Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Έχουν τρέξει οικογενειακώς 103 μαραθωνίους!

Ο δρομέας Διονύσης Μπαλάσης απονέμει δίπλωμα τιμητικό στον βετεράνο μαραθωνοδρόμο Νίκο Καναβό.



Βραβεύτηκαν το περασμένο Σαββάτο 30 Ιανουαρίου 2016, κατά την κοπή της πίτας της λέσχης Δρομέων, Περιπατητών, Βαδιστών "ο ΦΑΕΘΩΝ"


Στον "ορειμαγδό" των Πατρινών δρομέων που προσέτρεξαν να παραβρεθούν στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Πατρινού Δρομέα, που τιμήθηκε με την έκδοση του Ημερολογίου 2016, προσφορά της Λέσχης ΦΑΕΘΩΝ, υπήρξαν άνθρωποι  του δρομικού κινήματος της πόλης, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Όπως αυτά των δύο γενεών δρομέων που συγκροτεί πατρινή οικογένεια, η οποία έχει τρέξει μαζί 103 μαραθωνίους! Αριθμός όχι και ευκαταφρόνητος!


Πρόκειται για την οικογένεια  του μαραθωνοδρόμου Νίκου Καναβού, ετών 67, ο οποίος λαμβάνει μέρος αδιαλείπτως κάθε χρόνο στον μαραθώνιο δρόμο Ειρήνης, τον γνωστό Λαμπράκειο, της κλασικής διαδρομής, από το 1981, όπου εκεί έτρεξε τον πρώτο του μαραθώνιο, εώς το 2015. Έχει συμμετάσχει σε πολλά πρωταθλήματα και μαραθωνίους του εξωτερικού και συνολικά έχει τερματίσει από το 1981 σε ογδόντα μαραθωνίους, σε Ελλάδα και εξωτερικό, πλην δύο, που διέκοψε λόγω τραυματισμού.

Ο πρώτος γιος του Ανδρέας Καναβός, τών 32, ξεκίνησε τον πρώτο του μαραθώνιο το 2005 και έχει συμμετάσχει συνολικά σε δεκαοκτώ μαραθωνίους.

Αντίστοιχα, ο μικρότερος γιος του Θανάσης Καναβός, ετών 28, ξεκίνησε τον πρώτο του μαραθώνιο το 2010 και έχει συμμετάσχει συνολικά σε 5 μαραθωνίους.

Άλλο ένα στοιχείο που συνδέει την οικογένεια των Πατρινών δρομέων είναι αυτό του επαγγελματικού προσανατολισμού. Ο μεν πατέρας Νίκος Καναβός είναι συνταξιούχος καθηγητής, του ΤΕΙ Πατρών στο μάθημα της Διοίκησης Επιχειρήσεων, ο δε πρώτος γιος Ανδρέας, είναι κάτοχος διδακτορικού Πληροφορικής, ενώ ο δεύτερος γιος Θανάσης, φοιτεί σε μεταπτυχιακό Πληροφορικής στο ΑΕΙ Πατρών.  

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι με δώδεκα καταπληκτικές φωτογραφίες ιστορικού χαρακτήρα κοσμείται το «Ημερολόγιο του Πατρινού Δρομέα» που εξέδωσε η Λέσχη Δρομέων και Περιπατητών Πάτρας Ο ΦΑΕΘΩΝ για το έτος 2016 και το παρουσίασε το Σάββατο 30 Ιανουαρίου,  ώρα 7 το απόγευμα στην αίθουσα του ΤΕΕ στην συμβολή των οδών ΙΙΙ Ναυάρχων και Μαιζώνος. 
Παράλληλα με την παρουσίαση του Ημερολογίου, ανακοινώθηκε το καλεντάρι δραστηριοτήτων της Λέσχης για το 2016 και ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  από τον πατέρα Απόστολο Ζαφείρη.
 



 Ο δρομέας Βασίλης Βλάχος (αριστερά) απονέμει τιμητικό δίπλωμα στον μαραθωνοδρόμο Ανδρέα Καναβό. 

Ο Γιάννης Ρουμελιώτης ενώ χαιρετά θερμά τον μαραθωνοδρόμο Θανάση Καναβό, (δεξιά) στον οποίο έχει απονείμει τιμητικό δίπλωμα.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ τις 24 βραβεύσεις Δρομέων του ΦΑΕΘΩΝ



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς