Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Σαμαράς: «…δότε τα άγια τοις κυσί», «…βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων»!

Από την προεκλογική επίσκεψή του πέρυσι στην Καλαμάτα, μπροστά στην εικόνα. Η υποκρισία περίσσευσε...


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΗΜ. ΜΟΣΧΟΥ
Δεν ήταν πρωταπριλιάτικο ψέμα. Ήταν υπέρβαση(!) η κατάργηση του επιδόματος γάμου στους εργαζόμενους της ελληνικής οικογένειας, από την περασμένη Δευτέρα, που θεσμοθέτησε και παρέτεινε επ’ ολίγον την έναρξη ισχύος της θεσμοθέτησής του, η προοδευτική μας κυβέρνηση, υπό τον πεφωτισμένο αρχηγό της, ζηλωτή των ιδανικών του τρίπτυχου «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», όπου μετά τον ιστορικό διασκελισμό της Πρωταπριλιάς –κάποιοι κακεντρεχείς μίλησαν για… απόδραση από αυτό το τρίπτυχο- το παραδοσιακό προαναφερόμενο έγινε δίπτυχο ή αλλιώς, στην ακανθώδη καθαρεύουσα της δεκαετίας του ’50, τότε που μεσουρανούσε η αντικομουνιστική δημαγωγία της εθνικιστικής Δεξιάς,  παρεδόθησαν «τα άγια τοις κυσί»!

Τα άγια της Δεξιάς, που τουλάχιστον από τα χρόνια του Εμφυλίου Πολέμου κι εδώθε, σε αυτά στηρίχθηκε όλη η πολιτική προπαγάνδα των κυβερνήσεών της, μη εξαιρουμένων και των συνεργατών της στις συμμαχικές κυβερνήσεις, ακόμη και υπό την ηγεσία ενίοτε, Κεντρώων πολιτικών αρχηγών.   

Στο στόχαστρό της μπήκε, με αυτό το μέτρο, η Αγία Ελληνική Οικογένεια, που την διαφύλαττε ως κορωνίδα της πολιτικής της. Και σε κάθε ευκαιρία που της δίδονταν εξαπέλυε και μερικούς μύδρους κατά των αριστερών, πάσης μορφής, φύσεως και αποκλίσεως, ως σκοπεύοντες, αφού υπονόμευαν την οικογενειακή υπόσταση των Ελλήνων, στο επόμενο στάδιο της στρατηγικής τους ο ελληνισμός θα ήρχετο αντιμέτωπος με την διάλυσή του.

Μία ενημέρωση δηλαδή –κάποιοι την ονομάζουν προπαγάνδα- αντίστοιχη με αυτή των καθ’ ημάς προαγωγών της μνημονιακής ενημέρωσης Πρωτοσάλτε, Πρετεντέρη, Τρέμη, Καψή και άλλων ευαγών «πρώτων βιολιών» της συνεργατικής τριμερούς ορχήστρας (με φορολογική δήλωση ολίγων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως) που ανέλαβε να «ρίξει στα βράχια» της τρόικας την Ελλάδα ολόκληρη και πρωτίστως τα νιάτα της, που τα οδηγεί στο εξωτερικό, όπως ειπώθηκε από τον Αλ. Τσίπρα. Αυτό θα πει «τα άγια τοις κυσί»!

Έβλεπα μία τηλεοπτική διαφήμιση, για κάποια εταιρεία όπου μία ομάδα επαναστατών του 1821 ανοίγει συζήτηση για χρεώσεις καρτοκινητών (άλλο και τούτο ε;) και ο αρχηγός τελικά πεπεισμένος για τις χαμηλές χρεώσεις ζητάει το διαφημιζόμενο κινητό για να καλέσει τους αγωνιστές Νικηταρά, Μ. Μπότσαρη και Κ. Κανάρη. Στο τέλος της διαφήμισης φαντάζει ως φόντο ένα μιλιούνι  Ελλήνων επαναστατών και ένας από τους αγωνιστές (ο… μόρτης της υπόθεσης) λέει: «Τέτοια επανάσταση δεν ξαναέγινε σε αυτή τη χώρα».

Και η ευαγγελική ρήση: «Μη δότε τα άγια τοις κυσί, μηδέ βάλητε τους μαργαρίτας υμών έμπροσθεν των χοίρων». Αλλά και η εξήγηση: Μη δώσετε τα άγια και τα ιερά μας στα σκυλιά, μα ούτε και τα πολύτιμα μαργαριτάρια μας στα γουρούνια!

Ρήση η παραπάνω που τουλάχιστον η παραδοσιακή Δεξιά υπερασπίζετο υποτίθετο, με φωνή στεντόρεια σε κάθε περίπτωση, έναντι των αριστερών, που ξέμειναν ως φαίνεται οι μόνοι διαπρύσιοι κήρυκες της προστασίας του οικογενειακού εισοδήματος.

Γράφω για αριστερά και να πάλι το κουβάρι, μπερδεμένο μπροστά μου: Κι εξηγούμαι, είχα την εντύπωση ότι σε αυτή την ανατροπή της καθεστηκυίας τάξεως από τον Αντ. Σαμαρά περί το επίδομα γάμου, ότι συνέβαλε η ΔΗΜΑΡ, που με τη συναναστροφή της μαζί του «μόλυνε» και τον αρχηγό της κυβέρνησης, αλλά, μπα, αφού ούτε μία λέξη δεν αντέτεινε ο κυρ Φώτης! Άλλωστε έχει με τόσα να ασχοληθεί, ειδικά από την περασμένη Κυριακή που οι διαγραφέντες Οδ. Βουδούρης και Π. Μουτσινάς προχώρησαν στη συγκρότηση «νέας πολιτικής κίνησης στον χώρο της Αριστεράς», ενώ είχε προηγηθεί και σχετική ανοικτή επιστολή τους προς αυτόν, όπου έκαναν λόγο για «μετάλλαξη» του κόμματος!

Άκου λόγια κι αυτά! Μετάλλαξη… Δηλαδή ευνουχισμός ή όπως είπε κι ο Π. Σκουρλέτης «τρανσέξουαλ της πολιτικής»!

Τέλος πάντων. Σε πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με τη συμμετοχή πρώην μελών της ΔΗΜ.ΑΡ., όπως μεταξύ άλλων των δύο προαναφερθέντων, των Ανδ. Νεφελούδη, Στέφ. Μπαγεώργου και Μ. Κασαπίδη, αναδείχτηκε Συντονιστική Επιτροπή που θα συζητήσει με άλλες κινήσεις του χώρου και θα διατυπώσει κείμενο πολιτικών θέσεων. Αυτό θα παρουσιαστεί και θα συζητηθεί εντός διμήνου σε νέα πανελλαδική συνδιάσκεψη.

Ενδεικτικό της πρόθεσης του νέου εγχειρήματος να τοποθετηθεί στα αριστερά της ΔΗΜ.ΑΡ. είναι η αναφορά στη σχετική ανακοίνωση, ότι στη σύσκεψη της Κυριακής «ανταλλάχθηκαν απόψεις για την αναγκαιότητα διατύπωσης μιας αριστερής εναλλακτικής πρότασης για την έξοδο από την κρίση, καθώς και η ανάγκη για την ενότητα των προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων».

Καλά, αλλά εγώ τώρα, γιατί έχω την εντύπωση ότι μου μοσχοβολάει ΣΥΡΙΖΑ;

Γιατί οραματίζομαι τον κυρ Φώτη να βγαίνει παγανιά για κανα γουβά κόκκινη μπογιά, προκειμένου να χαράξει πάλι εκείνες τις περίφημες γραμμές που τις άφησε στη μέση; Κι άντε να του μείνει χρόνος για αντίδραση στη ληστεία του επιδόματος γάμου της οικογένειας!

Μετά είναι κι ο κύριος Ευάγγελος, που δεν είναι απορίας άξιο ότι δεν αντέδρασε; Θα αναρωτηθείτε μα σε τι να αντιδράσει; Αυτός από τότε που έπιασε δουλειά σαν αρχηγός του κόμματος, έχει κάνει τους εργαζόμενους  στο χώρο του να παθαίνουν καθημερινά το θάνατο της αλεπούς, δηλαδή σαν την αλώπεκα που την κρεμούν ανάποδα! Πρόσφατο φιρμάνι της Μεγάλης Πύλης του, διατάσσει την μείωση των ημερών εργασίας του προσωπικού σε δύο ανά εβδομάδα το ανώτερο. Και εάν χρειαστεί η υπηρεσία περισσότερες ημέρες θα ειδοποιεί περί αυτού. Κοινώς με τα κορδόνια της σκελέας λυμένα, θα περιμένουν οι εργαζόμενοι  κι ας παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες!

Βέβαια, γιαυτή την κατάσταση ας όψεται η τρόικα και όχι  οι φωστήρες που κυβερνούν από το 2010, με υποδειγματική δουλοφροσύνη στην Μέρκελ! Η παρόμοια τρόικα, που έκανε τον υπουργό οικονομικών Σαρρή της αδελφής Κύπρου να παραιτηθεί, αφού πρώτα τον στόλισε με κάτι κουσούρια δήθεν στα κατεχόμενα, όπως παρολίγο να παραιτούνταν και κάποιοι προοδευτικοί από την κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά δεν επιχείρησαν διότι σκέφτονται ότι άμα παραιτηθούν πως θα χαράζουν κόκκινες γραμμές, άσε που αυτομάτως θα παραιτούνταν κι ο κυρ Ευάγγελος και μετά να μας δείτε να παρακαλιόμαστε «βόηθα θεέ μην γίνει αιτία ένα παλιοεπίδομα για να χαλάσει το προξενιό του κυρ Φώτη με τον κύριο συνταγματολόγο.

Βέβαια θα πείτε, «νάναι καλά ο Μαρκογιαννάκης που τον προστατεύει τον κύριο Ευάγγελο». Εντάξει, καλή είναι η τσάκα, αλλά ας πάρουμε και μια γάτα για σιγουριά.
_______________
Υ/Γ. Ο κ. Μαρκογιαννάκης εγκάλεσε το φασιστοειδές Κασιδιάρη για την χυδαία στάση του απέναντι στον Ευ. Βενιζέλο και στην Προανακριτική. Καλώς έπραξε περί αυτού, αλλά ξέχασε να υπενθυμίσει στον δεύτερο ότι στην Επιτροπή αυτή βρίσκονταν ως κατηγορούμενος. Και τέλος πάντων, λίγος σεβασμός έναντι της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου, που τον ανέκρινε επιμόνως, δεν θα έβλαπτε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάσα άποψη εκφράζεται ελευθέρως από το ISTOLOGIO giorgou MOSXOU, αρκεί να μην περιέχει αήθεις χαρακτηρισμούς