Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Νέα βοήθεια στους πρόσφυγες από το Δήμο Πατρέων



Ειδική εκδήλωση την Παρασκευή για τη φλόγα -  

Σχόλιο για το Ασφαλιστικό  -

Θέματα από τις Σχολικές Επιτροπές-

Τους συγχαίρει ο Δήμαρχος Πατρέων

Περισσότερους από πέντε τόνους με τρόφιμα, ρούχα, είδη ατομικής υγιεινής, και παιδικές τροφές, απέστειλε προς τους πρόσφυγες στην Ηλεία, ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων.



Πρόκειται για την τέταρτη, κατά σειρά, αποστολή βοήθειας που αποστέλλεται από τον ΚΟΔΗΠ και τον Δήμο Πατρέων. Είχαν προηγηθεί οι αποστολές βοήθειας προς τους πρόσφυγες στο Ελληνικό, στο Λιμάνι του Πειραιά, και στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης.



Η βοήθεια είναι προσφορά των σχολείων της Πάτρας και των πατρινών δημοτών και εστάλη στο Ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στην Παραλία Μυρσίνης, κατόπιν συνεννοήσεως τους προέδρου του ΚΟΔΗΠ, Θ. Τουλγαρίδη, με το Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.



Στο Ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας Παραλίας Μυρσίνης φιλοξενούνται περισσότεροι από 300 πρόσφυγες οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι παιδιά.





Σχόλιο της δημοτικής Αρχής Πατρέων για το Ασφαλιστικό



Με σχόλιό της η Δημοτική Αρχή Πατρέων, καταφέρεται εναντίον του Ασφαλιστικού Νομοσχεδίου, αναφέροντας μεταξύ άλλων και τα παρακάτω:



«Το νομοσχέδιο που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο «Νόμος λαιμητόμος», που του απέδωσαν οι εργαζόμενοι και καθολικά απαιτούν την απόρριψή του.



Ο Νόμος που παρουσίασε η κυβέρνηση, σαρώνει κυριολεκτικά τα όποια ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει.



Διαμορφώνει ένα νέο τοπίο, όπου η συμμετοχής του κράτους και της εργοδοσίας, περιορίζεται δραστικά για να κυριαρχήσουν τα κοράκια της ιδιωτικής ασφάλισης.



Συντρίβει τις κύριες συντάξεις, διαλύει την επικουρική ασφάλιση, προχωρά σε νέες περικοπές στους ήδη συνταξιούχους μέσω των επικουρικών, του ΕΚΑΣ και του εφάπαξ.



Το νέο ασφαλιστικό χτυπά καίρια τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους σημερινούς άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, τους εργαζόμενους που εργάζονται με όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας, τους ανέργους. Είναι οι εργαζόμενοι που καταδικάζονται σήμερα στην ανέχεια και στο μέλλον σε μια σύνταξη στα όρια των 400 – 500 ευρώ, λίγο παραπάνω από το ποσόν της εθνικής σύνταξης που θα εγγυάται δήθεν το κράτος».



Και καταλήγει:



«Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τους ελιγμούς και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που στόχο έχουν να αποδυναμώσουν και να κάμψουν την μαζική αγωνιστική απάντηση στο νέο χτύπημα που προκαλεί στην κοινωνική ασφάλιση».





Ειδική εκδήλωση την Παρασκευή για τη φλόγα



Την Παρασκευή  22 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα των ΧΧΧΙ Ολυμπιακών Αγώνων "Ρίο 2016",  θα περάσει από την Πάτρα, στο μακρύ ταξίδι της προς το Ρίο της  Βραζιλίας, στις 10.45 το πρωί.

Η Ολυμπιακή Φλόγα με τον ισχυρό συμβολισμό που περικλείει,

θα τιμηθεί από τον Δήμο Πατρέων, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Τριών Συμμάχων. Πέρας προσέλευσης στις 10 π.μ.


Θέματα από τις Σχολικές Επιτροπές Δήμου Πατρέων



Η ανάγκη στήριξης των δομών της Ειδικής Αγωγής οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν πληγεί από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και ειδικότερα τα θέματα του «αιτήματος κάλυψης δαπάνης για δημιουργία –ίδρυση και προαγωγή Τ.Ε. & Σ.Μ.Ε.Α. Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» και του «αιτήματος κάλυψης δαπάνης για δημιουργία – ίδρυση – προαγωγή –υποβιβασμό Τ.Ε. & ΣΜΕΑΕ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης», συζητήθηκαν στις συνεδριάσεις των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου Πατρέων.

Τα μέλη των Σχολικών Επιτροπών ομόφωνα αποφάσισαν ότι η Ίδρυση Τμημάτων Ένταξης θα πρέπει να γίνεται με βάση τις εκπαιδευτικές και παιδαγωγικές ανάγκες των σχολικών μονάδων, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και όχι από μια τυπική βεβαίωση των Σχολικών Επιτροπών, με βάση την οικονομική επιχορήγηση που λαμβάνουν οι Επιτροπές.

Ταυτόχρονα, εκφράστηκε η ανησυχία των μελών των Σχολικών Επιτροπών για τους πραγματικούς σκοπούς και προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας και την συγκεκριμένη  διαδικασία, σε ό,τι αφορά την επιτυχή υλοποίηση της και την τελική κατάληξή της.


Τους συγχαίρει ο Δήμαρχος Πατρέων


Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης συγχαίρει τους μαθητές – ποδοσφαιριστές του 7ου ΕΠΑΛ Πάτρας και τους γυμναστές – προπονητές του σχολείου, για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Λυκείων Ποδοσφαίρου.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς