Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Θέμα κουαρτέτου θα θέσει ο Γιάννης Δραγασάκης

 
Στην αντιπροσωπείας του ΕΚ που θα επισκεφθεί την Αθήνα από Τετάρτη έως Παρακευή


Με την ευκαιρία της επταμελούς επίσκεψης της αντιπροσωπείας του ΕΚ στην Αθήνα από Τετάρτη έως Παρακευή, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, αναμένεται να θέσει το ζήτημα της μεγαλύτερης συμμετοχής του Ευρωκοινοβουλίου στην παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος. Σκοπός είναι να δωθεί μεγάλύτερη έμφαση στη συναργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, υποβαθμίζοντας την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ο Γιάννης Δραγασάκης θα θέσει, επίσης, το ζήτημα της έλλειψης δημοκρατικής νομιμοποίησης του κουαρτέτου, το οποίο δεν είναι θεσμικά κατοχυρωμένο και δημοκρατικά ελεγχόμενο, αλλά και το θέμα της εκ των προτέρων και όχι εκ των υστέρων, που θα έχει προκύψει βλάβη ελληνικών συμφερόντων, αποτίμησης των κοινωνικών επιπτώσεων των προγραμμάτων.

Η επταμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Συνταγματικών Υποθέσεων του Ε.Κ. θα συναντηθεί  με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη, με τις Επιτροπές Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαο Σακελλαρίου, καθώς και αντιπροσώπους της ακαδημαϊκής κοινότητας της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων, ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Παναγιώτης Λιαργκόβας.

Και αυτό ενώ εκκρεμεί και η επίσκεψη στην Αθήνα της Ομάδας Εργασίας της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ε.Κ., η οποία συστάθηκε ειδικά για την παρακολούθηση του ελληνικού προγράμματος μετά την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς τον περασμένο Αύγουστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς