Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Σ. Φάμελλος στον ΑΝΤ1: Θα πουν όχι, οι αγρότες:



Στην πρόταση που διπλασιάζει τις συντάξεις τους;


«Επιλέγει κανείς από τους αγρότες να κοπούν οι συντάξεις τους  που είναι στα 158 ευρώ, τη στιγμή που με την πρόταση της κυβέρνησης πάει στο 384; Θα πουν όχι, οι αγρότες, στην πρόταση διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης που διπλασιάζει τις συντάξεις τους;» αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1.

«Αν δεν επιλύσουμε το ασφαλιστικό δεν θα υπάρχουν συντάξεις» τόνισε στον ΑΝΤ1 προσθέτοντας ότι «η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού θα ολοκληρωθεί γιατί είναι στοιχείο της πρώτης αξιολόγησης και με αυτό θα πάμε στην διαπραγμάτευση για το χρέος».

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι οι δανειστές δεν έχουν καταθέσει τις δικές τους προτάσεις αυτή τη στιγμή κάνουν παραμετροποίηση. Ενώ ανέδειξε την ετερόκλητη στάση των δανειστών "δεν γίνεται να έχεις τρεις φορείς και να έχουν διαφορετικές απόψεις. Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος" πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πέτυχε τον Αύγουστο να παγώσει το φορολογικό των αγροτών για να μπορέσουν να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο φορολογικό που τους διευκολύνουν.

Κάλεσε τέλος την αντιπολίτευση να συμφωνήσει και να στηρίξει την μη περικοπή των συντάξεων διευκρινίζοντας ότι «η χώρα έχει ανάγκη από κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε να επιστρέψει η αξιοκρατία και η δικαιοσύνη στην Ελλάδα και όσοι έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα να βοηθούν και αυτούς που δεν έχουν δυνατότητα».

Έθεσε άλλη μια φορά, το ερώτημα προς την αντιπολίτευση γιατί δεν συναινεί στην μη περικοπή των συντάξεων που συνεπάγεται παράλληλα και υπεράσπιση του μικροεμπορίου;

Ο κ. Φάμελλος τόνισε την ανάγκη να επανέλθει η κοινωνική δικαιοσύνη και η αξιοκρατία στη χώρα. «Όσοι έχουν μεγαλύτερη δυνατότητα να βοηθούν αυτούς που δεν έχουν δυνατότητα».

Επεσήμανε τέλος ότι «παρότι οι συνεργάτες του κ. Δένδια ήταν μέσα στους συνένοχους για το κούρσεμα των 13 δις του PSI στα αποθεματικά των ταμείων. Εμείς κάνουμε την προσπάθεια να μην περικοπούν οι νυν συντάξεις και να εξασφαλιστούν οι συντάξεις και των επόμενων».

Κατερίνα Μπρέγιαννη-avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς