κάτι που θα δούμε να εξελίσσεται το επόμενο διάστημα, επίσης βραβεύτηκαν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Ευβοίας για το πολύπλευρο έργο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς