Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Ακαριαία αντίδραση από την ΚΕΔΕ στην επιχειρούμενοι διάλυση των δήμων από την κυβέρνηση

Η δημοσιογράφος Αγγελική Ανυφαντή, της ΕΡΑ Πάτρας, συζητά με εκπρόσωπο των εργαζομένων του Δήμο Πατρέων.


Κλειστοί και οι δήμοι Πατρέων, Αιγιαλείας, όπως όλοι οι Δήμοι της Ελλάδας
Μετά την χθεσινή συμφωνία κυβέρνησης και τρόικα για στραγγαλισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του λουκέτου που κήρυξε για αύριο Δευτέρα 8-7-13 σε όλους τους δήμους η ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος της Πάτρας Γ. Δημαράς τόνισε: 


«Μεθοδεύεται πλέον απροκάλυπτα η πλήρης διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης . Όλοι πρέπει να σταθούμε δυναμικά απέναντι στα σχέδια της Τρόικας και δίπλα στους εργαζόμενους που δοκιμάζονται τόσο σκληρά και απάνθρωπα. Πέρα από το πλήγμα που θα είναι τεράστιο για τους εργαζόμενους, το κόστος θα είναι τεράστιο και για τους Δήμους και ιδιαίτερα για τον Δήμο της Πάτρας όχι μόνο σε επίπεδο ασφάλειας και ποιότητας ζωής αλλά και σε επίπεδο οικονομικό. Η Αυτοδιοίκηση είναι το σπίτι του πολίτη. Αν γκρεμιστεί, γκρεμίζεται ο σύμμαχός τους στον αγώνα της καθημερινότητας, αλλά και ένας θεσμός άμεσης δημοκρατίας». 

Έτσι κλειστές θα παραμείνουν αύριο Δευτέρα όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων και η ΔΕΥΑΠ, με εξαίρεση τις κοινωνικο - προνοιακές δομές ( Βρεφοκομείο, Τράπεζα τροφίμων, Συσσίτια, Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο σπίτι, ΚΑΠΗ), στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων της ΚΕΔΕ ενάντια στα σχέδια της Κυβέρνησης για περαιτέρω συρρίκνωση των Δήμων με νέες απολύσεις σε πρώτη φάση σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών. 

Η συμφωνία με την τρόϊκα, όπως αναφέρθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, προβλέπει, έως το τέλος Ιουλίου να μπουν σε κινητικότητα 2.400 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, 2.000 από το υπ. Παιδείας και 50 υπάλληλοι από το υπ. Δ. Μεταρρύθμισης. Στη συνέχεια, για το ερχόμενο δίμηνο Αύγουστο-Σεπτέμβριο, η συμφωνία προβλέπει να μπουν σε κινητικότητα 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί. Συνολικά η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να επωμισθεί περισσότερο από το 50% της κινητικότητας. Στον Δήμο της Πάτρας υπηρετούν 75 σχολικοί φύλακες και 49 δημοτικοί αστυνομικοί. 

Και ο Δήμος Αιγιάλειας


Ο Δήμος Αιγιάλειας συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει κλειστός αύριο Δευτέρα 8 Ιουλίου. 

«Η απόφαση για το 24ωρο κλείσιμο των Δήμων πήρε ομόφωνα την Κυριακή 7/7 το ΔΣ της ΚΕΔΕ, λόγω της συνεχούς υποβάθμισης του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των προβλημάτων που συσσωρεύονται στους δήμους της χώρας. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι κυβερνητικές εξαγγελίες για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και τη θέση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών και των σχολικών φυλάκων, αλλά και το ενδεχόμενο κατάργησης και άλλων δημοτικών υπηρεσιών», αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου.

Το αυριανό «λουκέτο» έρχεται επιπρόσθετα στις ήδη προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις των ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ, οι οποίες έχουν κηρύξει για αύριο στάσεις εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ αποφάσισε, επιπλέον, να συνεδριάσει και πάλι αύριο το μεσημέρι, μετά το κρίσιμο ραντεβού με τον Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη, στο οποίο, όπως έγινε γνωστό, θα παραστεί και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Από το αποτέλεσμα της συνάντησης, θα κριθεί και το μέλλον των κινητοποιήσεων των Δήμων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς