Γ. Σταθάκης: «Σήμερα τιμάμε τα 80 χρόνια, ενός πολύ μεγάλου πολιτικού που σφράγισε με την παρουσία του τον 20ο αιώνα»
 
Μεταρρυθμιστή και οραματιστή που αγωνίστηκε για μια ισχυρή και σύγχρονη Ελλάδα, χαρακτήρισαν με δηλώσεις τους από τα Χανιά τον Ελευθέριο Βενιζέλο ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.
 
Μετά το τέλος του ετήσιου πολιτικού μνημόσυνου για τον Σοφοκλή και Ελευθέριο Βενιζέλο που τελέστηκε στο Ακρωτήρι Χανίων, ο κ. Σταθάκης δήλωσε:
 
«Σήμερα τιμάμε τα 80 χρόνια από τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενός πολύ μεγάλου πολιτικού που σφράγισε με την παρουσία του τον 20ο αιώνα.
 
Ενός πολύ μεγάλου μεταρρυθμιστή, ο οποίος συγκρότησε όλους τους σύγχρονους θεσμούς του ελληνικού κράτους και ταυτόχρονα ενός μεγάλου οραματιστή που υπηρέτησε με συνέπεια μέχρι τέλους την ιδέα της δημοκρατίας, της ισότητας, της συγκρότησης μιας Ελλάδας ισχυρής και υπερήφανης».
 
Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε:
 
«Συμπληρώνονται φέτος 80 χρόνια από τον θάνατο του πιο σπουδαίου Έλληνα πολιτικού, του Ελευθερίου Βενιζέλου.
 
Ενός ηγέτη με όραμα, ενός ηγέτη ο οποίος δημιούργησε τη σύγχρονη Ελλάδα, ενός ηγέτη μεγάλου μεταρρυθμιστή ο οποίος αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες με πείσμα, με υπομονή και πρωτοφανή γενναιότητα».
 
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε:
 
«Τιμάμε τον μεγάλο ηγέτη, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, τους παππούδες μας που αγωνίστηκαν για μια δυνατή Ελλάδα, της παραγωγής, της προκοπής, μια Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη».