Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Ν. Κανελλάκης: Απαξιώνουν το Καρναβάλι, ανοίγουν τις ορέξεις ιδιωτών



Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κανελλάκης, «είναι αυτονόητο ότι το Καρναβάλι δεν πρέπει να είναι στα χέρια των ιδιωτών. Το Καρναβάλι πρέπει να είναι υπό την καθοδήγηση και την εποπτεία του Δήμου Πατρέων. 


Η δική μας εκτίμηση είναι ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια σήμερα, να μην παίρνουμε κάποια χρήματα (μέσω χορηγιών). Το αν θα είναι πολλά ή λίγα, είναι θέμα πως θα διαχειριστούμε εμείς το Καρναβάλι. Για τις χορηγίες πρέπει να ασχοληθείς σοβαρά και πολύ νωρίτερα. Πρέπει να έχεις πρόγραμμα και να βγεις έτοιμος απέναντι στους επιχειρηματίες. Αυτό είναι πολύ απλό.

Από την άλλη πλευρά όταν το διαχειρίζεσαι, όπως το διαχειρίζεται η Δημοτική Αρχή, ως ένα γεγονός του «άντε να περάσει», χωρίς να προσπαθούμε να το βελτιώσουμε ή στα λόγια να λέμε ότι είναι ένα λαϊκό καρναβάλι, δεν κάνουμε τίποτα. Σκοπός μας δεν είναι μόνο να το λέμε, αλλά να κάνουμε και πράγματα.

Όταν εσύ το απαξιώνεις και το υποβιβάζεις αμέσως ανοίγεις τις ορέξεις στους ιδιώτες.

Μπερδεύουν πολύ τα πράγματα ώστε να έχουν άλλοθι και να το παίζουν επαναστάτες και καινοτόμοι, σε σχέση με το καρναβάλι. Όμως μόνο καινοτομία δεν είναι αυτό. Θα μπορούσαν να υπάρχουν και χορηγοί επικοινωνίας. Ευτυχώς που φέτος υπήρχε η ΕΡΤ για να ακουστεί το Πατρινό Καρναβάλι.

Στον πολιτισμό οφείλεις να έχεις χορηγούς για να μπορέσεις να δώσεις πράγματα στον κόσμο. Το καρναβάλι είναι ένα κομμάτι του πολιτισμού μας. Είναι η μοναδική οικονομική ανάσα, κάθε χρόνο στην πόλη».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς