Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

«Λαβράκι» έβγαλε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής που ξεσκόνισε Υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ

Νίκος Κωνσταντόπουλος: Αν υπήρχε πολιτική θέληση για άπλετο φως θα είχαν αντιμετωπιστεί πολλά προβλήματα και δεν θα συνεχίζονταν οι πρακτικές ασκήσεις που αποτελούν θεσμική υποκρισία.


Για την διαφθορά κατέθεσε σήμερα ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, αναρωτώμενος πως η Κυβέρνηση είναι τόσο σίγουρη για τους 180;

«Λαβράκι» έβγαλε η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής που «ξεσκόνισε» Υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας προβληματικό είναι το πόθεν έσχες του πρώην υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Ανθόπουλου. 


Από τα όσα διαπίστωσε η Επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής τα οικονομικά στοιχεία που κατέθεσε ο πολιτικός, πρώην βουλευτή Σερρών είναι προβληματικά καθώς  500.000 ευρώ καταθέσεις για την πενταετία 2001 -2006 παρουσιάζονται αδικαιολόγητα.

Το πόθεν έσχες του Γ. Ανθόπουλου θα σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για περαιτέρω έλεγχο. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην υπουργός έχει παραπεμφθεί με βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών κατηγορούμενος ότι εμπλέκεται σε υπόθεση τοκογλυφίας, ως δικηγόρος.

Στο μεταξύ στον εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Ν. Κωνσταντόπουλος, στο πλαίσιο της έρευνας για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών σε σχέση με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Ν. Κωνσταντόπουλος ήταν ο πρώτος που είχε μιλήσει, τον περασμένο Σεπτέμβριο, για παροχές σε βουλευτές προκειμένου να μην γίνουν πρόωρες εκλογές.

Ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού σε δήλωσή του ανέφερε πως «αντί να στηρίζεται η δημοκρατική αρχή της διαφάνειας, αίρεται το αξιόποινο και μάλιστα αναδρομικά σε υποθέσεις όπως Siemens, λίστα Λαγκάρντ και άλλες», προσθέτοντας:

«Αν υπήρχε πολιτική θέληση για άπλετο φως θα είχαν αντιμετωπιστεί πολλά προβλήματα και δεν θα συνεχίζονταν οι πρακτικές ασκήσεις που αποτελούν θεσμική υποκρισία».

Στην κατάθεση του, όπως αναφέρει και σε γραπτή δήλωσή του έκανε λόγο για «πολιτική επικοινωνιακή επιχείρηση της κυβέρνησης για την ανεύρεση βουλευτών…», η οποία όπως αναφέρει «άνοιξε τον ολισθηρό δρόμο του παρασκηνίου, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα».

Τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να εξηγήσει τι εννοούσε ότι είναι δεδομένοι οι 180 βουλευτές και διατύπωσε την προσωπική του άποψη ότι «ο επικοινωνιακός τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται την πολλαπλή κρίση ύπαρξης και ταυτότητας της Ελλάδας, αλλά και η εμμονή στις πρακτικές σύγχυσης κι όχι διάκρισης εξουσιών, που αποκαλύπτει η ευθυγράμμιση κυβερνητικών εξαγγελιών και εισαγγελικών παραγγελιών, αποτελούν πρόσθετα συμπτώματα της κρίσης, ασκήσεις πολιτικής υποκρισίας και θεσμικής αδυναμίας».

Ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών κατέθεσε και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Πανούσης ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς