Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ζητά άμεση λύση για τις Καρδιολογικές σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο


Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά επιθυμεί να διευκρινίσει, αναφορικά με την επιστολή που εστάλη στην 6η ΥΠΕ για την μη λειτουργία Καρδιολογικής  στο νοσοκομείο Αγρινίου, ότι δεν διαχωρίζει σε καμιά περίπτωση αυτό το θέμα από τα αντίστοιχο τεράστιο πρόβλημα του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Γνωρίζει ότι και στην περίπτωση του Μεσολογγίου η Καρδιολογική Κλινική δεν λειτουργεί και ότι η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και για τα δυο διασυνδεόμενα νοσοκομεία.


Ο κατεπείγων χαρακτήρας της επιστολής μετά τα χτεσινά γεγονότα είχε να κάνει με το γεγονός ότι στο Αγρίνιο με μόνο δύο καρδιολόγους που είχαν  απομείνει και οι οποίοι βρίσκονται εκτός υπηρεσίας πλέον, είναι αδύνατον να υπάρξει λειτουργία όχι μόνο της Καρδιολογικής αλλά και της ΜΕΘ και γενικά όπου χρειάζεται καρδιολογική υποστήριξη, οι πληροφορίες, δε, ανέφεραν ότι ουσιαστικά η Καρδιολογική έχει αδειάσει.

Η έκταση που καλύπτει το νοσοκομείο Αγρινίου καθώς και η έλλειψη οποιασδήποτε συγκεκριμένης δέσμευσης για ιατρικό προσωπικό, ακόμη και μετά τη πρόσφατη συνάντηση του υπουργού Υγείας κ. Βορίδη με τον δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου, έκανε επιτακτική την ανάγκη να εστιαστεί η επιστολή στο Αγρίνιο μόνο χρονολογικά.

Οι υποσχέσεις για το νοσοκομείο Μεσολογγίου είναι γνωστό ότι δεν έφεραν αποτέλεσμα καθώς και σε αυτή την περίπτωση ολόκληρη η περιοχή έχει μείνει επίσης ακάλυπτη.

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ζητά τόσο για το Μεσολόγγι όσο και για το Αγρίνιο άμεση και μόνιμη στελέχωση όλων των κλινικών και λύση, σήμερα κιόλας,  στις Καρδιολογικές κλινικές που δεν λειτουργούν.



Ξεκινούν εργασίες συντήρησης του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας συνολικού ύψους 4,5 εκ. ευρώ 

Στην υπογραφή δύο συμβάσεων που θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση των προβλημάτων του εθνικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προχώρησε την Παρασκευή 31-10-2014 ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Κατσιφάρας.

Πρόκειται για τα έργα συντήρησης, βελτίωσης, αποκατάστασης και άρσης της επικινδυνότητας για τα εξής τμήματα του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:

  • για τα τμήματα αρμοδιότητας της ΠΔΕ στη Ν.Ε.Ο. «Πάτρα – Πύργος» και στην Ε.Ο. 9 «Πύργος – Καλό Νερό» με προϋπολογισμό μελέτης έργου 4 εκ. ευρώ, και
  • για το Εθνικό Οδικό Δικτύου της Π.Ε. Αχαΐας, με προϋπολογισμό μελέτης έργου 550.000 ευρώ.
Και τα δύο έργα είναι ενταγμένα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας με κωδικούς πράξης 2013ΕΠ00100000 και 2013ΕΠ00100012, αντίστοιχα.
«Βασικός στόχος μας είναι η άμεση έναρξη εργασιών που αφορούν τη συντήρηση και τη διασφάλιση της καλής κατάστασης του οδικού δικτύου. Σε μια εποχή που οι πόροι είναι σχεδόν εξαφανισμένοι, με καλή διαχείριση και σωστό προγραμματισμό καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση των έργων αυτών. Όλες μας οι προσπάθειες έχουν ως γνώμονα την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών μας» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας μετά την υπογραφή των δύο συμβάσεων.

Το πρώτο έργο αφορά έργα συντήρησης και βελτίωσης οδοστρωμάτων, τεχνικών, γεφυρών, οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης, αντικατάστασης και τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας, πρασίνου και ό,τι άλλο απαιτηθεί για την αποκατάσταση και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα στα συγκεκριμένα οδικά δίκτυα.

Το δεύτερο έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών στοιχειώδους συντήρησης οδοστρωμάτων, τεχνικών, γεφυρών και σήμανσης του Εθνικού Οδικού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας και με την ολοκλήρωσή του εξασφαλίζεται η καλύτερη βατότητα του οδικού άξονα και διαμορφώνονται ασφαλέστερες συνθήκες κυκλοφορίας.



Στενότερη συνεργασία για την ασφαλέστερη διαβίωση των πολιτών μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Τη στενότερη συνεργασία ώστε να ευοδωθεί περισσότερο το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και της καλύτερης διαβίωσής τους εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, συμφώνησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος με τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχο Ανδρέα Αποστολόπουλο.

Στη διάρκεια συνάντησης που είχαν σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, ο κ. Αλεξόπουλος συνεχάρη τον Ταξίαρχο για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων, ευχόμενος την καλύτερη δυνατή επιτυχία στο δύσκολο έργο του, ενώ μεταξύ άλλων συζήτησαν την ανάπτυξη της μεγαλύτερης δυνατής συνεργασίας και των κοινών επιδιώξεων ώστε να υπάρχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.

Επιπλέον, στο πλαίσιο, της πρόσφατης επιτυχούς συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας που αφορούσε στην ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τα συγχαρητήριά του, τα οποία και εκφράστηκαν και γραπτώς με ευχαριστήριες επιστολές του, τόσο προς τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή κ. Αποστολόπουλο, όσο και προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Αχαΐας Ταξίαρχο Ιωάννη Σεϊντή.

«Η συνάντησή μας αυτή αποτελεί μια αφετηρία για μια υγιή και αγαστή συνεργασία  μεταξύ της Περιφέρειας και των τοπικών Αστυνομικών Αρχών για την καλύτερη προστασία των κατοίκων Αχαΐας» σημείωσε ο κ. Αλεξόπουλος.



Παροχή τροφίμων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε πολίτες που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν καθημερινή σίτιση – Αντιμετώπιση του προβλήματος των αστέγων

Με στόχο την εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη νέα θητεία, το οποίο περιλαμβάνει τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, τη στήριξη του αδύναμου πολίτη της Δυτικής Ελλάδας και τη στήριξη των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, εγκρίθηκε από το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο η σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και της Περιφέρειας Δυτικής  Ελλάδας.

Η Προγραμματική Σύμβαση, η οποία ήλθε ως εισήγηση στο Σώμα από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, έπειτα από τη συνάντηση που είχε για το θέμα πρόσφατα στην Αθήνα με τον Υφυπουργό Βασίλη Κεγκέρογλου, έχει σκοπό την υλοποίηση του έργου: «Παροχή τροφίμων σε αστέγους και άτομα που διαβιούν σε συνθήκες στέγης, οι οποίες δεν εξασφαλίζουν δυνατότητα καθημερινής σίτισης και διατροφής».

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο να άρει τις ενδοπεριφερειακές οικονομικές ανισότητες σε κάθε σημείο, για κάθε πολίτη της που έχει ανάγκη και προς όφελος τους, και αξιοποιώντας πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, έχει την πρόθεση να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου να παρέχει βασικά είδη διαβίωσης σε όσους χρειάζονται τη βοήθειά της, ώστε να διασφαλίζεται η δυνατότητα να μπορούν καθημερινά να τρέφονται» υπογράμμισε ο Απ. Κατσιφάρας και συνέχισε: «Με τη συνεργασία όλων των δυνάμεών μας, της πολιτείας, της Εκκλησίας, της κοινωνίας και των φορέων που δύνανται, θα βοηθάμε συνανθρώπους μας, με σκοπό την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος».

Σύμφωνα με το προσχέδιο της Προγραμματικής Σύμβασης με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, αντικείμενο είναι η προμήθεια τροφίμων που θα παρασχεθούν στους δικαιούχους (άτομα ή οικογένειες). Τα  τρόφιμα κατατάσσονται σε επτά (7) ομάδες:

1..  Ζυμαρικά  διαφόρων  τύπων, Ρύζι, Όσπρια, Αλεύρι, Ψωμί, Παξιμάδι κλπ
2. Φέτα Π.Ο.Π, Κεφαλογραβιέρα Π.Ο.Π,  Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π, Κασέρι Π.Ο.Π. κλπ
3. Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ
4. Κοτόπουλο ειδικής πτηνοτροφικής εκτροφής, εκτατικής εκτροφής, εκτροφής με 65% δημητριακά κλπ ή κρέας κ.λπ.
5. Εξαιρετικό Παρθένο ελαιόλαδο
6. Γάλα, πατάτες, φρούτα, λαχανικά, ξηροί καρποί, μέλι, σταφίδες, καφές, ζάχαρη,  κλπ. και διάφορα απαραίτητα στη μαγειρική  (αλάτι, σάλτσες κ.λπ.)
7. Προϊόντα επιλογής του δεύτερου συμβαλλόμενου, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της περιοχής.

Το συνολικό κόστος του έργου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,   αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση, ενώ η Περιφέρεια αναλαμβάνει την υποχρέωση προμήθειας και διανομής των τροφίμων, η οποία θα γίνει μέσω των Κοινωνικών Παντοπωλείων του Εθνικού Δικτύου Κοινωνικής Παρέμβασης, των Κοινωνικών Παντοπωλείων, των αρμόδιων Αντιδημαρχιών και των Δομών Κοινωνικής Μέριμνας.

Μάλιστα για τους σκοπούς της συγκεκριμένης Προγραμματικής συστήνεται Επιτροπή Παρακολούθησης, στην οποία συμμετέχει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ορίζοντας ένα μέλος.

Πρόταση για το Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη»

Επιπλέον, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπέβαλε πρόταση ώστε να ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Στέγαση και Επανένταξη» που προκηρύχτηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, η οποία στην πιλοτική της εφαρμογή στοχεύει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης στέγης για 70 άτομα. 

Το προτεινόμενο σχέδιο αφορά στην ολοκληρωμένη στήριξη των ωφελουμένων με στόχο την κοινωνική και εργασιακή τους ένταξη με κάλυψη μισθωμάτων, εξόδων επισκευής υφιστάμενων κατοικιών, δαπανών οικοσκευής και βασικών αναγκών ένδυσης, υπόδησης, λογαριασμών ΔΕΚΟ και άλλων βιοτικών αναγκών όπως η σίτιση, αλλά και με καθοδήγηση και συμμετοχή στις δαπάνες εργασιακής επανένταξης.

 

Πνοή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με 224 έργα προϋπολογισμού πάνω από 455 εκατ. ευρώ – Σε ετοιμότητα και για τη νέα Προγραμματική Περίοδο

«Ένα ζωντανό ρεαλιστικό πρόγραμμα, το οποίο απαντά στις αναπτυξιακές και κοινωνικές ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, εφαρμόζει η Περιφέρεια μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΔΕΠΙΝ 2007-2013, ενώ και για την επόμενη προγραμματική περίοδο επικεντρώνεται στην υλοποίηση αυτού του βασικού στόχου».

Αυτό επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην εισήγησή του κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» στην Πάτρα, με μοναδικό θέμα την «Ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας (ΔΕΠΙΝ 2007-2013) και την προετοιμασία για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014- 2020 (ΠΕΠ Δ.Ε.2014-2020)».

«Μέσα σε αυτό το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον η Δυτική Ελλάδα βιώνει δραματικότερα της συνέπειες μίας κατ’ ουσίαν εσωτερικής υποτίμησης, καθώς το κατά κεφαλήν προϊόν της ΠΔΕ έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2006 διατηρώντας την 12 θέση στην συνολική κατάταξη των 13 Περιφερειών, ενώ οι άνεργοι συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία. Η Δυτική Ελλάδα οφείλει και πρέπει να προχωρήσει στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων στους τομείς της υλικής παραγωγής και των υπηρεσιών, των επενδύσεων σε παραγωγικές δραστηριότητες, ενώ αν άμεσα αποκτήσει και τις σύγχρονες συνδέσεις (οδικές και σιδηροδρομικές) με τα μητροπολιτικά κέντρα της χώρας τότε θα καταφέρει σε συνδυασμό με την συνολική αναπτυξιακή δυναμική της χώρας να καλύψει τις σημαντικές ενδοπεριφερειακές ανισότητες που παρουσιάζει» επεσήμανε ο κ. Κατσιφάρας, αναφερόμενος και στις σημαντικές περικοπές πόρων, όπως στους επενδυτικούς και λειτουργικούς Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, από το 2009 που είχε ενταχθεί μόλις ένα έργο στο ΔΕΠΙΝ 2007-2013, αυτή τη στιγμή έχουν ενταχθεί και ολοκληρωθεί ή ακόμα υλοποιούνται, είναι συνολικά 224 έργα (69 Αιτωλοακαρνανία, 87 Αχαΐα, 45 Ηλεία και 23 διανομαρχιακά), συνολικού προϋπολογισμού 455.287.502 ευρώ.

Το ΔΕΠΙΝ Δυτικής Ελλάδας για την περίοδο 2007-2013, ξεκίνησε, αρχικά, με συνολικό προϋπολογισμό ύψους περίπου 450 εκ. ευρώ, ο οποίος τελικά μειώθηκε στα 250 εκ. ευρώ, κατόπιν μιας σειράς αναθεωρήσεων, αλλά και λόγω μείωσης της εθνικής συμμετοχής και την 1η Ιουλίου 2011, και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε την αρμοδιότητα διαχείρισής του με κύριο στόχο να ξεπεραστούν οι δυσκολίες και οι αγκυλώσεις, να μην χαθεί ουσιαστικά ούτε ένα ευρώ, να επιταχυνθούν δηλαδή, οι ρυθμοί απορρόφησης, οι οποίοι τότε ήταν μηδενικές.
Κατά τα έτη 2012, 2013 και 2014 το σύνολο των εντάξεων νέων έργων και νέων δράσεων ανήλθε στα 106,4 εκ ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι, μόνο στο έτος 2012 εντάχθηκαν 82 έργα, ανεβάζοντας το σύνολο των ενταγμένων στο πρόγραμμα έργων σε περισσότερα από 200, στοιχείο απαραίτητο για την αποτελεσματική μεταφορά των πόρων του προγράμματος στην πραγματική οικονομία. 

Με βάση τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο προϋπολογισμός των συμβασιοποιημένων έργων του ΔΕΠΙΝ Δυτικής Ελλάδας για την τριετία 2012-2014 ανέρχεται σε 225,6εκ. ευρώ και οι πληρωμές για την ίδια τριετία ανήλθαν στα 92,2 εκ. ευρώ.

«Να πιέσουμε για να ξεμπλοκάρει το έργο του νοσοκομείου Αγ. Ανδρέα»

Ακολούθως ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας κατά τη διάρκεια της εισήγησής του, αναφέρθηκε στα μεγαλύτερα από πλευράς προϋπολογισμού ενταγμένα έργα του προγράμματος, τα οποία επικεντρώνονται στους τομείς της προσπελασιμότητας και της υγείας και αφορούν, μεταξύ άλλων, στα έργα της Μικρής Περιμετρικής Πατρών, της παράκαμψης του Αγίου Ιωάννη στο Κατάκολο, στην αναβάθμιση του Νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας στην Πάτρα και στην κατασκευή του Νοσοκομείου Αγρινίου. 

Όσον αφορά το μείζον θέμα του νοσοκομείου του Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, το οποίο και έχει «μπλοκάρει» και πάλι και έχουν σταματήσει οι εργασίες στο πολυώροφο κτίριο, ο κ. Κατσιφάρας ζήτησε από τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου να επισκεφθούν μαζί στην Αθήνα τα ηγετικά στελέχη του αρμόδιου Υπουργείου αλλά και της ΔΕΠΑΝΟΜ ώστε να πιέσουν για να «ξεμπλοκάρει» και πάλι και να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες και να ολοκληρωθούν για να μην χαθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Προσπάθειες εξυγίανσης του προγράμματος
Κατά το 2014 πραγματοποιήθηκαν απεντάξεις πέντε (5) έργων συνολικού προυπολογισμού 4,80 εκατ. ευρώ, λόγω της ανάγκης εξυγίανσης του προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Πρόκειται για έργα που δεν είχαν προχωρήσει στη σύναψη νομικών δεσμεύσεων λόγω ενστάσεων ή άλλων διαδικαστικών λειτουργιών ή έχουν καθυστερήσει υπερβολικά στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και δεν ήταν δυνατό να ολοκληρωθούν και να καταστούν λειτουργικά έως το τέλος του 2015, που ολοκληρώνεται το ΕΣΠΑ.

Συγκεκριμένα απεντάχθηκαν τα έργα: Γ΄ Φάση Βελτίωση Δικτύου Ύδρευσης Ελαιώνα, Ροδιά, Νικολαιίκων, Κάτω Ριζομύλου και Δερβενακίου (2,2 εκατ. ευρώ), Μελέτη ΓΠΣ/ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας (380.000 ευρώ), Μελέτη Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Θεστιέων Δήμου Αγρινίου (337.426 ευρώ), Προμήθεια κινητών μονάδων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Δήμου Πατρέων (492.000 ευρώ), Αγορά και Διαμόρφωση κατάλληλου κτιρίου για τη λειτουργία Κέντρου Ημέρας για πενήντα άτομα και δύο Προστατευμένων Διαμερισμάτων των έξι ατόμων για Ψυχικά Πάσχοντες (1,4 εκατ. ευρώ).

Προετοιμασία μεταφοράς έργων στη νέα χρηματοδοτική περίοδο

Η ολοκλήρωση της εξυγίανσης του προγράμματος ΔΕΠΙΝ 2007-2013 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνει και την προετοιμασία μεταφοράς έργων που υλοποιούνται και στη νέα χρηματοδοτική περίοδο με την προϋπόθεση της δυνατότητας επιλεξιμότητας του έργου και της δράσης και για το σκοπό αυτό όσα έργα και δράσεις που υλοποιούνται στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο και δεν προλάβουν να ολοκληρωθούν, μπορούν να μεταφερθούν προς χρηματοδότηση στη νέα προγραμματική περίοδο και να ολοκληρώσουν έγκαιρα το φυσικό τους αντικείμενο. 

Όσον αφορά τη νέα Προγραμματική Περίοδος 2014-2020, για την επίτευξη του στόχου της Περιφέρειας, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας εργάζονται συστηματικά τα τελευταία δύο χρόνια για την σύνταξη και υποβολή του νέου Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιόδου 2014-2020.

Το ΠΕΠ Δυτικής Ελλάδας 2014-2020 θέτει τους ακόλουθους στρατηγικούς στόχους για την Περιφέρεια ως βασικό στοιχείο για την ανάταξη της Περιφερειακής Οικονομίας:

1. Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας
2. Προστασία του Περιβάλλοντος - μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον.
3. Ανάπτυξη - εκσυγχρονισμός - συμπλήρωση μεταφορικών υποδομών.
4. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων
5. Ανάπτυξη - εκσυγχρονισμός - συμπλήρωση κοινωνικών υποδομών, υποδομών υγείας και εκπαίδευσης

Πηγές χρηματοδότησης για τα παραπάνω, όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας είναι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και εθνικοί πόροι και ειδικότερα σε όρους Κοινοτικής Συνδρομής οι πόροι του ΠΕΠ ανέρχονται σε 392,8 εκατ. ευρώ, ενώ σε όρους Δημόσιας Δαπάνης οι πόροι του ΠΕΠ ανέρχονται σε 490,9 εκατ. ευρώ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς