Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

24ωρες κυλιόμενες απεργίες σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης

Από την κινητοποίηση της πρώτης ημέρας προχθές μπροστα στην ΕΡΑ Πάτρας.


Έκοψαν τα τηλέφωνα από την ΕΡΑ Πάτρας και οι καταληψίες δημοσιογράφοι συνεχίζουν με τα κινητά
Αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είναι οι πολίτες της Πάτρας. Αύριο, Πέμπτη ημέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, διοργανώνεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου.
Την κήρυξη της 24ωρης απεργίας για αύριο Πέμπτη αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ.

«Θέλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά και να δηλώσουμε ότι είναι απαράδεκτες αυτές οι μέθοδοι συρρίκνωσης και διάλυσης του δημόσιου τομέα που έχει απαιτήσει η τρόικα», δήλωσε στο Reuters ο γενικός γραμματέας της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Ηλιόπουλος.

Στην απεργία συμμετέχει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας (Ε.Ι.Ν.Α.) και καλεί ΟΛΑ τα μέλη της στο αυριανό Συλλαλητήριο (πάλι στην Πλ. Γεωργίου).

Συνεχίζουν τις ζωντανές συνδέσεις με φορείς και πολίτες οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Πάτρας. Τα τηλέφωνα παραμένουν κομμένα από τις 3 το απόγευμα χθες και η επικοινωνία γίνεται μέσω κινητών. Οι εργαζόμενοι καλούν τους πολίτες στην κινητοποίηση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί στις 10 η ώρα στην πλατεία Γεωργίου.

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. 

Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.

Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2013.

Από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ» αναφέρει ανακοίνωση των Ενώσεων των απασχολουμένων στον τηλεοπτικό χώρο και στις εφημερίδες.

Συμπαράσταση από τους Ισπανούς

Η Ένωση Τύπου της Μαδρίτης καταδικάζει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει την δημόσια ραδιοτηλεόραση:

«Μαδρίτη, 12 Ιουνίου 2013

Το κλείσιμο της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης (ΕΡΤ) είναι ένα βαθύ πλήγμα της δημοκρατίας, της δημοσιογραφίας, της ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην ενημέρωση των πολιτών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες της Ενωμένης Ευρώπης", σημειώνει η ΕΤΜ σε ανακοίνωσή της.

"Μπορούμε να πούμε και πρέπει να πούμε ότι αυτό το κλείσιμο αποτελεί οπισθοδρόμηση όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου οι κυβερνήσεις και τα κοινοβούλια υπερασπίστηκαν σε περισσότερες από μία περιπτώσεις την ύπαρξη των δημόσιων μέσων ενημέρωσης".

"Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης ασκούν καθοριστικό ρόλο ως εγγυητές μιας πλουραλιστικής, ακριβής και ανεξάρτητης ενημέρωσης η οποία δε βασίζεται αποκλειστικά σε εμπορικά κριτήρια. Είναι μέσα τα οποία, όταν η διαχείρισή τους στηρίζεται στην σοβαρότητα και στην ανεξαρτησία, ενισχύουν την συνύπαρξη, ενθαρρύνουν τον δημοκρατικό διάλογο και δίνουν χώρο και φωνή σε συλλογικότητες  που δεν βρίσκουν χώρο σε ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης".

"Η ΕΤΜ πάντα υπερασπίστηκε την ύπαρξη δημόσιων μέσων των οποίων η διαχείριση γίνεται με τη μέγιστη δυνατή ακεραιότητα και ανεξαρτησία από τις εκάστοτε κυβερνήσεις προκειμένου να προσφέρουν στους πολίτες υπηρεσίες με βάση το γενικό συμφέρον, όχι εκείνο κομμάτων, και με υψηλές ηθικές αρχές".

"Τα δημόσια μέσα ενημέρωσης συνεισφέρουν με αποφασιστικό τρόπο στην διαμόρφωση της ελεύθερης κοινής γνώμης, με σεβασμό σε όλες τις ομάδες και μειονότητες, ειδικά σε περιόδους κρίσης όπως η σημερινή, όπου η πολυφωνία είναι απαραίτητη έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν διαμορφώσουν τη δική τους άποψη".

"Η Ένωση Τύπου της Μαδρίτης τίθεται στη διάθεση των ελλήνων δημοσιογράφων για οποιαδήποτε πρωτοβουλία θελήσουν να φέρουν εις πέρας στην Ευρώπη για την προστασία της δημόσιας τηλεόρασης και των θέσεων εργασίας".

"Παράλληλα, η ΕΤΜ υπενθυμίζει ότι στην Ισπανία τα δημόσια μέσα ενημέρωσης υπόκεινται σε βίαιες παρενοχλήσεις, όπως αποδεικνύεται από τις περιπτώσεις των Telemadrid και Channel 9 της Βαλένθια, που υποβάλλονται σε διαδικασία αποσύνθεσης με αποτέλεσμα την απώλεια σχεδόν 2.000 θέσεων εργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς