Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Δολιχόδρομος σε εξέλιξη μεταξύ Αντ. Σαμαρά και Φ. Κουβέλη, αλλά και συνεννόηση με Βενιζέλο

Πάντως δεν πρόκειται να το διαλύσουμε, δεν θα κάνουμε αυτά που γινόσαντε στον ΣΥΝ, έχει πει σε παλαιότερη συζήτηση ο εικονιζόμενος Χρ. Σταυρόπουλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ. Χθες όμως, με την επιστολή προς τον Φ. Κουβέλη, πήραμε γεύση διαφορετική.


Στελέχη του «Αριστερού Δικτύου» Πάτρας της ΔΗΜΑΡ επέπληξαν τον Πρόεδρό της
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ 

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ, από την Αχαΐα, της τάσης «Αριστερό Δίκτυο», έστειλαν χθες βράδυ επιστολή διαμαρτυρίας  στον Φ. Κουβέλη ζητώντας του να γίνει πιο πιεστικός προς τον Αντ. Σαμαρά και να του καταστήσει σαφές ότι η κυβέρνησή του δεν είναι μονοκομματική κι ότι πρέπει να πάψει να αγνοεί τη ΔΗΜΑΡ, έθεσαν θέμα για τον υπ. Οικονομικών και τις ανεξέλεγκτες πρακτικές του.

Σύμφωνα με πληροφορίες  εκτιμούν ότι, αργά ή γρήγορα, ο πρωθυπουργός σε αντίθετη περίπτωση, θα αναγκαστεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, περιορίζοντας, την φθορά της ΔΗΜΑΡ, η οποία σήμερα εμφανίζεται πολιτικό «δεκανίκι» του Αντώνη Σαμαρά και τίποτα περισσότερο.

Στην Αγίου Κωνσταντίνου επιχειρούν να εμφανιστούν μεν ως μεταρρυθμιστική δύναμη, κρατώντας ωστόσο σαφείς αποστάσεις από απολυταρχικές αποφάσεις, όπως το «μαύρο» στην ΕΡΤ, που όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ μόνον σε περίπτωση κατοχής της χώρας από ξένη δύναμη επιβάλλεται η διακοπή προγράμματος εκπομπής.

Ο Αντώνης Σαμαράς, έχει υποχωρήσει μερικώς από τις αρχικές του θέσεις, ωστόσο το Μαξίμου διαμηνύει ότι δεν υπάρχει έδαφος για νέα υποχώρηση στο ζήτημα της ΕΡΤ, πιέζοντας με αυτό τον τρόπο του Βενιζέλο και Κουβέλη, που θέλει να τους γελοιοποιήσει στο έπακρον

Πολιτικοί παρατηρητές και  παραλληλισμούς με την υποχώρηση του Κώστα Σημίτη στη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, η οποία οδήγησε στη συνέχεια σε πτώση της κυβέρνησής του. Ένα σενάριο, σαφώς, το οποίο ο Αντ. Σαμαράς δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να επαναληφθεί, με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Πρόθεση του Φώτη Κουβέλη είναι αφενός μεν να περιχαρακώσει το χώρο της ΔΗΜΑΡ, αφετέρου δε, να επεκτείνει το ακροατήριό του και στο ΠΑΣΟΚ, με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές, για τις οποίες εκτιμούν ότι θα γίνουν πριν ή μαζί με τις ευρωεκλογές.
Αυτά είναι σε γνώση του χώρου του ΠΑΣΟΚ και γιαυτό ο Ευ. Βενιζέλος είναι σε ευθεία γραμμή συνεννόησης με τον Αντ. Σαμαρά, εν αγνοία του Φ. Κουβέλη.

Και ο αγώνας δολιχοδρομίας βρίσκεται σε εξέλιξη, με ενδιαφέρουσα την τελική κατάληξή του! 

Σιχαθήκαμε Βενιζέλο και Κουβέλη!

Παίρνοντας την σκυτάλη από τον Αντ. Σαμαρά ο Θ. Πάγκαλος εμφανίστηκε «λάβρος» για ακόμη μια φορά κατά των τριών πολιτικών αρχηγών, που συγκροτούν την κυβέρνηση συνεργασίας. Στην ουσία όμως τα βέλη στόχευσαν κατά Βενιζέλου και Κουβέλη.

Όπως έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter: «Τώρα, τι ψηφίζουμε αν γίνουν πρόωρες εκλογές; Ο Σαμαράς είναι από τους άλλους. Βενιζέλο ή/και Κουβέλη σιχαθήκαμε. Οι δελφίνοι αυτοκτόνησαν».

Και αποφάνθηκε ότι ένας από τους βασικούς λόγους που ο κόσμος δεν θέλει τις εκλογές είναι γιατί δεν ξέρει τι να ψηφίσει: 

«Εκτός από όλα τα άλλα, για εκατομμύρια Έλληνες, άλλος ένας λόγος που δεν επιθυμούν εκλογές: Δεν ξέρουν τι στο καλό να ψηφίσουν», έγραψε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς