Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ



Του Ντίνου Βγενόπουλου

·        Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Οι μετοχές της εταιρείας "ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε.-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ" θα παραμείνουν σε αναστολή διαπραγμάτευσης μέχρι η ανωτέρω Εταιρεία να παράσχει ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό για:
 
α) τα αποτελέσματα της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, 
β) τις ενέργειες στις οποίες έχει ήδη προβεί ή προτίθεται να προβεί η Εταιρεία, δοθέντος ότι την 29.2.2016 έχει λήξει η περίοδος χάριτος (waiver) που είχε τεθεί από τις πιστώτριες τράπεζες, και γ) τυχόν άλλες πληροφορίες οι οποίες είναι απαραίτητες για την ορθή πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού».

·        Ουμπέρτο Έκο Σημειώματα : … «υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να μας πληροφορήσει ότι τη γιαγιά μας την πάτησε το τράμ και να μην είναι αλήθεια. Το ότι όμως υπάρχουν ψεύτες ήδη το ξέρουμε…».

·        Χθες το MEGA  είχε τον  Μητσοτάκη
·        Και ο Σκάι τη Ζωή Κωνσταντοπούλου
·        Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη.

·        Ευτυχώς υπάρχει  το ΟΤΕ  HISTORY

·        Μέρκελ: Η Τουρκία δεν έχει το πάνω χέρι στις συνομιλίες με την ΕΕ

·        Δεν ξέρω για το πάνω , αλλά το …κάτω το έχει
·        Γι αυτό σας πάει ….καροτσάκι…
·        Αντιμέτωπη με 24ωρη γενική απεργία και διαδηλώσεις κατά των προτεινόμενων εργασιακών μεταρρυθμίσεων βρίσκεται σήμερα η Γαλλία, με τη σοσιαλιστική κυβέρνηση στο Παρίσι, να ελπίζει ότι θα προλάβει ενδεχόμενη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων από τους σπουδαστές.
·        Δύσκολο να ….εμπεδωθεί ο σοσιαλισμός
·        Όπως το  ….Βαλς…

·        Ανησυχία για τις μαζικές επαναπροωθήσεις προσφύγων από ΕΕ προς την Τουρκία, εκφράζει ο ΟΗΕ

·        Μην ανησυχείτε
·        Η Ευρώπη έχει …αρχές..

·        Η ανάπτυξη της συνεργασίας των δύο χωρών –Ελλάδας Τουρκίας - εγγύηση ειρήνης στο Αιγαίο

·        Τις πιο πολλές φορές βλέπουμε ανάπτυξη αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων…
·        Τι είπε ο Βαγγέλας ;
·        Ανθ΄ ημών  Βορίδης
·        Στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας
·        Ο σωστός άνθρωπος , στη σωστή θέση…
·        Με απόφαση του Κυριάκου…
·        Αμ, πως…
·        Τις επόμενες μέρες θα δούμε
·        Φωτία και ΤΣΕΚΟΥΡΙ
·        AΠΟ τους προσκυνημένους
·        Καμία στρατηγική επίθεσης δεν έχει η Τουρκία απέναντι στην Ελλάδα δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμετ Νταβούτογλου προσθέτοντας ότι στόχος είναι η φιλία και η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες
·        Το… Σουλτάνο τον ενημέρωσες Αχμέτ;

·        Δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση

·        Με νοκ άουτ 
·        Η στα σημεία
·        Βγαίνει ο… νικητής;
·        Στο…ακέραιο εφαρμόζονται οι αποφάσεις της Ε.Ε
·        Θεόκλειστα τα σύνορα…
·        Θέμα πρεστίζ  το χρέος
·        Είπε ο Σόιμλπε
·        Δικό του
·        Η ουσία είναι πως
·        Ο Λύκος και αν εγέρασε …

·        Χέρσο: Ένα χωριό φιλόξενο στους πρόσφυγες

·        Και έγινε γόνιμο
·        Πρωτοβουλία για την συλλογή τροφίμων, ρουχισμού και φαρμάκων αναλαμβάνει η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών Πάτρας.
·        Χρόνια τώρα δείχνει έμπρακτα την αλληλεγγύη  
·         Στην  Πάτρα,  Ιωάννου Βλάχου 19 (κάτω από τα Ψηλά Αλώνια, μεταξύ Μιαούλη και Τσαμαδού).
·        Επί τη ευκαιρία .
·        Όσοι προσφέρετε ρούχα για τους πρόσφυγες φροντίστε να είναι καθαρά και ταξινομημένα
·        Μερικοί δίνετε  βρώμικα
·        Για πλύσιμο τα πάτε;

·                Εθνική σύνταξη 320 ευρώ ζητούν οι δανειστές

·        Να τους τη δώσουμε
·        Να έχει και ο Γερούν για τα …γεράματά του…
·        Βαρουφάκης :«Θα ήμουν ο πρώτος που θα πανηγύριζα αν η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία έβγαιναν από το μνημόνιο, αλλά δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, απλά τέλειωσε η καταβολή δόσεων από το ESM. Τώρα ξεκινάει η μακρά και βασανιστική διαδικασία της αποπληρωμής του 95% των χρημάτων των δόσεων. Απλά, τέλειωσαν τα "πακέτα". Τώρα θα ξεκινήσουν νέα μέτρα.
·        Τι είχες Γιάννη- η παροιμία γράφεται με 2ν- τι είχα πάντα …
·        Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με το προσφυγικό, ενώ ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που η κυβέρνηση χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή, ο ίδιος προτιμά να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και όχι σε οικουμενική
·        Είσαι σίγουρος;
·        Είσαι σίγουρος;
·        Άντε με το καλό
·        Και σε  σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας
·        (μερικές μόνο)Γυναίκες που δεν πρέπει να ξεχνάμε;
·         Από το Thepressproject :
Ροζα Λούξεμπουργκ
Ξεκίνησε τη δράση της με την εφημερίδα Η Κόκκινη Σημαία, όπου και συνίδρυσε το Σπάρτακουσμπουντ (Spartakusbund), μια μαρξιστική επαναστατική ομάδα από την οποία και δημιουργήθηκε το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας με το οποίο έλαβε μέρος σε ανεπιτυχή επανάσταση στο Βερολίνο τον Ιανουάριο του 1919.
Η εξέγερση ξεκίνησε παρά τους ενδοιασμούς της Ρόζας και συνετρίβη από τα απομεινάρια του μοναρχικού στρατού και από ελεύθερες δεξιές πολιτοφυλακές που συλλογικά ονομάζονταν Φράικορπς (Freikorps), οι οποίες εστάλησαν από τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Η Λούξεμπουργκ και εκατοντάδες άλλοι συνελήφθησαν, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν.
Ναντέζντα Κρούπσκαγια
Η Ναντζέντα Κρούπσκαγια δεν ήταν μόνο σύζυγος του Βλαντιμίρ Λένιν, ήταν μία μπολσεβίκος επαναστάτρια και πολιτικός από μόνη της. Εμπλεκόταν στα πολιτικά δρώμενα και διετέλεσε η ίδια Υπουργός Παιδείας της Σοβιετικής Ένωσης από το 1929 μέχρι το θάνατο της.
Κωνσταντία Mαρκιέβιτς (Constance Markievicz)
Είχε συμμετάσχει σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες της ιρλανδικής ανεξαρτησίας, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο Easter Rising το 1916, όπου είχε ηγετικό ρόλο. Καταδικάστηκε σε θάνατο, αλλά της δόθηκε άφεση χάρη στο φύλο της.
Η Κωνσταντία ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες στον κόσμο που κατείχαν θέση στο υπουργικό συμβούλιο (Υπουργός Εργασίας της Ιρλανδικής Δημοκρατίας, 1919-1922), και ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα που εκλέχθηκε στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων (Δεκέμβριος 1918) -μία θέση την οποία απέρριψε λόγω της πολιτικής αποχής του Σιν Φέιν.
Petra Herrera
Η Petra Herrera είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση καθώς ναι μεν συμμετείχε στην μεξικάνικη επανάσταση αλλά ως άντρας με το όνομα «Pedro Herrera». Αφού καθιέρωσε το όνομα της και έγινε μια ηγετική φυσιογνωμία, αποκάλυψε το φύλο της.
Δυστυχώς, ο Πάντσο Βίλα ήταν πιθανόν απρόθυμος να δώσει μια τέτοια αναγνώριση σε μια γυναίκα και δεν την έκανε Στρατηγό. Σε απάντηση, η Πέτρα αποχώρησε από τις δυνάμεις του Βίλα και σχημάτισε τη δική της εξολοκλήρου γυναικεία ταξιαρχία.
Nwanyeruwa
Η Nwanyeruwa πυροδότησε τον «Πόλεμο των Γυναικών» στην Νιγηρία, όταν ένας άντρας της ζήτησε να μετρήσει τις κατσίκες, τα πρόβατα και τους ανθρώπους της. Αυτή κατάλαβε πώς ήθελαν να φορολογήσουν τις γυναίκες, οι οποίες παραδοσιακά μέχρι τότε δε φορολογούταν. Περίπου 25.000 γυναίκες συμμετείχαν στην εξέγερση.
Μετά την εξέγερση, η θέση των γυναικών βελτιώθηκε σημαντικά, με τους Βρετανούς να εγκαταλείπουν τα φορολογικά σχέδιά τους, καθώς και την αναγκαστική παραίτηση πολλών εντεταλμένων αρχηγών. Θεωρείται μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές αντίστασης της Νιγηρίας στην βρετανική αποικιοκρατία.
Kathleen Neal Cleaver
Η Kathleen Neal Cleaver ήταν μέλος του Κόμματος των Μαύρων Πανθήρων και η πρώτη γυναίκα μέλος του οργάνου λήψης αποφάσεων του κόμματος. Είχε υπηρετήσει ως εκπρόσωπος και γραμματέας Τύπου και οργάνωσε την εθνική εκστρατεία για την απελευθέρωση του υπουργού άμυνας του Κόμματος , Huey Newton, ο οποίος είχε φυλακιστεί.
Αυτή και άλλες γυναίκες, όπως η Angela Davis, αποτελούσαν μέχρι μια χρονική στιγμή τα 2/3 του Κόμματος , παρά την αντίληψη ότι το BPP ήταν συντριπτικά αρσενικό.
Lakshmi Sahgal
Η Lakshmi Sahgal, κοινώς γνωστή ως «Καπετάν Lakshmi», ήταν μια επαναστάτρια του Ινδικού κινήματος ανεξαρτησίας, αξιωματικός του Ινδικού Εθνικού Στρατού, και αργότερα, υπουργός Γυναικείων Υποθέσεων στην κυβέρνηση Αzad Hind. Στην δεκαετία του ’40, διέταξε την καθιέρωση του Συντάγματος Rani Jhansi , ένα σύνταγμα που στόχο είχε την ανατροπή του Βρετανικού νόμου Raj στην αποικιακή Ινδία.
Sophie Scholl
Η Γερμανίδα επαναστάτρια Sophie Scholl ήταν ιδρυτικό μέλος της μη-βίαιης αντι-ναζιστικής ομάδα αντίστασης “Τhe White Rose”, η οποία υποστήριξε την ενεργό αντίσταση, ενάντια στο καθεστώς του Χίτλερ, μέσα από ανώνυμα φυλλάδια και μια εκστρατεία γκράφιτι. Το Φεβρουάριο του 1943, αυτή και άλλα μέλη συνελήφθησαν να μοιράζουν φυλλάδια στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και καταδικάστηκε σε θάνατο με γκιλοτίνα.
Blanca Canales
Η Blanca Canales υπερασπίστρια του πατριωτισμού από το Πουέρτο Ρίκο, βοήθησε στην οργάνωση των «Θυγατέρων της Ελευθερίας» ( Daughters of Freedom), τμήμα των γυναικών του Πατριωτικού Κόμματος του Πουέρτο Ρίκο. Ήταν μία από τις λίγες γυναίκες στην ιστορία, που ηγήθηκαν μιας εξέγερσης εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, γνωστή ως «εξέγερση Jayuya».
Celia Sanchez.
Όλοι γνωρίζουμε τον Φιντέλ Κάστρο και τον Τσε Γκεβάρα αλλά πόσοι γνωρίζετε την Celia Sanchez; Ήταν ηγετική μορφή της κουβανικής επανάστασης, έπαιρνε πολύ σημαντικές αποφάσεις, μια από τους ιδρυτές του Κινήματος της 26ης Ιουλίου  και ηγέτης σε ομάδες μάχης κατά τη διάρκεια της επανάστασης. Μετά την επανάσταση, η Celia παρέμεινε με τον Κάστρο μέχρι το θάνατό της.
Vilma Lucila EspínAsmaa Mahfouz]
Η Asmaa Mahfouz είναι μια σύγχρονη επαναστάτρια, η οποία πιστώνεται την πυροδότηση της εξέγερσης του Ιανουαρίου του 2011 στην Αίγυπτο μέσα από ένα βίντεο που πόσταρε σε blog, ενθαρρύνοντας και άλλους να ενωθούν μαζί της, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην πλατεία Ταχρίρ.
Θεωρείται μία από τους ηγέτες της αιγυπτιακής επανάστασης και είναι εξέχον μέλος του Συνασπισμού της Νεολαίας της Επανάστασης της Αιγύπτου.
·        Κυρίες μου, υποκλίνομαι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς