Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Η αυτογελοιοποίηση χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Σαμαρά

Στιγμιότυπο από την συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ, στην οποία συμμετέχει η συνδικαλιστική οργάνωση της αριστεράς "Αυτόνομη Παρέμβαση".


Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έξω από το  Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής  στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την ΕΡΤ
Την ώρα που στο Μέγαρο Μαξίμου οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση προσπαθούν για μια ακόμη φορά να βρουν τρόπο, ώστε και να μην εκτεθούν στους πολίτες αλλά και να μην πάνε σε εκλογές στις οποίες θα καταψηφιστούν, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ από κοινού  με τις οργανώσεις των εργαζομένων  στα ΜΜΕ, ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ, πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. 

Στη διαμαρτυρία, στην οποία  συμμετέχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, προέβη σε δηλώσεις, με τις οποίες χαρακτηρίζει αυτογελοιοποιημένη την κυβέρνηση των τριών.
«Η κυβέρνηση έχει πέσει στο κατώτατο σκαλοπάτι της αυτογελοιοποίησης», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η κυβέρνηση συνεχίζει για ένατη ημέρα να παρανομεί κρατώντας κλειστή την ΕΡΤ» ενώ τόνισε πως πρέπει να δοθεί άμεσα εντολή για να επαναλειτουργήσει το σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Ας το καταλάβει ο κύριος Σαμαράς. Με τη δημοκρατία δεν παίζουν σε αυτό τον τόπο. Και όσο αρνείται να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα, τόσο απομονώνεται και αυτοεγκλωβίζεται», υπογράμμισε.

Παράλληλα ζήτησε να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Απευθυνόμενος τέλος στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, είπε πως σήμερα κρίνονται όλοι και δεν υπάρχουν συμβιβασμοί με το μαύρο της στις οθόνες της ΕΡΤ.

Ηδη αρκετός κόσμος συγκεντρώθηκε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου. Κρατώντας πανό και πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα διαδηλώνουν κατά του κλεισίματος στης ΕΡΤ.

Σημειώνεται ότι σχετική πρόταση νόμου που κατέθεσε η Αλ. Παπαρήγα του ΚΚΕ, για την άρση της ΠΝΠ, δεν ετέθη σε ψηφοφορία από την κυβέρνηση της ΝΔ, παρά το γεγονός πως ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ήσαν υπέρ της συζήτησης για την άρση του αδιεξόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς