Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Ντοκουμέντα. Ένας μύθος και η ιστορία του (Γ Μέρος)

Ο Μπουχάριν μιλά σε συγκέντρωση Μπολσεβίκων.



«Μου είπαν πως οι… είναι εχθροί του λαού κι εγώ σαν ανακριτής πρέπει να αποσπάσω απ’ αυτούς την ομολογία ότι είναι εχθροί»!
Τα αποτελέσματα ήταν τραγικά και φάνηκαν σε όλη τους την έκταση στην πρώτη φάση της γερμανικής εισβολής-όπως θα δούμε με στοιχεία αργότερα-με συνέπεια: βαρύ φόρο αίματος από την πλευρά του σοβιετικού λαού και τεράστιες καταστροφές.

Συνολικά έγιναν 9.500 συλλήψεις αξιωματικών από την μυστική αστυνομία, μόνο ανάμεσα στο 1937 και στο 1938.

Αποκαλύφθηκε ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν καταστρώσει ένα καλοδουλεμένο σχέδιο με το οποίο φρόντιζαν να ενοχοποιήσουν για πράξεις δήθεν «αντισοβιετικές», μεγάλο μέρος της ηγεσίας του «Κόκκινου Στρατού».

Γερμανοί πράκτορες, που μεταπολεμικά πέρασαν στην υπηρεσία της CIA και των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών, διοχέτευσαν τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό. 

Τα έγγραφα ήταν πλαστά. Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Στάλιν να εξοντώσει, με  πρόσχημα τις δήθεν διαρροές, τους «ενοχλητικούς αξιωματικούς».

Η «προετοιμασία» για πόλεμο λοιπόν-κατά τον Στάλιν-απαιτούσε τη εξόντωση του 70% της ηγεσίας των μπολσεβίκων επί Λένιν και τη δολοφονία του μεγαλύτερου ποσοστού των αξιωματικών του «Κόκκινου Στρατού».

Κάποιοι από τους οπαδούς του στην Ελλάδα έφεραν ξανά στην επιφάνεια τη θεωρία περί «5ης φάλαγγας των Ναζί, που έπρεπε να εξολοθρευτεί». Κάποιοι από τους υποστηρικτές του Στάλιν στο ΚΚΕ έχουν παραδεχθεί τις δολοφονίες μαχητών, το εσωτερικό «ξεκαθάρισμα», το στήσιμο χαλκευμένων κατηγοριών που οδήγησε στη δολοφονία μελών και στελεχών του διαχρονικά.

Ολόκληρο το άρθρο στην παρακάτω διεύθυνση:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς