ΑΛΛΑΓΗ EMAIL

Οι φίλοι αναγνώστες μπορεί να στέλνουν τα μηνύματά τους στο εμέηλ στο οποίο θα προτιμούσε ο διαχειριστής να τα λαμβάνει. Παράλληλα επειδή η Maicrosoft μας λογόκρινε και μπλόκαρε το μαιηλ gmosxos1@hotmaihl. com άνοιξε και ισχύει πλέον το εμέηλ gmosxos23.6.1946@gmail.com το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε .ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6938.315.657 & 2610.273.901

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΠΑΣΚΕ και ΠΑΜΕ πλήρωσαν στο Δήμο Πατρέων κυβερνητική πολιτική και αναχωρητισμό

Από κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων Πατρέων.


Εντυπωσιακή πρώτη εμφάνιση της «Ανεξάρτητης Κίνησης» στις εκλογές για νέο Δ.Σ. στους δημοτικούς υπαλλήλους
Δυναμική εμφάνιση έκανε η παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση» που εμφανίστηκε στις εκλογές των δημοτικών υπαλλήλων της Πάτρας, που κλήθηκαν την Τρίτη 9-4-13, ν' αναδείξουν τη νέα διοίκηση του Συλλόγου τους, με εμφανή την αποχή των εργαζομένων, τουλάχιστον κατά 35% σε σχέση με τις προηγούμενες διαδικασίες, ενώ ήττα υπέστησαν οι δυνάμεις που στηρίζονταν από την κυβερνητική ΠΑΣΚΕ και από το ΚΚΕ, που πλήρωσε τον αναχωρητισμό του από τις ενωτικές κινητοποιήσεις, παρόλο που το δεύτερο βρίσκεται σε συνεδριακή διεργασία.

Έτσι καταματωμένη εξήλθε των εκλογών, στις οποίες κατήγαγε πύρρειο νίκη, για μια ακόμη φορά, η ΠΑΣΚΕ, που έχασε δύο από τις εφτά έδρες που είχε, χάνοντας οριστικά την πλειοψηφία.

Επίσης, τόσο οι άλλες δύο παρατάξεις, όσο και η ΠΑΣΚΕ που συμμετείχαν στις εκλογές είχαν απώλειες σε ψήφους, από τις οποίες επωφελήθηκε η νεοεμφανισθείσα παράταξη «Ανεξάρτητη Κίνηση» και απεδείχθη ότι οι εργαζόμενοι «διψούν» για άφθαρτα νέα πρόσωπα, για να τους εκφράσουν σε συνδικαλιστικό επίπεδο, απορρίπτοντας την κομματικοποίηση του συνδικαλισμού.

Έτσι φαίνεται η μεν ΠΑΣΚΕ να πληρώνει τα επίχειρα της αντιλαϊκής πολιτικής του κόμματος που την πατρονάρει, τα οποία υφίστανται καθημερινά και οι εργαζόμενοι στους δήμους, ενώ οι δυνάμεις του ΚΚΕ ακολουθούν την κατιούσα, όπως και στο πολιτικό επίπεδο, δείχνοντας ότι δεν μπόρεσαν να τις συσπειρώσουν οι κομματικές κραυγές. Ακόμη αυξημένες κατά μία έδρα εμφανίστηκαν οι δυνάμεις του ΣΕΑΜ.   

Με την απώλεια ψήφων,  όπου σημειώθηκε και στις τρεις παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές, επωφελήθηκε η «Ανεξάρτητη Κίνηση», που σημειωτέον στηρίχτηκε από την Αυτόνομη Συνδικαλιστική Κίνηση ΟΤΑ, η οποία εκφράζεται συνδικαλιστικά  σε πανελλαδικό επίπεδο στους δήμους.

Στις εκλογές, ψήφισαν 674 εργαζόμενοι (από τους άνω των 1.000, που υπηρετούν συνολικά στο Δήμο Πατρέων). Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα άκυρα-λευκά ανήλθαν σε 41.

Οι έδρες και οι ψήφοι των παρατάξεων έχουν ως εξής:

ΠΑΣΚΕ 224 ψ. και 5 έδρες (έναντι 7, που διέθετε). Ανεξάρτητη Κίνηση 148 ψ. και 4 έδρες. ΣΕΑΜ  142 ψ. και 4 έδρες (έναντι 3). ΠΑΜΕ 98 ψ. και 2 έδρες (έναντι 3).


Εντός των ημερών αναμένεται οι εκλεγέντες να συνέλθουν σε Σώμα και να αναδείξουν τα όργανα της νέας Διοίκησης.
 

2 σχόλια:

Kαντριανιώτης είπε...

Το παμε/κκε δεν πληρώνει μόνο τον αναχωρητισμό και σεχταρισμό του.
Πληρώνει πρώτα και κύρια την πολιτική στήριξης που παρέχει στον κυβερνητικό θίασο και στην αστική τάξη.
Με την αντισυριζα τακτική στην ουσία αφήνει στο απυρόβλητο τις δυνάμεις που εξαθλιώνουν τον λαό,και στρέφει όλο το μίσος του στην μόνη δύναμη της Αριστεράς που έδωσε ελπίδα και προοπτική στην κοινωνία.
Υποτιμώντας την νοημοσύνη του λαού,πότε τον περιγελά γιατί βγήκε στις πλατείες,πότε τον καρφώνει σαν κουκουλοφόρο το 2008,πότε του λέει να διορθώσει την ψήφο του,και πότε βοηθάει με νύχια και με δόντια τον Σαμαρά να βγεί πρωθυπουργός στις εκλογές του 2012.
Το κόμμα αυτό,που βαδίζει ολοταχώς προς την εξαφάνιση,έκανε τεράστια ζημιά στο λαικό κίνημα,και όσοι νομίζουν πως με στημένα συνέδρια θα αλλάξει πορεία,πλανώνται πλάνην οικτράν.
Ακόμα και τον Μπογιόπουλο που τόλμησε να πεί 5 αυτονόητα πράγματα,δεν τον εξέλεξαν ούτε σύνεδρο!
Τέτοια κατάπτωση!!

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να τους φώτιζε ο Θεός, αλλά απ΄όσα άκουσα σήμερα το πρωί να λέει η σ. Λιάνα Κανέλλη στην τηλεόραση, δεν μου έδωσε ελπίδες. Τι θα πεί προτίνεται η Γραμματέας και είναι του κόμματος απόφαση εάν θα δεχθεί ή όχι την αποχώρησή της από την θέση της; Ε, μάλλον για Αλέκα πάει το κόμμα πάλι. Τί'χες Γιάννη; Τί'χα πάντα.