Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ανώτερα και από τα φάρμακα για τους πόνους της μέσης...

Διαλογισμός και ψυχοθεραπεία καλύτερα και από τα φάρμακα για τους πόνους της μέσης
Ο Διαλογισμός και η Ψυχοθεραπεία!



Έρευνα σύμφωνα με την οποία διαλογισμός και ψυχοθεραπεία βοηθούν περισσότερο στους πόνος της μέσης, παρά η παραδοσιακή φαρμακευτική θεραπεία δημοσίευσε αμερικανικό ιατρικό περιοδικό.


Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Ερευνών Group Health Research και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον του Σιάτλ, πραγματοποίησαν κλινική έρευνα σε 342 άτομα ηλικίας 20 έως 70 ετών, οι οποίοι υπέφεραν από πόνους στη μέση τους για επτά έτη κατά μέσο όρο.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν τυχαία σε τρεις ομάδες: η πρώτη έπαιρνε τα κλασσικά φάρμακα, η δεύτερη έκανε γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία και η τρίτη διαλογισμό και γιόγκα.

Μετά από 26 εβδομάδες, αξιολογήθηκε η αποτελεσματικότητα κάθε μεθόδου και προέκυψε ότι την μεγαλύτερη βελτίωση (61%) είχαν όσοι έκαναν διαλογισμό και γιόγκα, την μικρότερη όσοι έκαναν την παραδοσιακή φαρμακευτική θεραπεία (44%) ενώ όσοι έκαναν ψυχοθεραπεία σε ποσοστό 58%.

Μετά από ένα έτος, όσοι είχαν κάνει διαλογισμό-γιόγκα ή ψυχοθεραπεία, συνέχιζαν να έχουν λιγότερους πόνους σε σχέση με όσους είχαν ακολουθήσει την παραδοσιακή φαρμακευτική οδό.

Η διαλογιστική τεχνική που δοκιμάσθηκε -ανάμεσα στις πολλές που υπάρχουν- ήταν η «μείωση του στρες μέσω διαλογισμού επίγνωσης» (MBSR), η οποία περιλαμβάνει και ορισμένες εύκολες ασκήσεις γιόγκα. Σε αυτήν, ο άνθρωπος εστιάζει στις σκέψεις, στα συναισθήματα και στις αισθήσεις του, μαθαίνοντας να αποδέχεται τον όποιο σωματικο ή ψυχικό πόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς