Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Κυρία Μπιρλή, το μπεκρούλιασμα θα επαναληφθεί φέτος;



Φωτογραφία αρχείου, με τον τελειωμένο νέο και δίπλα του τα χάπια, ενώ στο χέρι η σύριγγα του θανάτου!
 

Τα παιδιά του Καρναβαλιού κινδυνεύουν από ουσίες κάθε τύπου και σεις μιλάτε για μοίρασμα αντιναρκωτικού υλικού στα καρναβαλικά στέκια για να βραβευτούν οι νέοι! Θα κυνηγηθεί κανείς;


Σύσκεψη φορέων της πόλης με θέμα το Καρναβάλι της Πάτρας και τα μέτρα ενάντια στη χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Πατρέων, παρουσία του Δημάρχου Κώστα Πελετίδη. Το πρόβλημα της υπέρμετρης χρήσης αλκοόλ, κάτι που παρατηρήθηκε έντονα πέρυσι απειλεί με διάλυση και υποβάθμιση το Καρναβάλι Πάτρας και με επιπτώσεις κατά της ζωής της νεολαίας μας!

Και με αφορμή αυτά, έρχεται έξι μήνες, μετά από την τελευταία του ενασχόληση με το πρόβλημα, ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων, για να ασχοληθεί ξανά και με την ευκαιρία να εξαπολύσει αντικυβερνητικούς μύδρους. Γιατί χωρίς αυτούς, είναι σαν να μας σερβίρουν σκορδαλιά χωρίς σκόρδο!  

Το να της ειπεί κανείς, της εν λόγω κυρίας υπευθύνου του Δήμου ότι τα νέα παιδιά κινδυνεύουν και σεις φιλοσοφείτε για να περνά η ώρα και παράλληλα να εκτελείται την κομματική σας εργασία, αλλά ποσώς σας ενδιαφέρει για την αγωνία του κάθε γονέα, θα είναι λόγια περιττά, λεχθέντα στον τοίχο!  

Η αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Ελένη Μπιρλή, στην εισήγησή της εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, τόνισε, μεταξύ άλλων σε μία μακροσκελέστατη εισήγηση, εκτελώντας το… καθήκον της:

Ότι για την κατάσταση της εξάπλωσης των ναρκωτικών και  της οινοπνευματοποσίας φταίει ο καπιταλισμός και αρκετοί άλλοι παράγοντες, χωρίς να εξηγήσει γιατί στις ανατολικές χώρες του πρώην υπαρκτού, πήγαινε σύννεφο το… μπεκρούλιασμα!

Σημασία έχει ότι πρέπει να συμβάλουμε κι εμείς στην πτώση της κακιάς κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ρίχνει στη φωτιά τα θύματα του εμπορίου των τοξικών ουσιών και μιλά για διαχωρισμό προκειμένου να αποκόψει τους νέους από τα νύχια των εμπόρων!

Για αυτό και η κα Μπιρλή, επαναστατικώ δικαίω ανέκραξεν:  

«…Άλλωστε και η πολιτική της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι σε κατεύθυνση αποποινικοποίησης των ναρκωτικών, υπέρ του διαχωρισμού τους σε σκληρά και μαλακά. Εκτιμάμε πως πρόκειται περί επικίνδυνων – ελευθεριακών απόψεων, που κινούνται στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ άλλα και στην κυβερνητική πρακτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Για αυτό εξάλλου το προηγούμενο διάστημα είχαμε και την πραγματοποίηση ναρκοφεαστιβάλ στην χώρα μας .
Ο λαός και η νεολαία δεν πρέπει να έχει καμία απολύτως σχέση με τα ναρκο – φεστιβάλ και οποιαδήποτε μορφή  ουσιών και νομιμοποιησης τους. Να εναντιωθούμε σε κάθε προσπάθεια αποποινικοποίησης της χρήσης ουσιών, στον διαχωρισμό τους σε “σκληρά”  και “μαλακά”».

Και μετά την πολιτική σπέκουλα κι αφού δεν έδωσε απάντηση πειστική γιατί το πρόβλημα εντοπίζεται μόνον στις χώρες της ΕΕ και όχι και σε αυτές της ΚΟΜΕΚΟΝ, που σήμερα είναι πρωταθλήτριες στην εμπορία ναρκωτικών,  η κα Μπιρλή ενημέρωσε ότι:

«Η σημερινή σύσκεψη που πραγματοποιούμε είναι  συνέχεια της συζήτησης μας και της απόφασης μας για το ζήτημα των Ναρκωτικών σε Δημοτικό Συμβούλιο που είχε γίνει τον Ιούνιο του 2015»!

Οπότε από τότε, πριν επτά μήνες, επανήλθε μιας και το θυμήθηκε, για να τονίσει

«Στα πλαίσια της απόφασης μας αναφέρεται και η παρέμβαση μας σε μεγάλες πολιτιστικές δραστηριότητες της Πάτρας όπως είναι το Καρναβάλι. Πέρα όμως από την απόφαση μας, δεν θα μπορούσαμε ως Δημοτική Αρχή, να μην παρέμβουμε, να μην πάρουμε μέτρα μπροστά στο Καρναβάλι, γνωρίζοντας ότι την περίοδο αυτή αυξάνεται ραγδαία η χρήση ουσιών και η κατάχρηση αλκοόλ, κύρια από την νεολαία της πόλης μας αλλά  και αυτής που έρχεται αυτές τις μέρες εδώ να περάσει ωραία το καρναβάλι».

Και στη συνέχεια προχώρησε στην αυτοαπαλλαγή τη δική της και του Δήμου μετά, λέγοντας:

        «Οφείλουμε να επιμείνουμε, να πάρουμε ότι μέτρα μπορούμε το επόμενο διάστημα προκειμένου η παρέμβαση μας να έχει κάποιο αποτέλεσμα. Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα»!

Και στη συνέχεια παρέθεσε για την ιστορία του ζητήματος αριθμούς και προτάσεις ατελέσφορες όμως, όπως:
       
  • Να μοιραστεί σε όλα τα σχολειά της πόλης μας, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, γενικά σε χώρους που συγκεντρώνεται νεολαία.  προπαγανδιστικό υλικό ενάντια στην χρήση ναρκωτικών,
  • Στην διακίνηση και προπαγάνδα υλικού ενάντια στην χρήση ναρκωτικών, συμβολή μπορούν  να έχουν και μαγαζιά της Πάτρας.
  • Να φτιαχτούν μεγάλα, καλαίσθητα πανό που να αναγράφουν συνθήματα ενάντια στην χρήση ουσιών και κατάχρηση αλκοόλ. Να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης μας, σε σημεία που συγκεντρώνεται νεολαία.
  • Να διαμορφωθεί άρμα του Δήμου με αντίστοιχο θέμα.
  • Κατά την διάρκεια των Καρναβαλικών δραστηριοτήτων να λάβουν χώρα δρώμενα με θέμα την χρήση ναρκωτικών. (ΚΕΘΕΑ πχ.)
  • Στα βασικά κριτήρια βράβευσης των πληρωμάτων του Καρναβαλιού να είναι το πως και τα ίδια θα συμβάλλουν σε αυτή την υπόθεση. Πχ διακίνηση υλικού στα στέκια τους, δρώμενα που τα ίδια τα πληρώματα μπορούν να κάνουν την καρναβαλική περίοδο με αντίστοιχο περιεχόμενο.
  • Να σταλεί επιστολή στον ΕΦΕΤ , που θα μπορούσε να υπογράφεται και από τους φορείς που σήμερα είναι εδώ και συμφωνούν, να γίνουν τώρα  έλεγχοι  σε όλα τα μαγαζιά για νοθευμένα ποτά τα λεγόμενα και “μπόμπες”
  • Η σημερινή σύσκεψη φορέων να καλέσει την αστυνομία να πάρει μέτρα τις μέρες αυτές ενάντια στην διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας και Αθλητισμού Ανδρέας Αθανασόπουλος και Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Δημήτρης Πελεκούδας, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου- Καρναβάλι Πάτρας Νίκος Χρυσοβιτσάνος, η δημοτική σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Ελένη Μπιρλή, η δημοτική σύμβουλος Βικτωρία Αξιώτη και εκπρόσωποι του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας, της Θεραπευτικής Κοινότητας «Γέφυρα», του ΚΕΘΕΑ «Οξυγόνο», του Συλλόγου ΚΕΘΕΑ «Οξυγόνο», της Κίνησης «Πρόταση», του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών, της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αχαΐας, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πάτρας, της Διεύθυνσης Α/Θμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς