Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η λύση στο θέμα της καταβολής των γερμανικών επανορθώσεων είναι να ξεχάσουμε τον όρο!

Ενοχλεί τους σημερινούς Γερμανούς η υπενθύμιση του ναζιστικού παρελθόντος τους. Ιδιαίτερα δε όταν τους μιλούν για τις οικονομικές υποχρεώσεις που άφησαν οι ναζί πατέρες τους έναντι της Ελλάδας!


Για να μην στεναχωρήσουμε τους Γερμανούς πολίτες που γαλουχήθηκαν στην έννοια του περιούσιου λαού, προτείνει βουλευτής των Φιλελευθέρων
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Σε εκδήλωση που έγινε πρόσφατα στο Βερολίνο με τη συμμετοχή παραγόντων και θέμα τις πολεμικές αποζημιώσεις κάποιοι προέτρεψαν την αριστερά της Ελλάδας να μην χρησιμοποιεί τον όρο πολεμικές επανορθώσεις, καθότι αυτός ενοχλεί τους Γερμανούς παράγοντες της Οικονομίας, όντας υποχρεωμένοι να εξηγήσουν στο γερμανικό κοινό ότι έχουν και οικονομικό χρέος απέναντι των… τεμπέληδων Ελλήνων.

Ιδιαίτερα αυτό προκαλεί δυσκολία στο γερμανικό κόμμα της Αριστεράς, που όταν πρόκειται να τοποθετηθεί για την ανάγκη μεταφοράς πόρων από τις αναπτυγμένες χώρες του Βορρά, μεταξύ των οποίων και η Γερμανία, προς τις χώρες του δεινοπαθούντος Νότου από τις πολιτικές των βορείων χωρών, τίθεται αντίθετο, φοβούμενο να έρθει σε σύγκρουση με μία κοινωνία, την οποία οι καθεστωτικοί παράγοντές της την έχουν γαλουχήσει με την ιδέα του περιούσιου λαού!

Ο έλληνας ευρωβουλευτής  των Γερμανών Φιλελευθέρων Γιώργος Χατζημαρκάκης, ωστόσο βρήκε την… χρυσή τομή για να μην στεναχωρηθεί η γερμανική κοινωνία.

Αναγνωρίζει την ανάγκη της Ελλάδας για «ένα πακέτο το οποίο θα προβλέπει αποζημίωση του ελληνικού χρέους», όπως έγινε με την Γερμανία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τονίζοντας ότι «πρέπει να καταβληθούν όμως τα χρήματα». Και η λύση που προτείνει είναι: «Ένα επενδυτικό ταμείο, στο οποίο η Γερμανία θα μπορούσε να συμβάλει ενεργά» και αυτό «θα ήταν μία ενδεχόμενη λύση».

Συγγνώμη που θα το γράψω. Αλλά γίνεται «κερατάς» και… αποζημιωμένος;
Γιατί τι μας προτείνουν οι Γερμανοί; Ελεημοσύνη για να μην τους στεναχωρήσουμε;
Τι σημαίνει το  «ένα πακέτο το οποίο θα προβλέπει αποζημίωση του ελληνικού χρέους»;

Η Γερμανοί πολιτικοί του νεοφιλευθερισμού δεν έχουν ευθύνη που οδήγησαν την χώρα μας στο οικονομικό βούλιαγμα  και στις τέσσερις χιλιάδες αυτοκτονίες; Η Γερμανία δεν χρωστάει στη χώρα μας τις αποζημιώσεις από το ναζιστικό παρελθόν της;

Εφόσον αρνείται η κυβέρνησή της να καταβάλει αυτό που τις επιδίκαση η Διάσκεψη, τότε μία λύση υπάρχει. Η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο! Το ίδιο ισχύει και για το αναγκαστικό δάνειο, του οποίου πλήρωσε την πρώτη δόση και ξεχάστηκε για τις υπόλοιπες!

Ο ελληνικό λαός δεν ζητά ελεημοσύνη. Σεβασμό στο δικαίωμά του απαιτεί, που δεν το έθεσε καμία ελληνική κυβέρνηση από το 1946 και δώθε!  Γιαυτό πολύ καλά κάνουν ο Μανώλης Γλέζος και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ που πήραν το θέμα αυτό υπό την ευθύνη τους, για να το βγάλουν εις πέρας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς